Κώστας Μιαούλης

Μεθ' ορμής ακαθέκτου πέρασε η ΑΕΚ από τον Βόλο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το νικηφόρο πέρασμα της Ένωσης από την Μαγνησία με εμφάνιση που θα μπορούσε να έχει περισσότερα γκολ, αλλά ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Πρώτα απ’ όλα να ευχηθούμε με όλη μας την καρδιά, περαστικά στον Λιβάι Γκαρσία, για την άσχημη πτώση που είχε στο φινάλε του αγώνα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί άμεσα στο νοσοκομείο (την ώρα που γράφεται το κομμάτι, λογικά γίνονται οι εξετάσεις). Η ΑΕΚ έχοντας όλους τους ποδοσφαιριστές της σε πολύ καλή μέρα, έριξε μια τριάρα στον Βόλο, σε ένα ματς που θα μπορούσε να έχει βάλει και άλλα τέρματα, όπως και ο αντίπαλος βέβαια, που βρήκε απέναντι του όμως έναν εξαιρετικό Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Την ώρα αυτή δεν γνωρίζουμε αν το αποτέλεσμα αυτό θα την έχει στην κορυφή, μόνη, έναν βαθμό πιο κάτω μόνη δεύτερη πίσω από τον Ολυμπιακό, ή πρώτη με συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ. Ήταν όμως μια χορταστική εμφάνιση, από αυτές που κάνουν ομάδες που χτυπάνε γερά πρωτάθλημα.

H ΑΕΚ επικράτησε απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήθελε να προκαλέσει τον εκνευρισμό των ποδοσφαιριστών της. Όμως δεν μάσησε και αφού πέρασε το δύσκολο με την διπλή επέμβαση του Στάνκοβιτς και το χαμένο πέναλτι, χτύπησε δύο φορές πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Σε μια φάση που κανένα fair play, δεν μπορεί να ζητά αντίπαλος, ο Μάνταλος έδωσε στον Τσούμπερ και αυτός αφού άδειασε τον αντίπαλο του έβγαλε μια ωραία ασίστ στον Καρίμ που τελείωσε υποδειγματικά τη φάση. Ο Ιρανός που έκανε ένα πολύ μεστό και ουσιαστικό ματς και ενώ είχε και μια τελική πάσα που δεν κατέληξε σε γκολ στην αρχή του αγώνα στον Άμραμπατ, του έδωσε άλλη μια και αυτός πέρασε τον Κλέιμαν, ανατράπηκε και ο Τσούμπερ που ακολούθησε τη φάση έκανε το 0-2.

Ο Τζοβάρας έκανε μια τουλάχιστον περίεργη διαιτησία, δίνοντας ένα αυστηρό πέναλτι για τον Βόλο. Αυτό που δεν κατάλαβε κανείς ποτέ, είναι ο λόγος για τον οποίο δεν αποβλήθηκε ο Γκρίλο που χτύπησε τον Σιμόες και δεν αποβλήθηκε ποτέ. Στο πρώτο ημίχρονο ειδικά, μιλάμε για μια διαιτησία που θύμισε άλλες εποχές και αυτό πρέπει να το έχουν υπόψη οι άνθρωποι της Ένωσης. Μπορώ άνετα μάλιστα να βάλω και τη φάση του κόρνερ του Μάνταλου, όπου δεν θα μάθουμε ποτέ αν ο Κλέιμαν πέρασε μαζί με την μπάλα μέσα από τη γραμμή.

Ο Αργύρης Γιαννίκης παρουσίασε μια ομάδα που είχε πολλά τρεξίματα. Κι αυτό είναι το εξαιρετικά ενθαρρυντικό όπως και ο εξαιρετικά γρήγορος τρόπος της μετάβασης στην επίθεση ειδικά στα δύο πρώτα γκολ. Αυτή είναι δουλειά που αρχίζει και βγαίνει. Η ΑΕΚ με τα δύο μεγάλα της όπλα μέσα, Τσούμπερ που έκανε ένα υπέροχο παιχνίδι, αλλά και τον Καρίμ σε εξαιρετικό απόγευμα μετά από πολύ καιρό, πήρε ένα τρίποντο, που της ξεκλειδώνει την πόρτα για τα ψηλότερα πατώματα της βαθμολογίας.

Αυτό που πρέπει να κρατήσει η ΑΕΚ από παιχνίδι αυτό, είναι πως δεν εκνευρίστηκε από τις ψευτομαγκιές των αντιπάλων. Δεν έπεσε ποτέ στην παγίδα, όπως πάρα πολλές φορές έχει συμβεί ακόμα και την σεζόν που πήρε τον τίτλο. Έχει έναν ψύχραιμο προπονητή αυτή τη στιγμή στον πάγκο, που κερδίζει την εμπιστοσύνη των παικτών του και του κόσμου της ομάδας, κάθε μέρα και περισσότερο. Ο Δικέφαλος έκανε μια υψηλή πτήση απόψε και θα πρέπει να δώσει συνέχεια στο σερί και την επόμενη εβδομάδα κόντρα στον Άρη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x