Κώστας Μιαούλης

Με όργια Ζεράλδες πήρε καλό βαθμό σε πρόβα για κλειστές άμυνες

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει την αναμέτρηση με τη Λαμία, τις πρώτες εντυπώσεις από τον Βέρντε, τα όργια του Τσίκο Ζεράλδες και τον καλό βαθμό που πήρε η Ένωση σε αυτό το τεστ.

Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε στοιχεία που είδαμε στο παιχνίδι με τον Βόλο. Επιθέσεις που βγήκαν στο ματς με την ομάδα της Μαγνησίας, ξετυλίχθηκαν και σήμερα στο ΔΑΚ της Λαμίας, απέναντι σε έναν πιο δύσκολο και σφιχτό αντίπαλο.

Αυτή η πρόβα άλλωστε είχε τον συγκεκριμένο σκοπό. Να τεστάρει την πρόοδο της Ένωσης, στη διάσπαση αμυνών, όπως είναι αυτή που διαθέτει η ομάδα από τη Φθιώτιδα.

Ο βαθμός ήταν ικανοποιητικός, όπως και η αφομοίωση που μοιάζουν να έχουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στα «θέλω» του Μιγκέλ Καρντόσο, είναι υψηλή. Οι «κιτρινόμαυροι» ως προς την ταχύτητα στην εκδήλωση των επιθέσεων τους, δεν θα έχουν καμία σχέση, όχι μόνο με την προηγούμενη σεζόν, αλλά και με τα προηγούμενα χρόνια.

Σαφώς και το σκορ δεν αντικατοπτρίζει τον αριθμό των ευκαιριών που έκανε η ΑΕΚ. Για μένα σε αυτό το στάδιο και από τη στιγμή που έλειπε και ο Λιβάια και δεν υπήρχε το βασικό φορ που έχει αποκτήσει η ομάδα είναι μέχρι ενός σημείου λογικό να μην έρχεται εύκολα το γκολ. Σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας έχει σημασία να βγαίνουν οι φάσεις, για να αναδεικνύεται και ο βαθμός που οι παίκτες κάνουν κτήμα τους, αυτές τις απαιτήσεις που έχει ο προπονητής.

Ο απολύτως προσγειωμένος – προς τιμήν του – Καρντόσο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους τίτλους, τόνισε πως υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά για μια ομάδα που βρέθηκε 23 πόντους πίσω από την κορυφή την προηγούμενη σεζόν. Όμως η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος, ήδη με την σοβαρή δουλειά του και κυρίως με αποτελέσματα αυτής, δείχνει πως κερδίζει την εμπιστοσύνη και της ομάδας, αλλά και των οπαδών της Ένωσης.

Εκείνος που έκανε τη διαφορά και σε αυτό το παιχνίδι, ήταν ο δαιμονιώδης Τσίκο Ζεράλδες, που σε ορισμένες περιπτώσεις τολμώ να γράψω, πως ειδικά στις ντρίπλες, αλλά και σε κάποια άλλα σημεία του παιχνιδιού, θυμίζει κάτι από Σκόκο. Ωστόσο αυτό που θέλει από αυτόν η ΑΕΚ, είναι η καθαρή του ματιά και οπτική μέσα στο παιχνίδι. Από τα δικά του πόδια, ξετυλίγεται το κουβάρι του γκολ της Ένωσης, με τον Σιμάο και τον πολύ επιθετικό και σε αυτό το ματς Χουλτ να ετοιμάζουν το γκολ για τον Αλμπάνη.

Ο Βέρντε αν και φανερά ανέτοιμος ακόμα, έβγαλε ποιοτικά στοιχεία μέσα στο γήπεδο. Παίκτης που χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, έκανε το υπέροχο σουτ, που έβγαλε δύσκολα ο πορτιέρε της Λαμίας, έδειξε όμως στοιχεία που μας κάνουν να πιστεύουμε πως θα βρει κώδικα επικοινωνίας με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ειδικά τους καινούριους, που έχουν μεταμορφώσει ήδη την Ένωση, από αργή, σε μια ομάδα με γρήγορη μετάβαση και ακόμα βρισκόμαστε στο στάδιο της εκπαίδευσης.

Η ΑΕΚ με λίγα λόγια επιβεβαίωσε και απόψε τα στοιχεία που έβγαλε στην αναμέτρηση με τον Βόλο και πλέον έχει μπροστά της, μια εβδομάδα, για να την δούμε ακόμα πιο βελτιωμένη στην απαιτητική πρόβα απέναντι στην Μπασακσεχίρ, την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x