Κώστας Μιαούλης

H AEK σε μομέντουμ κορυφής, ο Ολυμπιακός ψάχνει το δικό του

Η ΑΕΚ επιδιώκει να κάνει τουλάχιστον μια διανυκτέρευση στην κορυφή, ενώ ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεπεράσει αρκετά πράγματα, που τον πάνε πίσω τελευταία στον αγώνα με τον επικίνδυνο ΟΦΗ

Μπαίνουμε στις τελευταίες επτά «στροφές» της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, με τους όρους του παιχνιδιού να έχουν διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό για την πρωτοπορία. Μα και σε σημαντικό ποσοστό για έναν από τους δύο, που βρίσκονται στο -6 από την κορυφή, τον ΠΑΟΚ, ο οποίος, όμως, πήρε τρεις παρτίδες (αφού και η ισοπαλία στο τελευταίο ματς του έδωσε πρόκριση) μέσα σε οκτώ μέρες με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Αυτήν τη στιγμή ο Παναθηναϊκός μοιάζει περισσότερο ευάλωτος από ποτέ, όχι για τη φετινή χρονιά μόνο, αλλά από εκείνο το 3-0, με το οποίο είχε επικρατήσει της ΑΕΚ, στο τελευταίο παιχνίδι του Γιαννίκη στον πάγκο της, πριν από ακριβώς έντεκα μήνες.

Αυτήν τη στιγμή το μομέντουμ ευνοεί την Ένωση, ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές. Γιατί έκανε την πρώτη της ανατροπή στο πρωτάθλημα, γιατί επέστρεψε ο Γκαρσία στην αποστολή και για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρεις μήνες μπήκε και ο Ελίασον σε αυτήν. Μια ομάδα γεμάτη από τη μέση και μπροστά, μια ομάδα, που επιθετικά, όσο δύσκολα και αν της βάλει κάποιος, φαίνεται να βρίσκει τις λύσεις και τις απαντήσεις.

Ως προς το ματς, που έχει σε αυτήν τη στροφή, έρχεται ο Άρης, που είχε σαφώς δυσκολότερο έργο, ένα ματς στην πλάτη του, εξαιρετικά ανταγωνιστικό ως το τέλος και που σίγουρα έχει την ψυχολογία πως έχασε την ευκαιρία στο χαμένο πέναλτι του Γκρέι. Μα πάνω απ' όλα θα παραταχθεί με ένα αποδεκατισμένο ρόστερ και αυτό σίγουρα μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην προσπάθειά του να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ νιώθει σίγουρη, βέβαιη και φυσικά αυτή που έχει τον αέρα της ομάδας που έχει τις λύσεις και έρχεται. Ασφαλώς τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό θα αποτελέσουν ένα κρας τεστ για τις αντοχές της, αλλά φέτος έχει το βάθος στο ρόστερ να πετύχει κάτι που ο κόσμος της θα ονειρευόταν για την παρθενική χρονιά στο νέο γήπεδο: Ένα νταμπλ.

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι», που υποδέχονται στην έδρα τους τον εξαιρετικά επικίνδυνο ΟΦΗ, έρχονται από μια εβδομάδα στην οποία προηγήθηκε το 1-1 στο Περιστέρι, με εικόνα ειδικά στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού, που δεν ήταν ενθαρρυντική. Οι Πειραιώτες έχουν ψαλιδίσει τη διαφορά. Η ουσία είναι πως πήραν το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό του Κυπέλλου, αλλά υπάρχουν ζητήματα προς επίλυση. Πρέπει να δώσουν λύσεις σε τρία συγκεκριμένα ζητήματα: Το πρώτο έχει να κάνει με τη διαχείριση από πλευράς Μίτσελ.

Οι αλλαγές των «ερυθρολεύκων» μοιάζουν να είναι φιξαρισμένες, όχι ανάλογα με τις ανάγκες του ματς. Επιπλέον δεν μπορεί πάντοτε σε κάθε ματς, να μοιράζεται ο χρόνος, όπως για παράδειγμα, γίνεται η κατανομή ανάμεσα σε Μπακαμπού και Ελ Αραμπί. Αυτό έχει ένα δεύτερο επακόλουθο, πως παρότι φαίνεται να υπάρχουν λύσεις θεωρητικά για τον Ισπανό τεχνικό, ο ίδιος περιορίζει τις επιλογές του. Με μια σειρά δύσκολων αγώνων να περιμένουν, αυτό μπορεί να φέρει κόπωση σε βασικά ατού. Για μένα υπάρχει και μια πιο ανησυχητική παράμετρος, που ποτέ σε όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και στις λίγες χρονιές που δεν πήρε τον τίτλο, δεν συνέβη παρά ελάχιστα. Δηλαδή ο Ολυμπιακός να βάζει γκολ και να δίνει την μπάλα στον αντίπαλο. Ο ΟΦΗ για το αυριανό ματς θεωρώ πως ίσως να μην είναι και μια τόσο εύκολη δοκιμασία και οι Πειραιώτες, σε καμία περίπτωση, δεν έχουν περιθώριο για άλλη απώλεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x