Κώστας Μιαούλης

Σίγουρα λαβωμένη η ΑΕΚ ενόψει ντέρμπι αλλά μπορεί να υπάρχει και κάτι θετικό

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το επικείμενο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και το γεγονός πως οι δυσβάσταχτες απώλειες που υπάρχουν από τη μέση και πίσω την αναγκάζουν σε μια προσέγγιση πιο επιθετική.

Αυτές οι συνεχείς διακοπές για τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων, είναι υποχρεωτικές, αλλά σου δημιουργούν και ένα απίστευτο συναίσθημα ξενερώματος, όταν είσαι οπαδός.

Πάνω σε μια καμπή που αρχίζει η χρονιά με δεδομένα τα προβλήματα λόγω του κορωνοϊου και η ομάδα πάει να ρολάρει (οποιαδήποτε), έρχεται η διακοπή για τα ματς των Εθνικών να σου δημιουργήσει ένα κάθε άλλο παρά ευχάριστο συναίσθημα.

Το πρωτάθλημα θα εκκινήσει ξανά με ένα σπουδαίο ματς, αλλά όπως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, με την ΑΕΚ λαβωμένη από τραυματισμούς.

Αυτή η ιστορία έχει μια λογική ως έναν βαθμό, αλλά σίγουρα αποτελεί σημείο προβληματισμού πλέον και η ένταση των προπονήσεων, αλλά και οι εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ πάνω στις επιστροφές. Δεν θέλω ν’ ανοίξω για σήμερα, αυτό το κεφάλαιο, αλλά εξακολουθεί ν’ αποτελεί ένα σημείο προβληματισμού.

Οι απουσίες είναι δεδομένα πολλές και βαριές. Η ΑΕΚ μάλιστα όχι μόνο έχει ν’ αντιμετωπίσει τις δικές της ατυχίες, αλλά και έναν ΠΑΟΚ που θα έχει για πρώτη φορά φέτος όλες τις δικές του επιλογές στη διάθεση του, μια ευρύτερα δυσμενή παράδοση, ειδικά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια, ενώ δεν κέρδισε ούτε στα πλέι-οφ του καλοκαιριού το εντός έδρας παιχνίδι. Οι απώλειες ειδικά στο αριστερό άκρο της άμυνας, του Μάνταλου και του Λιβάι Γκαρσία είναι από αυτές που λες δυσαναπλήρωτες και σίγουρα είναι.

Ωστόσο η πληθώρα των επιλογών που υπάρχουν στο επιθετικό κομμάτι, μετριάζουν αυτό τον προβληματισμό. Γιατί θεωρώ πως παρά τις βαρύτατες απώλειες που σίγουρα υπάρχουν, η ΑΕΚ μπορεί ν’ ανταποκριθεί ειδικά μπροστά. Επιπλέον όμως και ο μονόδρομος που έχει μπροστά του ο Καρέρα (εκτός αν επιλέξει ο Ιταλός) το 3-5-2, μπορεί να την οδηγήσουν σε μια πιο επιθετική προσέγγιση του ματς.

Το γεγονός αυτό, για τον συγκεκριμένο αγώνα και με την πρόσφατη παράδοση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, δεν είναι απαραίτητα κακό. Ο Τάνκοβιτς και ο Μαχαίρας θα βρίσκονται λογικά στα άκρα και ο Λιβάια, πίσω από όποιον επιθετικό θα πάρει θέση στην κορυφή. Ακόμα και στο ενδεχόμενο να παίξει η ΑΕΚ με 3-5-2, η ΑΕΚ θα επιλέξει δύο κλασσικούς επιθετικούς μπροστά και έναν πίσω τους που θα παίξει τον ρόλο του δεκαριού σε μια τέτοια περίπτωση. Βέβαια σε αυτό το ενδεχόμενο, θα είναι δύσκολο να πάρει κάποιος τον ρόλο να πάρει όλη την αριστερή μεριά. Γι’ αυτό και το 4-2-3-1 μοιάζει σαν πιο πιθανή επιλογή.

Η ΑΕΚ σε αυτό το ματς θα πρέπει να ξεπεράσει λοιπόν το εμπόδιο των απουσιών. Διαθέτει όμως αυτή τη φορά την πληθώρα των επιθετικών για να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί σε αυτή την αναμέτρηση. Σε ένα παιχνίδι που γίνεται νωρίς στη σεζόν και μπορεί να της δώσει τη δυνατότητα να πάρει κεφάλι έναντι του αντιπάλου της με ματς λιγότερο και να δείξει ξεκάθαρα πως το αρνητικό σερί απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο, παίρνει τέλος. Θα έχει τεράστια ψυχολογική σημασία για όλη της την χρονιά, η Ένωση να κερδίσει σε αυτό το ντέρμπι, τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Με όσα έχουν συμβεί στο αντίπαλο στρατόπεδο αυτόν τον καιρό, μια επιτυχία σε βάρος του ΠΑΟΚ, θα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό τρίποντο.

ΥΓ: Πριν από λίγο προέκυψε θέμα με την συμμετοχή του Ελ Καντουρί στο κυριακάτικο ματς, μιας και παρουσιάζεται αμφίβολος. Σίγουρα αν λείψει θα είναι μια σημαντική απώλεια για τους Θεσσαλονικείς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x