Κώστας Μιαούλης

Κιτρινόμαυρη απόλαυση σε μπάσκετ-ποδόσφαιρο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για τη σαρωτική εμφάνιση της μπασκετικής ΑΕΚ στην Πάτρα και για την καλή προπόνηση της ποδοσφαιρικής ενόψει Κυπέλλου με την Ερμιονίδα.

Μετά τα ματς με τους «αιώνιους» στόχος της ΑΕΚ ήταν οι εννέα σερί νίκες μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Σε αυτή την σειρά, ο ψυχολογικά πιο δύσκολος αγώνας για την «Ένωση» ήταν αυτός στην έδρα του φιναλίστ του Κυπέλλου, Απόλλωνα Πατρών. Αυτό άλλωστε, έλεγαν οι άνθρωποι της «Ένωσης» στα πηγαδάκια, μετά το τέλος του ματς με τον Πανελευσινιακό.

Η ΑΕΚ όχι απλά κέρδισε στην Πάτρα, άλλα έκανε κάτι παραπάνω από επίδειξη ισχύος. Με επιβλητικό τρόπο, σημείωσε την μεγαλύτερη φετινή διαφορά στο πρωτάθλημα απ’ οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Με ποσοστά τριών πόντων εξωπραγματικά, όπως έκανε και στην αναμέτρηση με την Ελευσίνα, με έναν Σάκοτα που σιγά-σιγά βρίσκει τον εαυτόν του, με τον Ποπς σταθερά σε επίπεδο νταμπλ-ντάμπλ, με τον Χέρστον σοβαρό, με τον Ίνγκλις εκεί όταν χρειάζεται, αλλά και με κάτι που μέχρι τώρα, δεν μας είχε δείξει. Την πολύ καλή άμυνα, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η Ενωση θα μπορούσε εύκολα να προλάβει την τετράδα, αν δεν είχε εκείνη την στιγμή …αυτοκτονίας στην Πυλαία. Το έργο της είναι πολύ δύσκολο για να τα καταφέρει, εντούτοις ένα 9/9 μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος είναι ένας στόχος που αυτή τη στιγμή με τις τελευταίες εμφανίσεις, από το ΣΕΦ και μετά, δείχνει εφικτός. Αν έρθει και ένας κουμανταδόρος που θα μπορεί να κατευθύνει σωστά το παιχνίδι, τότε μπορεί ακόμα περισσότερα από την ομάδα που χτίζει ο Ντράγκαν Σάκοτα και που πάντως αποδίδει μπάσκετ που ευχαριστεί τον κόσμο.

Στο ποδόσφαιρο η ΑΕΚ ήταν απολαυστική με την Ερμιονίδα κατά διαστήματα, μετά από μια σειρά αγώνων που δεν ήταν και στα τοπ επίπεδα η απόδοση της. Ο Δέλλας κατάφερε να ξεκουράσει αρκετούς ποδοσφαιριστές ενόψει του αγώνα του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και παίκτες μαζί με κόσμο, έκαναν ένα καλό ζέσταμα ενόψει Τετάρτης. Η «Ένωση» βρίσκεται σε έναν καλό ρυθμό, έχει καλό μομέντουμ και το βραδάκι της Τετάρτης, θα προσπαθήσει να σημειώσει μια σπουδαία πρόκριση, που θα είναι η σπουδαιότερη στιγμή, στο ταξίδι της επιστροφής της εκεί που ανήκει. Σημαντικές οι επιστροφές των Ντακόλ και Κορδέρο, την κατάλληλη στιγμή.

Επί του πιεστηρίου: Ο αγώνας στην Κομοτηνή δεν θα διεξαχθεί ούτε αύριο. Δική μου αίσθηση είναι πως η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι καλή για τους «ερυθρόλευκους» και εξηγούμαι. Θα είναι πρόβλημα για μια ομάδα, που έχει να παίξει δύο εβδομάδες (από το ματς με τη Ντνίπρο), να μπορέσει να βρει ρυθμό και να παίξει σε έναν αγώνα που θα έχει πολλές ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις. Από τη μια δέχομαι το επιχείρημα του ότι θα είναι ξεκούραστος, αλλά από την άλλη δύο εβδομάδες, χωρίς κανονική ροή ματς και να μπεις κατευθείαν να παίξεις δύσκολο ματς, δεν είναι ότι πιο εύκολο. Η αδράνεια των δύο εβδομάδων, μπορεί να αποβεί επιζήμια αγωνιστικά για τους «ερυθρόλευκους». Άρα ξεκούραστος στο ΟΑΚΑ, αλλά και χωρίς ρυθμό. Το γήπεδο, θα δείξει τι θα βαρύνει περισσότερο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x