Κώστας Μιαούλης

Νοκ-άουτ από τα δυο «κουσούρια» που…στοίχειωσαν τη χρονιά του

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από μια ακόμα ομάδα που θεωρητικά ήταν στα κυβικά του και για τα κουσούρια που τον έθεσαν νοκ-άουτ σε αυτό το ζευγάρι.

Τα κουσούρια που δεν άφησαν τη χρονιά του να γίνει καλύτερη, ξαναχτύπησαν τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» δέχονται γκολ στις πρώτες φάσεις που τους κάνει ο αντίπαλος. Έγινε στην Ελλάδα στα δύο ντέρμπι, συνέβη και σήμερα, με την Ντιναμό να μην έχει απειλήσει ουσιαστικά μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μετά το τέρμα έγινε πολύ μικρό και δεν ήρθε εκείνο το γκολ που θα ξανάβαζε στο κόλπο τον Ολυμπιακό.

Ο Μπόικο ήταν σε σπουδαία μέρα. Αλλά για τη φετινή χρονιά, δεν σας φαίνεται να μαζεύτηκαν πολλές στιγμές ώστε να λέμε πως πάντα σταματάνε σε κάποιον τερματοφύλακα που βρίσκεται στην ημέρα του; Ο Ολυμπιακός δεν προηγείται εύκολα σε κρίσιμα ματς. Άμα δεν το βάλεις πρώτος, ειδικά στην Ευρώπη ή στα ντέρμπι, θα το φας. Δεν γίνεται πάντοτε να το γυρίζεις, για να μην γράψω τις περισσότερες φορές δεν είναι εφικτές οι ανατροπές, όσο ψηλώνει το επίπεδο και οι απαιτήσεις των αγώνων.

Δεν θα γράψω πάλι τα τετριμμένα και τις δικαιολογίες. Η Ντιναμό Κιέβου ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να πάνε μέχρι τους «16» όμως δεν τα κατάφεραν. Για να μπορέσεις να περάσεις στα νοκ-άουτ δεν φτάνει ένα καλό ημίχρονο και ένα καλό 20λεπτο σε καμία διοργάνωση της Ευρώπης. Όμως ο Ολυμπιακός πρέπει από αυτά τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια να αναρωτηθεί και να διορθώσει αυτά που έκανε στραβά. Όχι με την έννοια της διδακτικής ήττας, δεν υπάρχουν τέτοιες.

Μέσα από αυτα τα ματς ο Ολυμπιακός οφείλει να κατανοήσει τι πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του, γιατί όσα έπαθε από την Ντιναμό στα δύο παιχνίδια του, συνοψίζουν τα κουσούρια της φετινής σεζόν συνολικά, με το μόνο ελαφρυντικό πως πρόκειται για
καινούρια ομάδα. Ωστόσο σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε, ούτε αυτό σε μένα, μοιάζει επαρκής δικαιολογία. Αυτή τη Ντιναμό, οι "ερυθρόλευκοι" μπορούσαν και έπρεπε να την περάσουν, αν είχαν προοδεύσει τόσο, όσο κι εκείνοι θα ήθελαν.

Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει ν’ αναζητήσουν έναν φορ κλάσης για να μπορέσουν να κάνουν τις ευκαιρίες γκολ, να μην αναζητούν επιτακτικά τα τέρματα αφού μείνουν πίσω στο σκορ. Πρέπει εκείνοι να γίνονται αφεντικά στα ματς και αυτό σίγουρα σημαίνει έναν πιο αποτελεσματικό φορ. Θέλουν επίσης έναν στυλοβάτη στην άμυνα και σίγουρα όχι λύσεις τύπου Μεριά που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το κακό, στην πρώτη φάση που έκαναν οι Ουκρανοί στο παιχνίδι.

Από αυτό το παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε ένα όφελος. Βέβαια θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο, αν ο Γιώργος Μασούρας είχε καταφέρει να σκοράρει. Ωστόσο η παρουσία του τόνωσε την επίθεση του Ολυμπιακού στην επανάληψη, πήρε ευθύνες και αυτό είναι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή Έλληνα που μπαίνει στον οργανισμό των "ερυθρολεύκων". Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου είναι ποδοσφαιριστής που θα πάρει ευθύνες και η εμφάνιση του ήταν πολύ ενθαρρυντική.

Από την άλλη ήταν απογοητευτικό ο Τσιμίκας να έχει τόσες προϋποθέσεις για ένα καλό γύρισμα, αλλά να μην μπορέσει να βρει ποτέ κάποιο. Στα ευρωπαϊκά ματς, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και τα γκολ που θα βάλεις στις δικές σου στιγμές. Ο Ολυμπιακός δεν τις είχε και δέχτηκε εκείνος τα τέρματα, στα πιο απαγορευτικά σημεία των δύο αγώνων. Ο κόσμος των Πειραιωτών μένει ξανά με την πικρία, πως μπορούσε στην Ευρώπη, σε αυτό το σημείο και τη συγκεκριμένη διοργάνωση, δεν έγινε κάτι καλύτερο, ενώ μπορούσε και η ομάδα του μένει νοκ-άουτ στη φάση των "32".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x