Κώστας Μιαούλης

Νίκησε, μπορούσε καλύτερα, με σούπερ Φορτούνη και εγγύηση Μπάρκα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την επικράτηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην Εσθονία, για το τρικ με τους τρεις χειριστές και για τη συνέχεια.

Η δουλειά έγινε στην Εσθονία, η Εθνική μας πήρε τη νίκη, αλλά χρειάζεται σαφώς καλύτερη απόδοση στη συνέχεια. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα από το ματς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, στο νεοσύστατο Nations League. Τώρα χρειαζόμαστε τουλάχιστον να μην χάσουμε στην Ουγγαρία, ώστε με συγκομιδή 4-6 πόντων να πάρουμε το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Αυτό το ματς είχε θετικές στιγμές και αυτές θα προσπαθήσω να κρατήσω στο μυαλό μου, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός πως σε ορισμένα σημεία και ειδικά στον νευραλγικό χώρο του κέντρου, είχαμε ένα νέο δίδυμο.

Η ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά, χάρη στα κέφια του Φορτούνη, αλλά και του Μήτρογλου. Τακτικά ο Μάνταλος και ο Πέλκας ήταν πολύ καλοί, αλλά το θέμα είναι πως θα μπορέσουμε να τους βάλουμε περισσότερο μέσα στην περιοχή και γι’ αυτόν τον λόγο παίζουν περισσότερο σαν χαφ, παρά σαν εξτρέμ.

Η αλήθεια είναι πως ο Μάνταλος βρέθηκε περισσότερες φορές από τον Πέλκα σε θέση βολής, ειδικά με την ευκαιρία στο 4’, ενώ ο Πέλκας απείλησε μόνο από μια συγκυριακή φάση που έφτασε η μπάλα στα πόδια του. Σίγουρα η Εθνική θα χρειαστεί να βάλει περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι, αυτούς τους δύο, όταν αγωνίζεται η συγκεκριμένη τριάδα πίσω από τον επιθετικό. Ωστόσο αυτή η τριπλέτα είναι η πιο ποιοτική που διαθέτουμε στην Ελλάδα και θεωρώ πως θα πρέπει να παίζει μαζί.

Το αποτέλεσμα ήρθε γιατί η ποιότητα του Κώστα Μήτρογλου είναι τέτοια, που από φορ μπορεί να γίνει με την ίδια ευκολία δημιουργός. Η αλήθεια είναι πως με τους τρεις συγκεκριμένους πίσω του, θα έπρεπε να έχει πάρει κάμποσες μπαλιές για να τελειώσει φάσεις και να έχουμε φτάσει σε ένα άνετο προβάδισμα από το πρώτο μέρος.

Αυτό που με προβλημάτισε περισσότερο ήταν η διαχείριση, μιας και ο Σκίμπε, ίσως θα μπορούσε να έχει δώσει χρόνο συμμετοχής στον Λάζαρο, είτε στις αρχικές επιλογές, είτε από το ξεκίνημα του β’ μέρους. Η επιλογή του Μπακασέτα, για ν’ αντικαταστήσει τον τραυματία Μήτρογλου δεν ήταν η ενδεδειγμένη, ενώ άργησε αρκετά ο Γερμανός να φρεσκάρει και το κέντρο. Ο Τζιόλης έδωσε έναν άλλο τόνο μόλις μπήκε στο ματς.

Ο Φορτούνης έκανε ίσως το κορυφαίο του ματς με την Εθνική, ο Πέλκας και ο Μάνταλος τακτικά ήταν αυτοί που έπρεπε. Πιθανολογώ πως αν δεν είχε τραυματιστεί ο Μήτρογλου, η πρώτη αλλαγή που θα βλέπαμε θα ήταν ο Λάζαρος, που πάντως θα είναι φρέσκος για το ματς της Βουδαπέστης.

Η Εθνική πάντως κέρδισε μεγάλη αυτοπεποίθηση και με την παρουσία του Μπάρκα. Ο πορτιέρε της Ένωσης έπιασε αυτό που έπρεπε και καθάρισε τα πάντα στον αέρα. Η ελληνική ομάδα έχει μεγάλη ανάγκη από έναν γκολκίπερ που θα της δίνει μεγάλη σιγουριά ειδικά στο ψηλό παιχνίδι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x