Κώστας Μιαούλης

Απόφαση «να γελάει κανείς» για το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και ο μαζοχισμός του κιτρινόμαυρου οργανισμού

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ και την επανάληψη του αγώνα και τα ηθικά διλήμματα μερίδας Ενωσιτών που ξεπερνούν πλέον και την παράνοια.

Η ΑΕΚ σαν σωματείο, για μια ακόμα φορά βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά, αυτή τη φορά στο μπάσκετ.

Μια απόφαση βέβαια, που αν το δούμε συνολικά, μπορεί να φέρει τέτοια απίστευτη ανακατωσούρα στο σπορ, που θα το καταστήσει ακόμα πιο ασόβαρο, ακόμα και έναντι του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχουμε. Γιατί όσα στραβά και αν συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ θα εφεύρει τρόπους να αυτογελοιοποιηθεί περισσότερο.

Πρακτικά λοιπόν, πριν το πάμε στο οπαδικό, μιλάμε για μια απόφαση ενός δικαστή που έκρινε απόφαση των διαιτητών, δηλαδή ο δικαστής έγινε καθηγητής διαιτησίας και πήρε απόφαση να επαναληφθεί ένα ολόκληρο ματς, που φυσικά κέρδισε η ΑΕΚ. Φυσικά με αυτή την απόφαση, μπορεί πλέον οποιαδήποτε ομάδα να κάνει ένσταση και να δικαιώνεται για ένα ματς λόγω διαιτητικών αποφάσεων. Οπότε βλέπω η φετινή σεζόν στην Basket League, να κρατάει καμία …τριετία.

Η «βασίλισσα» δυστυχώς γι’ αυτήν, δεν θα πάει ν’ ασκήσει έφεση. Θα έπρεπε να το πράξει κατά τη γνώμη μου, για να μπορέσει να προστατέψει πάνω απ’ όλα το άθλημα, πριν από τον ίδιο της τον εαυτό, και την γελιοποίηση του από μια απόφαση που σίγουρα θα το ταλαιπωρήσει πολύ και στο μέλλον. Για παράδειγμα, σκεφτείτε πως τώρα σε ένα έτσι κι αλλιώς φορτωμένο πρόγραμμα για την ΑΕΚ, πρέπει να αναζητηθεί νέα ημερομηνία για να γίνει το ματς.

Αυτό που αδυνατούν να καταλάβουν αρκετοί φίλοι της Ένωσης, είναι πως αυτός που έκανε για μια ακόμα φορά ένσταση, για ένα παιχνίδι που η ομάδα κατέκτησε με πολλές απώλειες και εχθρική διαιτησία, ήταν και πάλι οι Θεσσαλονικείς που έκαναν την ένσταση για την εγκυρότητα του αγώνα. Η απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ, αφαιρεί κάτι που η ΑΕΚ κέρδισε μέσα στις γραμμές του γηπέδου, άρα ακυρώνει την προσπάθειά της.

Αυτή η διαφορετικότητα που πρεσβεύει η ΑΕΚ σε όλα τα τμήματα, είναι πλέον επικίνδυνη για τον ίδιο τον σύλλογο, σε κάθε επίπεδο. Ο κάθε αντίπαλος μπορεί πλέον να πιστεύει ότι μπορεί να κυνηγά ότι θέλει, με βάση το σκεπτικό και το μοτό της Ένωσης για την διαφορετικότητα. Και από εκεί που απλά δεν κάναμε ένσταση σε μια ομάδα που παρατυπούσε στα πλέι-οφ για 3-4 παιχνίδια με τα αθεώρητα δελτία υγείας, πάμε στην αφαίρεση αγώνων που η Ένωση έχει πάρει καθαρά και ξάστερα μέσα στο γήπεδο.

Μπορεί τα σπορ να είναι διαφορετικά, αλλά η λογική παραμένει η ίδια. Πάμε πλέον σε επιχειρηματολογία που μονά-ζυγά και μάλιστα από ανθρώπους που την υποστηρίζουν κιόλας, είναι τέτοια που εναλλάσσεται κατά το δοκούν σε βάρος της ΑΕΚ. Αφού τα ματς παίζονται στο γήπεδο και η ΑΕΚ νίκησε με μια εχθρική διαιτησία για 39:50 στο ματς, είναι απόλυτα σωστά η νικήτρια.

Το πόσο πλήγωσαν και πληγώνουν αυτές οι καταστάσεις την ΑΕΚ ως οργανισμό, είναι κάτι ορισμένοι που δεν μπορούν να συλλάβουν. Νομίζω πως αυτό φέτος φαίνεται ξεκάθαρα και έχει φανερό αντίκτυπο σε πολλούς και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Καρέρα θυμίζω πως το καλοκαίρι, ήταν κατά της απόφασης για μη ένσταση που πήρε ο Μελισσανίδης. Φέτος βλέπουμε την συμπεριφορά του, όπως και πολλών παικτών, που βλέποντας πως η ομάδα δεν κυνηγά με κάθε τρόπο το συμφέρον της και τα δικαιώματά της, δεν καίγονται και πολύ.

Είναι τρομακτικό πως έχουμε φτάσει πλέον σε επιχειρηματολογία από μερίδα ΑΕΚτζήδων, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί πλέον να υπερασπίζεται σε καμία περίπτωση τα δικαιώματα της, ακόμα και αν κάνουν παρανομία σε βάρος της, ή έστω να διεκδικήσει το δίκιο της σε ένα δευτεροβάθμιο όργανο, αφού πρώτα ο αντίπαλος έχει κάνει την ένσταση. Σαν να λέμε δηλαδή, πως πλέον μπαίνει στο σπίτι σου ο κλέφτης, αλλά είναι... ανήθικο να καλέσεις την αστυνομία. Πλέον η ηθική της ΑΕΚ, έχει ξεπεράσει τα όρια της προ πολλού και έχουμε πάει στα σύνορα του να ξεπεραστεί και το αυτομαστίγωμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x