Κώστας Μιαούλης

Μπαμ όχι, αλλά πιο εύστοχος εκτελεστικά από Αραούχο, ο καλός Ανσαριφάρντ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την επικείμενη μεταγραφή του Καρίμ Ανσαριφάρντ στην Ένωση και ελπίζει πως αν εμφανιστεί όπως τις σεζόν του στην Super League, θα βοηθήσει μπροστά.

Μετά τον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό, ο Ιρανός σέντερ-φορ, φαίνεται πως θα φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ. Αν όλα πάνε καλά, ο Ανσαριφάρντ θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την Ένωση. Μια προσθήκη που μπορεί να μην είναι το «μπαμ» που είχαν προαναγγείλει τα κιτρινόμαυρα μέσα, ωστόσο αποτελεί μια αναβάθμιση. Μια ομάδα που είχε τον περσινό Αραούχο, νωρίτερα για πολύ καιρό τον Γιακουμάκη, τον Πέκχαρτ και τον Κρισάντους, σίγουρα μπορεί να ισχυριστεί πως βελτιώνει το επιθετικό της οπλοστάσιο. Άσχετα απ’ όλα, ο Ανσαριφάρντ, αν εμφανιστεί στα επίπεδα που βρισκόταν όταν έπαιξε στο πρωτάθλημα μας, θα είναι σίγουρα μια σημαντική λύση.

Ο Ανσαριφάρντ, χωρίς αυτό που θα γράψω να σημαίνει πως είναι συνολικά καλύτερος ποδοσφαιριστής από τον Αραούχο, είναι εκτελεστικά πιο καλός ή τουλάχιστον έτσι τον γνωρίζαμε, στο κομμάτι των γκολ που οι περισσότεροι λέμε πάντα πως πρέπει να μπουν. Θέλοντας να κάνω μια σύγκριση ας πούμε στην καλύτερη σεζόν που είχαν και οι δύο στην Ελλάδα, ο Ανσαριφάρντ σε έναν κακό Ολυμπιακό, όπως ήταν εκείνος του 2017-2018, σημείωσε 17 τέρματα, έναντι 11 του Αραούχο. Ο Ιρανός έβαλε 17 στις 67 προσπάθειες που είχε για να σημειώσει γκολ εκείνη τη σεζόν, ενώ ο πρωταθληματικός Αραούχο είχε 11 στα 55. Δηλαδή ο Πέρσης στράικερ έβαζε γκολ μια φορά στις 4, ενώ ο Αργεντινός μια στις πέντε. Το θέμα είναι πως ο Ανσαριφάρντ, είναι στα τετ-α-τετ πιο εύστοχος. Είναι παίκτης που κινείται στο όριο του οφσάιντ πάντα και ένας επιθετικός που κινείται αρκετά και χωρίς την μπάλα.

Αυτό που βλέπω από το κοινό της ΑΕΚ, είναι μια ανησυχία για το αν η κίνηση του Ανσαριφάρντ, έχει κάποια σχέση με πιθανή παραχώρηση του Ολιβέιρα και πως θα εξελιχθεί σε πρώτη επιλογή, σε μια τέτοια περίπτωση. Για την ώρα, για να είμαστε απόλυτα σωστοί, δεν προκύπτει από κάπου ούτε απτή πρόταση για τον Πορτογάλο, ούτε κάτι άλλο. Κάπου εδώ θεωρώ πως είναι ένα φθινόπωρο, όπου θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, η ομάδα φαίνεται πως έχει πρόθεση ν’ αλλάξει πολλά πράγματα, αλλά δεν υπάρχει η άνεση χρόνου. Διακυβεύονται πολλά και γρήγορα και η Ένωση, οφείλει να παρατάξει, όταν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις, μια ομάδα που να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί. Τα μηνύματα στο μεσοαμυντικό κομμάτι, είναι αυτά που μπορεί να θεωρήσει κανείς, εξόχως ανησυχητικά.

Από το φιλικό με τον Ατρόμητο, ανησυχητικά ήταν τα δείγματα από τη θέση του τερματοφύλακα και δεν αποκλείω να πάρει και ο Αθανασιάδης ευκαιρίες για καθιέρωση, σίγουρα πάντως, χρειαζόταν ένας όχι απαραίτητα ακριβός, αλλά σίγουρα πιο μπαρουτοκαπνισμένος γκολκίπερ. Το χθεσινό φιλικό, δεν μπορεί να αποτελεί οπωσδήποτε δείγμα για τη νέα χρονιά, αλλά ξέρουμε όλοι πως οι προσθήκες των Χνιντ και Ινσούα δεν φτάνουν. Στα δεξιά, σίγουρα η ομάδα ήθελε κάτι διαφορετικό από τους Μπακάκη και Παουλίνιο, σίγουρα και φυσικά ένας ακόμα σέντερ-μπακ.

Στο κέντρο τα πράγματα είναι αρκετά συγκεχυμένα. Μετά την περιθωριοποίηση του Γαλανόπουλου και την πιθανή μεταγραφή του Πέτρου Μάνταλου, η ΑΕΚ θα πρέπει να κινηθεί για δύο μέσους και έτσι, πέρα από τον Γρηγόρη Κάστανο, ενδιαφέρον προκύπτει αυτή την ώρα και για τον Αλέις Γκαρθία. Μην ξεχνάμε πως η Ένωση, δεν μπορεί να υπολογίζει μέχρι Νοέμβριο και τον Σιμάνσκι, οπότε τα περιθώρια στενεύουν πολύ στις επιλογές για τον Μάσιμο Καρέρα. Από το τι είδους ποδοσφαιριστές και πόσους, έχω την αίσθηση πως θα εξαρτηθούν και πολλά για το σχηματισμό που θα δούμε φέτος στην ομάδα.

ΥΓ: Βρισκόμαστε σε φάση δοκιμασίας της διαφορετικότητας, ειδικά στο θέμα της ελευθερίας της άποψης στην ΑΕΚ και όχι μόνο για τους δημοσιογράφους…


Facebook: Κωστας Μιαου
Instagram:@kostasmiaoules

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x