Κώστας Μιαούλης

Απαιτητικό καλοκαίρι για τον μαθημένο πλέον στα δύσκολα Παναθηναϊκό

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τις θερινές αναζητήσεις του Παναθηναϊκού, ώστε να ενισχύσει το ρόστερ του, τη δυσκολία της επιστροφής στη Λεωφόρο και τις πολλαπλές προκλήσεις για τον Ρόκα.

Η επικείμενη έναρξη των προπονήσεων την Τρίτη, δίνει μια προοπτική ζωής για τον αθλητικό Τύπο, ώστε να ασχοληθεί με μια υποτυπώδη καθημερινότητα που θα μας βάλει όλους σε έναν πιο κανονικό ρυθμό ποδοσφαιρικής ζωής.

Βέβαια μέχρι την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα θα περάσει καιρός κι ίσως και το μέσον του Ιουνίου σαν αφετηρία να μοιάζει ακόμα σαν πολύ αισιόδοξη προοπτική. Θα περιμένουμε με την ευχή να μην υπάρξει οτιδήποτε ανησυχητικό με την επάνοδο των ομάδων στις προπονήσεις που θα αρχίσει με περισσότερο κόσμο ανά γκρουπ απ' όσο αναμενόταν.

Για σήμερα η στήλη θα καταπιαστεί με τον Παναθηναϊκό που είναι αλήθεια πως είχε και έχει αρκετά πράγματα να σημειώσει κανείς όσο περνούν οι μέρες. Ο ιδιοκτήτης του είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσία στην τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λίγκας αυτή την εβδομάδα με μια ξεκάθαρη θέση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και την αντίθεση του σε αυτό.

Παρόλα αυτά, το γεγονός πως δεν διαφοροποιήθηκε στην ψηφοφορία από τους υπόλοιπους δείχνει μια στάση υπευθυνότητας, γιατί δεν έβαλε τρικλοποδιά στην έναρξη της δραστηριότητας στο ποδόσφαιρο. Η ζημιά για όλους αν δεν αρχίσει ξανά η δράση θα είναι τεράστια, μεγαλύτερη απ' όσο μέχρι τώρα και οδυνηρή περισσότερο για άλλους συλλόγους, απ' όσο για τον έτσι κι αλλιώς πολύ φειδωλό σε κόστος Παναθηναϊκό.

Ένα ερωτηματικό που υπήρχε έντονο πριν πάμε στην διακοπή λόγω κορωνοιου ήταν το αν θα συνεχίσουν οι "πράσινοι" με τον Δώνη. Αυτή τη στιγμή και για οικονομικούς λόγους δεν φαίνεται να συντρέχει. Η στήλη γνωρίζει πως ο Ρόκα ασχολείται με τα των ενισχύσεων του καλοκαιριού με όση προεργασία μπορεί να γίνει υπό αυτές τις συνθήκες, ο Δώνης με το δικό του κομμάτι του ξεκαθαρισματος τουλάχιστον σε επίπεδο πλάνων και υλικού για το καλοκαίρι.

Η δική μου άποψη είναι πως κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν, θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να πας σε άλλη λύση για τον πάγκο. Πέρα από το θέμα μιας αποζημίωσης για τον νυν προπονητής θα βάλει ακόμα πιο δύσκολα, σε ένα καλοκαίρι που έτσι κι αλλιώς ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ψάξει για πολλές λύσεις.

Φυσικά και δεν θέλω να πείσω κανέναν πως όλα είναι ιδανικά σε σχέση με τις σκέψεις και του Γιάννη Αλαφούζου για τον Δώνη και το αντίστροφο με όσα συνέβησαν προ διακοπής και νωρίτερα. Θα ήταν αφελές. Αυτό που σκέφτομαι είναι πως σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια συνύπαρξη που έχει ιδιαιτερότητες μετά από όσα είχαν προηγηθεί.

Αλλά προς ώρας φαίνεται πως θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί. Προβλέπω ωστόσο πως η νέα σεζόν στο αρχικό κομμάτι και την οριοθέτηση στόχων, θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον από κάθε άποψη για αυτή τη συνεργασία.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, το τριφύλλι ίσως βρεθεί να αναζητά και πέντε λύσεις για την αρχική ενδεκάδα. Για δύο ακραία μπακ, για δύο καλά χαφ σίγουρα και για έναν εξτρέμ που θα έχει έφεση στο σκοράρισμα. Η επιστροφή του Εμμανουηλίδη και η προοπτική του Αλεξανδροπούλου, που δεν έκανε φέτος το αναμενόμενο άλμα λόγω τραυματισμού, στην μεσαία γραμμή, ίσως βοηθήσουν, αλλά δεδομένα χρειάζονται λύσεις. Κι ασφαλώς θα πρέπει να υπάρξει αντικατάσταση σε περίπτωση πώλησης του Μακεντα ή του Χατζηγιοβάνη.

Για την επιστροφή στη Λεωφόρο το σενάριο θα ήταν ιδανικό. Ωστόσο το κόστος για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες που θα καθιστούσαν λειτουργικό το γήπεδο είναι μεγάλο, ίσως μεγαλύτερο από τις 800.000 ευρώ που έχει ακουστεί και να πλησιάζει στο 1εκ. ευρώ. Για τον Παναθηναϊκό από κάθε άποψη θα αποτελούσε την τέλεια λύση, αλλά κάτω από αυτή τη συγκυρία μοιάζει δύσκολο.

Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως είναι ανθεκτικός κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Θεωρώ πως αυτό το συστατικό πρέπει να διατηρηθεί σε ένα δύσκολο καλοκαίρι με πολλές αναζητήσεις. Τον πιο σύνθετο ρόλο για να μπορέσει να ενώσει όλα τα κομμάτια θεωρώ πως τον έχει ο Τσάβι Ρόκα στο πιο δύσκολο καλοκαίρι που θα μπορούσε να τύχει σε έναν τεχνικό διευθυντή. Τον θεωρώ όμως, ικανό, να τα βγάλει πέρα.

Ιnstagram: @kostasmiaoules @sportfm946

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x