Κώστας Μιαούλης

Ο 35άρης «έφηβος» Ρομάνο και ο... πελάτης του Πρίφτη

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον Ηρακλή που είχε σε μεγάλη μέρα τον Ντιέγκο Ρομάνο και για τον προπονητή, που τρίβει τα χέρια του κάθε φορά που συναντά τον Σάκοτα.

Ήταν ένα Σάββατο που οι αγώνες σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο κρίθηκαν στα πρόσωπα. Στον τίτλο, δεν θα μπορούσα να τους συμπεριλάβω όλους. Αν ξεκινήσω από το μεσημέρι, θα πρέπει να γράψω για τον κόουτς «Ελέ» που παρουσιάζει δουλειά σε μια ακόμα αποστολή αυτοκτονίας σε πάγκο ομάδας. Θα μπορούσα να γράψω για τον Ιρανό Ανσαριφάρντ που απέδειξε, πως αποτελεί μια λύση πολυτελείας γι’ αυτόν τον Πανιώνιο. Από το μπάσκετ πρωταγωνιστής μεγάλος, ήταν και το νέο απόκτημα του Απόλλωνα, ο Ντίλαρντ που συστήθηκε με 28 πόντους. Θα μπορούσα να γράψω στον τίτλο και για τον Βέλλιο που έκανε του κεφαλιού του και αντί να δώσει στον ξεμαρκάριστο συμπαίκτη του, έκανε σουτ κι έπιασε...κορόιδο τον Στιλ. Όμως η μέρα κατά τη γνώμη μου ανήκει δύο πρόσωπα. Αν βάλω και τα αρνητικά σε τρία.


Ο Ντιέγκο Ρομάνο, έπαιξε μέχρι το 85’ την στιγμή που ζυγώνει τα 36, τα οποία κλείνει τον Μάρτιο. Από τη δική του όμορφη μπαλιά στα αριστερά, ξεκινάει η κατεβασιά του «Γηραιού» που καταλήγει στο γκολ. Να ήταν μόνο αυτό...Στο πρώτο μέρος έχει κάνει γιο-γιο το κέντρο του Παναθηναϊκού που αποτελεί μια φιγούρα εξαιρετικά συμπαθητική, αλλά και ποιοτική. Τον θυμόμαστε να κάνει σπουδαία ματς και με την φανέλα του Εργοτέλη. Πλέον κοντά στα 36 αποτελεί τον πιο ποιοτικό παίκτη του Ηρακλή. Άλλη ομάδα με τον Ρομάνο μέσα ο «Γηραιός», τελείως διαφορετική όταν δεν παίζει.

Για τον Παναθηναϊκό, όσα και να γράψει κανείς, κουράζεται πλέον. Μιλάμε για μια ομάδα στην οποία υπάρχει και θέμα παικτών και θέμα διάθεσης. Το...φάντασμα του Μπεργκ περιπλανιέται κάπου στο γήπεδο, δείχνοντας πως μέσα του ο Σουηδός μοιάζει άδειος. Φάντασμα αποτελεί πλέον και ο Νίνης που δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε σαν αλλαγή. Ο Στραματσιόνι θέλει να μιμηθεί τον Αναστασίου στα καλύτερα του και βάζει τον Τριανταφυλλόπουλο δεξί μπακ, ο Πράνιτς χάλι, το ίδιο και ο Ζέκα. Αυτό το βαρύ κέντρο άμυνας, είναι σαφές πως θα έχει θέματα, αν ο αντίπαλος βρει χώρους.

Πάμε τώρα στο μπάσκετ. Εκεί ο Άρης, που είναι μια ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της, με έναν προπονητή που ξέρει τι του γίνεται και ξέρει να διαλέγει παίκτες με τη μία, έχει καταφέρει με ένα μπάτζετ μικρότερο της ΑΕΚ, να την αποκλείσει από το Κύπελλο και να τη νικήσει στο ΟΑΚΑ. Πέρσι την απέκλεισε στα πλέι-οφ και γενικά, τον Σάκοτα, τον έχει κάνει...πελάτη. Μια «Ένωση» που παρά τις εννέα σερί νίκες που σημείωσε κι έδειχνε να έχει δυναμική,πριν από το τελευταίο εφιαλτικό τετραήμερο, μόλις βρέθηκε μπροστά σε δύο ματς που απαιτούσαν περισσότερα από τον πάγκο, λύγισε. Και δεν αποκλείεται με βάση το πρόγραμμα να πάει σε ένα σερί πολύ άσχημο.

Πλέον στο ζήτημα του Σάκοτα, δεν συζητάμε αν μπορεί να διαχειριστεί το ρόστερ, που ο ίδιος διάλεξε. Ένα ρόστερ που ενώ δεν έχει βγει ακόμα ο Νοέμβριος, έχει κάνει πολλές αλλαγές, εξαιτίας των δικών του επιλογών. Αλλά για το αν μπορεί να διαχειριστεί ακόμα και...ερασιτεχνική ομάδα. Ένα ματς που είναι στο -5, πάει μέσα σε 3:50 στο -15 και τότε αντιλαμβάνεται πως πρέπει να πάρει επιτέλους τάιμ-άουτ.

Από που ν’ αρχίσει και που να τελειώσει κανείς; Από το ότι ο Σάκοτα πήγε στις ΗΠΑ, για να φέρει έναν παίκτη που δεν παίζει τρίλεπτα ή ούτε λεπτό; Από την περίπτωση Ανοσίκε, που ο ίδιος γνώριζε πως πρόκειται για έναν παίκτη που έχει μόνο ριμπάουντ; Από το γεγονός πώς είχε πάρει για οργανωτή, αρχικά παίκτη που παίζει στο 2 με ύψος 1.78; Από το ότι η ΑΕΚ έφτασε να έχει λιγότερες αξιόπιστες λύσεις στην περιφέρεια, από όταν τελείωσε η περασμένη σεζόν;

Το κυριότερο είναι πως αυτή η ομάδα, δυσκολεύεται να παίξει άμυνα. Δίχως άμυνα, δεν μπορείς να κερδίσεις τέτοια ματς στο μπάσκετ. Από τις 28 Οκτωβρίου στα επτά από τα δέκα επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει, έχει δεχτεί παραπάνω από 40 πόντους στο ημίχρονο και σε ένα έχει δεχτεί 38. Μόνο με την Κράσνι εκτός δέχτηκε 33 στο πρώτο μέρος και μόνο με την Κηφισιά 27. Για ένα ημίχρονο η ΑΕΚ αδυνατεί να παίξει άμυνα, σε όλα τα ματς. Στα συνολικά 15 παιχνίδια που έχει δώσει η «Ένωση» μέχρι τώρα, μόνο σε 3 δεν δέχτηκε 20 και παραπάνω πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ έχει ένα πολύ καλό υλικό πλέον, αλλά είναι αδύνατο ο συγκεκριμένος κόουτς να μπορεί να το διαχειριστεί.

Αυτό που γνωρίζω είναι πως εδώ και κάποιες μέρες η ΑΕΚ ψάχνεται για προπονητή. Αν το πάρει απόφαση ο Μάκης Αγγελόπουλος εγκαίρως, το ενδεχόμενο να πάει η «Ένωση» εκεί που αξίζει είναι μεγάλο και σοβαρό.

Επιστρέφω στο ποδόσφαιρο για κάτι που αξίζει να μνημονεύσω. Ο Πανθρακικός εδώ και τρία ματς δείχνει μεγάλη συνέπεια και χωρίς αμφιβολία κυνηγάει τα ματς ως το τέλος. Ο «Ελέ» βάζει τη δική του «πινελιά» και σε αυτή την ομάδα και περνάει με επιτυχία τις εξετάσεις. Θα είχε ενδιαφέρον να τον δούμε, σε ομάδα με μεγαλύτερες απαιτήσεις, αλλά θεωρώ πως ο ίδιος ξέρει καλύτερα πότε θα είναι αυτή η ώρα. Ένα «μπράβο» αξίζει και στον γυμναστή της ομάδας της Κομοτηνής, τον Σάκη Παντελίδη, αφού οι Θρακιώτες, παρά τις όποιες ελλείψεις σε ποιότητα, είναι αξιόμαχοι και το παλεύουν μέχρι τέλους και βγάζουν δυνάμεις, ειδικά προς το τέλος των αγώνων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x