Κώστας Μιαούλης

Ο φόβος των άλλων και ο ρόλος του Ουζουνίδη για Μάνταλο-Μπακασέτα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον σαματά που κάνουν ειδικά οι «ερυθρόλευκοι» για τα μεταγραφικά της ΑΕΚ και για το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Ουζουνίδη για Πετράν και «Μπάκα».

Η αλλαγή στη σκυτάλη της τεχνικής ηγεσίας που έχει στο μυαλό του ο Μελ έγινε και τώρα η ΑΕΚ καταστρώνει το πλάνο της για το πώς θα πορευθεί αρχικά στο μεταγραφικό παζάρι και στη συνέχεια μέσα στη σεζόν. Κατανοώ πως πολλοί φίλοι της Ένωσης, είναι απογοητευμένοι από το γεγονός πως δεν συνέχισε με τον ίδιο προπονητή και πως έφυγαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές από την ομάδα. Από αυτό το σημείο ωστόσο, μέχρι την καταστροφολογία που έχει πιάσει ορισμένους φίλους και δεν μπορώ να κατανοήσω ειλικρινά, τουλάχιστον τόσο νωρίς, υπάρχει τεράστια απόσταση.

Η ΑΕΚ κράτησε τον παίκτη που έπρεπε και ήταν ο Μάρκο Λιβάγια. Πήρε έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος που μας πέρασε, από τον Απόλλωνα και έχει κλείσει με τον Εργοτέλη για τον Κάιπερς, άσχετα με το αν ο παίκτης, προφανώς με κάποια εξωγενή παρέμβαση άρχισε να καταφέρεται εναντίον της Ένωσης. Αυτό που σε όλους πρέπει να είναι ξεκάθαρο είναι πως η ΑΕΚ, με τον Μελισσανίδη τουλάχιστον στο τιμόνι, ούτε τάισε, ούτε πρόκειται να ταϊσει οποιονδήποτε μάνατζερ.

Από εκεί και πέρα αυτοί που ασχολούνται καθημερινά με το ρεπορτάζ της, με το τι πράττει στις μεταγραφές και με παρασκηνιακές λεπτομέρειες που μπορεί να προκύψουν, προσπαθούν να προκαλέσουν αυτόν ακριβώς τον αρνητικό ντόρο. Είχα προειδοποιήσει πως τέτοια πράγματα τώρα που η ΑΕΚ πήρε τον τίτλο και δείχνει πόσο δυνάμωσε ήταν πολύ πιθανό να συμβούν. Επίσης καλό θα ήταν οι Ενωσίτες, τουλάχιστον όσοι παρασύρονται, να θυμούνται τι έχουν κάνει την ίδια ώρα οι βασικοί ανταγωνιστές στο μεταγραφικό παζάρι. Κι ειδικά να θυμούνται πως χαρακτήρισε τους ποδοσφαιριστές της μιας ανταγωνίστριας ομάδας ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός δεν δείχνει να διαφοροποιείται, πάντως σε σύγκριση με τα «θέλω» του Χιμένεθ. Προσοχή όμως εδώ. Κάθε προπονητής μπορεί να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά στο μυαλό του για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Έτσι θα μπορούσε για παράδειγμα ο Μανόλο να επιθυμεί έναν εξτρέμ διαφορετικού τύπου απ’ ότι ο Ουζουνίδης. Επιπλέον για μένα είναι κομβική και η παραμονή ή όχι του Παναγιώτη Κονέ. Κι αυτό το ζήτημα θα παίξει τον ρόλο του στα μεταγραφικά.

Δεν έχει αναφερθεί πολύ, αλλά ο Ουζουνίδης έχει συνεργαστεί με δύο σημαντικούς Έλληνες ποδοσφαιριστές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της Ένωση. Επί της ουσίας ο Μαρίνος είναι αυτός που ανέδειξε τον Πέτρο Μάνταλο ή αν θέλετε ο Μάνταλος μας συστήθηκε σαν ποδοσφαιριστής όταν ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ, βρισκόταν στην ακριτική ομάδα. Εκείνος που εκτόξευσε όμως τις μετοχές του, την σεζόν 2015-2016 με τον Ουζουνίδη προπονητή, αλλά και με τον Μπλένταρ Κόλα, να δουλεύει πάρα πολύ μαζί του, ειδικά στο κομμάτι του μακρινού σουτ, ήταν ο Τάσος Μπακασέτας.

Επίσης αυτό που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος είναι πως το πρώτο ματς σαν βασικός που έκανε ο Γιακουμάκης στον Πλατανιά ήταν με προπονητή τον Μαρίνο Ουζουνίδη, σε ένα ματς απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στις αρχές της σεζόν 2013-2014. Άρα και για τον νεαρό φορ, η έλευση του Ουζουνίδη μπορεί να παίξει ευεργετικό ρόλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x