Κώστας Μιαούλης

Κάτι παραπάνω από ένας βαθμός για τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την τεράστια εμφάνιση και ισοπαλία του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπαρτσελόνα, για τον τεράστιο Προτό, για τον ογκόλιθο Μποτία και για το πρώτο σπουδαίο ματς του Ταχτσίδη.

Για ν’ αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του κατορθώματος του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν η πρώτη ομάδα από το 2012, απέναντι στην οποία δεν μπόρεσε να σκοράρει η Μπαρτσελόνα στη φάση των ομίλων. Για μια ομάδα που έχει δεινοπαθήσει από τα αμυντικά της λάθη στη μέχρι τώρα πορεία της σεζόν, αυτό αποτελεί ένα τεράστιο παράσημο και ασφαλώς ένα γεγονός που θα θυμούνται για πάρα πολλά χρόνια, όσοι βρέθηκαν απόψε στο «Καραϊσκάκη» για ν’ απολαύσουν από κοντά τον Μέσι και την παρέα του, να σταματά απέναντι σε μια ομάδα ανθρώπων που έπρεπε πρώτα απ’ όλα ν’ απαντήσει στον ίδιο της τον εαυτό και σε παίκτες που είχαν πολλά να αποδείξουν.

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα τεράστιο αποτέλεσμα. Το πήρε ενώ όλοι τον είχαν ξεγραμμένο, το κατέκτησε με σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο, καλύπτοντας κάθε πιθανό και απίθανο διάδρομο που θα μπορούσαν να βρουν οι δαιμόνιοι Καταλανοί. Στις φορές που τα κατάφεραν οι «μπλαουγκράνα»υπήρχε πάντα ένας Μποτία να σταματά τα πάντα, να μην καταλαβαίνει από Μέσι, από Σουάρες από κανέναν. Κι ένας Προτό που έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι στο οποίο πίστευες πως κρινόταν η ποδοσφαιρική του καριέρα. Όπως μεγάλο ματς έκανε και ο Ταχτσίδης, εξαιρετικό ο Ρομαό ειδικά στο πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πανέξυπνα και πήρε αυτό το αποτέλεσμα, χάρη και στο έξυπνο στήσιμο του Τάκη Λεμονή. Αν δεν βιαζόταν λίγο σε κάποιες φάσεις, θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις και για ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

Όλα αυτά ήρθαν σαν απάντηση στην έντονη αμφισβήτηση που υπάρχει τον τελευταίο καιρό για το υλικό. Ο Ολυμπιακός δεν αποτελείται από ανύπαρκτες ποδοσφαιρικές οντότητες. Σαν αντίπαλος σέβομαι το υλικό που έχει, μπορεί να μην έχει την λάμψη των παλιών άσων, αλλά είναι παίκτες που έχουν κάποια ποδοσφαιρική αξία. Το περασμένο καλοκαίρι έγιναν πολύ σοβαρά σφάλματα που έχουν να κάνουν με την επιλογή του προπονητή, αλλά και με το πώς (δεν έγινε) επί της ουσίας καμία καλοκαιρινή προετοιμασία. Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός άρχισε να χάνει σήμερα δυνάμεις, απέναντι στην Μπαρτσελόνα, μόνο μετά το 75’ συνιστά ποδοσφαιρικό άθλο.

Το Χ τον κρατά στο παιχνίδι για την 3η θέση τον Ολυμπιακό από τη στιγμή που η Σπόρτινγκ δε νίκησε τη Γιουβέντους. Πάλι είναι εναντίον του τα δεδομένα, αλλά με αυτό το Χ οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν σεβασμό από τον φίλαθλο κόσμο τους, ίσως και από άλλους έστω και αν τους βλέπουν εχθρικά. Τουλάχιστον ο Λεμονής με τα λάθη που θα κάνει και τα σωστά, προσπαθεί να δώσει μια ταυτότητα στον Ολυμπιακό, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ο Χάσι. Ήταν μια ομάδα με αρχή και τέλος, έκανε τις λίγες φάσεις του, αλλά στο τέλος της ημέρας μπορεί να αποχωρήσει από το γήπεδο φουσκωμένος από περηφάνια όπως και ο κόσμος του. Ο Ολυμπιακός ίσως μέσα από αυτό το μεγάλο ευρωπαϊκό ματς, να ξαναβρεί το χαμένο του γόητρο και να αποκτήσει επιτέλους για φέτος, μια ταυτότητα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x