Κώστας Μιαούλης

Μια απολαυστική ΑΕΚ, μια πραγματική Ένωση

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τις μαγικές στιγμές εντός γηπέδου, αλλά και για εξαιρετικές στιγμές που αναδεικνύουν τις σχέσεις όλων των μελών της οικογένειας που λέγεται ΑΕΚ.

Παρά την προσπάθεια του ρέφερι Διαμαντόπουλου, να χαλάσει τη γιορτινή ατμόσφαιρα, η ΑΕΚ της χαράς, του όμορφου ποδοσφαίρου, της ποιότητας, χάρισε όμορφες στιγμές στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ακριτική ομάδα. Για να κλείσω από νωρίς με την διαιτησία και να μην κάνω άλλο σχόλιο, μαζί με τον...φορ Βράνιες που έγινε ο πρώτος στόπερ με χατ-τρικ στην ιστορία της Α’ Εθνικής, ο Διαμαντόπουλος πρέπει να έγινε και ο πρώτος διαιτητής που αρνείται δύο πέναλτι στα τέσσερα πρώτα λεπτά σε οποιαδήποτε ομάδα στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας μας.

Βέβαια θα αντιτάξει κανείς πως ο Βράνιες είναι οφσάιντ, σε μια φάση που γίνεται καραμπόλα. Ας βάλει κανείς το μυαλό του να δουλέψει, για να καταλάβει πόσο εύκολη είναι μια τέτοια φάση για έναν –ομολογουμένως – σε κάθε υπόδειξη κακό βοηθό και πόσο… δύσκολο ήταν να δει ο διαιτητής δύο ξεκάθαρα πέναλτι, εκ των οποίων το ένα το δίνει, αλλά μεταφέρει την παράβαση εκτός περιοχής. Το άγχος ενός ακόμα διαιτητή, να μην δώσει ξεκάθαρη παράβαση υπέρ της Ένωσης.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική. Ο Μανόλο κατέβασε ίσως την καλύτερη ενδεκάδα στη χρονιά. Για να είμαι ειλικρινής, επειδή πριν από κάθε παιχνίδι γίνεται μια σχετική κουβέντα για τις επιλογές του Μανόλο, απόψε ήταν η πρώτη φορά που δεν είχε κάτι να προσάψει κάποιος, σε σημείο που… τρομάξαμε. Η Ένωση πραγματοποίησε μια επιβλητική εμφάνιση που θα πρέπει να κρατήσει σαν οδηγό μέχρι το τέλος. Ανεξάρτητα με το αν μετά το ματς της Πέμπτης, θα συνεχίσει σε όλες τις διοργανώσεις, αν θα αποκλειστεί, αυτή η εικόνα οφείλει να συνοδεύει τις προσπάθειες της ομάδας μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Κι εκεί να κάνουμε το ταμείο.

Σίγουρα το ματς είχε σαν κεντρικό πρόσωπο τον Όγκνιεν Βράνιες που πέτυχε κάτι σπουδαίο. Το χειροκρότημα και η αγάπη που εισέπραξε αποδεικνύει το άριστο κλίμα που επικρατεί πλέον και στις τάξεις των οπαδών. Η απόδοση του ποδοσφαιριστή όμως που πρέπει να μνημονευθεί ιδιαίτερα, είναι του Τάσου Μπακασέτα που όσο περνάει ο καιρός, μετατρέπεται από μια απλή εφεδρική μονάδα σε σημαντική οντότητα για την εύρυθμη λειτουργία της ΑΕΚ παραγωγικά. Τα στημένα χτυπήματα του είναι εξαιρετικά ποιοτικά κι αυτό μπορεί ν’ αποτελέσει μεγάλο όπλο για την ομάδα. Όπως και η δεινότητα του στο σκοράρισμα με διάφορους τρόπους, όταν πατάει περιοχή. Αλήθεια μπορεί να γράψεις και να πεις πολλά για τη νέα έξοχη ενέργεια του Γκάλο. Το 4ο γκολ αποτελεί μια εξαιρετικά σπάνια φάση, απ’ αυτές που ποιοτικά μόνον η Ένωση βγάζει φέτος.

Ο κόσμος γιόρτασε και την κούπα του Κυπέλλου, μαζί με τους παίκτες. Το «πασίγιο» που έκαναν οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας, δεν ήταν η μόνη ένδειξη για την αλληλοεκτίμηση που υπάρχει ανάμεσα στα δύο τμήματα. Παρά το γεγονός πως πλην των Ελλήνων σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άλλοι δύσκολα θα γνωρίζονται προσωπικά, έβλεπες πως υπήρχε πραγματική εκτίμηση όταν χαιρετούσε ο ένας τον άλλο. Αυτό ισχύει και για τους Αμερικανούς που θαρρείς πως ίσως θα έμοιαζε λογικό να νιώθουν λίγο έξω από τα νερά τους με αυτό που εμείς λέμε ποδόσφαιρο και αυτοί χαρακτηρίζουν soccer. Όμως όπως αποδείχτηκε το Σάββατο περίτρανα ξέρουν πολύ καλά πόσο οικογένεια είναι η ΑΕΚ.

Σπουδαία στιγμή φυσικά η αποθέωση του Ντράγκαν Σάκοτα από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Εικόνες σαν αυτή, αλλά και σαν εκείνη της αγκαλιάς του Μανόλο με τον Βράνιες. Αλλά και δηλώσεις όπως εκείνη του Μπακασέτα που στήριξε τον Κλωναρίδη. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια, μιλάμε για πραγματική Ένωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x