Κώστας Μιαούλης

Κόουτς, με ένα ημίχρονο δεν γίνεται δουλειά…

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τη Λαμία, για τον Ουζουνίδη, που άργησε και εκείνος να βρει το σχήμα για να χτυπήσει το ματς, και για τον τίμιο Μολίνς.

Για τον Παναθηναϊκό αυτή η ισοπαλία ήταν στην πραγματικότητα μια χαμένη ευκαιρία για να μπει πάλι στο γκρουπ των υψηλών θέσεων. Μια ευκαιρία που απώλεσε στο πρώτο μέρος και γι’ αυτό έχει την ευθύνη της η τεχνική ηγεσία. Στο πρώτο μέρος, πλην κάποιων ατομικών ενεργειών του Χίλιεμαρκ δεν είδαμε από τον Παναθηναϊκό δημιουργία. Όταν επιδιώκεις μια ευκαιρία να ξαναπάς στα ψηλά και να μπεις στο κόλπο δεν αποτελεί μια έξυπνη επιλογή το να επιλέξεις τον Ρέις. Μοιάζει σα να προσφέρεις μόνος σου στον αντίπαλο την ευκαιρία να βγάλει το πρώτο μέρος, όσο γίνεται πιο ήσυχα.

Στο δεύτερο μέρος με το 4-1-4-1, αλλά και με το ψεύτικο 4-2-3-1 που επιστρατεύθηκε προς το τέλος, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος. Ο Μουνιέ άλλαξε κάπως την ταχύτητα στην επίθεση του «τριφυλλιού» με αποτέλεσμα να κερδίσει τουλάχιστον πολλές στημένες μπάλες, αφού ακόμα και οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού έφταναν σχεδόν ανενόχλητοι μέχρι την μεγάλη περιοχή της Λαμίας.

Τα «στημένα» του Χίλιεμαρκ ήταν καλοτραβηγμένα, αλλά δεν αξιοποιήθηκαν. Με μοναδικό δημιουργικό παίκτη τον Λούκας Βιγιαφάνιες, πήρε τελικά κάτι που άξιζε και ήταν η ισοπαλία. Αν δεν στεκόταν άτυχος ο Μολίνς στη φάση του δοκαριού, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αποδράσει με ένα σπουδαίο και ψυχολογικά αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε ένα τρομερό αυτογκόλ που δεν μπορεί να διανοηθεί ούτε διεστραμμένος νους με τον τρόπο που ήρθε. Βέβαια για να συμβεί αυτό πρέπει και συ να επιτρέπεις να διαμορφωθούν καταστάσεις που θα σου βάλουν ένα γκολ στην πλάτη από το πουθενά.

Δέχομαι πως ο Ουζουνίδης πραγματοποίησε μια τρομακτική τακτική αντεπίθεση με τις αλλαγές του στην επανάληψη και με τις εναλλαγές στη διάταξη, αλλά οφείλει να καταλάβει πως δεν έχει περιθώριο να βάζει λάθος ενδεκάδες. Γιατί εκεί, αν δεν επιτεθεί από την αρχή και δεν προσπαθεί να δώσει επιπλέον δημιουργικές λύσεις στην ομάδα, τότε ανοίγει τις ορέξεις των αντιπάλων, για να μπαίνουν στα ματς από το πουθενά.

Σαν τελική εικόνα στα θετικά για τον Παναθηναϊκό κρατώ την εικόνα του Μολίνς, την προσπάθεια του Χίλιεμαρκ και το γεγονός πως ο Βιγιαφάνιες αρχίζει ν’ ανεβάζει στροφές. Για το αν αυτά είναι αρκετά για το ντέρμπι, δεν το μπορώ να ξέρω, ίσως όχι. Αποτελεί καλό σημάδι, το γεγονός πως οι «πράσινοι» αντιδρούν στα ματς που τους στραβώνουν.

Από την άλλη όταν σαν ομάδα έχεις δεχτεί γκολ για 13 συνεχόμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις, τότε το μόνο που σου απομένει να κάνεις μακριά από τη Λεωφόρο, είναι να μπαίνεις με βλέψεις για γκολ, ώστε να κόβεις τη φόρα του αντιπάλου. Ο Ουζουνίδης τόνισε πως το πρώτο μέρος ήταν ντροπή για όλους μας. Από τον ίδιο εξαρτάται το να καταστρώνει το πλάνο για να χτυπά το ματς από το πρώτο λεπτό. Επιλογές τύπου Ρέις δεν βοηθούν καθόλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x