Κώστας Μιαούλης

Survivor AEK στο Αλκαζάρ, αλλά είναι αδιανόητο να συνεχίσει έτσι

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το θρίλερ στο Αλκαζάρ, με την ΑΕΚ, να πηγαίνει δύο φορές να βγάλει τα μάτια μόνη της και η συνειδητοποίηση πως για να κερδίσει, πρέπει να βάζει τρία και ανω γκολ.

Όταν κερδίζεις οποιοδήποτε ματς δεν μπορείς παρά να είσαι χαρούμενος. Όταν νικάς με τέτοιον τρόπο δεν μπορείς παρά να το πανηγυρίζεις έξαλλα, με την ψυχή σου και όσο πιο τρελά μπορείς. Γιατί πάνω απ’ όλα αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Χαρά και λύπη, η εναλλαγή των συναισθημάτων. Η ΑΕΚ κέρδισε στη Λάρισα, ένα ματς που ήταν δικό της, έφυγε από τα χέρια της, ξανάγινε δικό της, απείχε μια κλωστή από το να μην το πάρει και τελικά το κέρδισε και με δύο γκολ διαφορά. Ψυχίατρος είπατε; Σύντομα δεν θα μας δέχονται ούτε αυτοί!

Η ΑΕΚ μπορεί να χαρεί. Οι ποδοσφαιριστές που καταθέτουν αυτό που μπορούν ναι σίγουρα πρέπει να είναι χαρούμενοι, δεν θέλω να είμαι γκρινιάρης και γι’ αυτό. Κι έβγαλε σίγουρα μια θετική εικόνα το ότι το έπραξαν όλοι μαζί. Όμως κάπου η τεχνική ηγεσία, αλλά και η διοίκηση του συλλόγου, δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένοι μετά και από τα σημερινά χάλια που εμφανίστηκαν στο «Αλκαζάρ».

Στο γήπεδο που η ΑΕΚ, έπρεπε ενώ βρέθηκε μπροστά με 2-0 στο πρώτο μέρος, να πρέπει να βάλει άλλα δύο τέρματα στο φινάλε και αφού ο αντίπαλος έχασε πέναλτι για το 3-3, απέναντι στην ουραγό, οι παίκτες της, βρέθηκαν να πανηγυρίζουν λες και πήραν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό δεν μπορεί να προκαλεί σε όλον τον κόσμο χαρά, απεναντίας είναι πολλοί αυτοί που προβληματίζονται για το αν μπορεί να συνεχιστεί αυτό και να οδηγήσει κάπου, το να πρέπει να βάζεις 3-4 γκολ για να είσαι βέβαιος πως θα κερδίσεις.

Το να ξέρεις σαν οπαδός, ρεπόρτερ ή σπίκερ των αγώνων της ΑΕΚ, πως μόλις θα βγει ένας παίκτης με τραυματισμό, πρέπει να κλείσεις τα μάτια και να φανταστείς μόνο τι θα γίνει στη συνέχεια, όπως έκανε ο γράφων με τον Μπακάκη (επέμεινα πολύ σε αυτό με το που βγήκε ο δεξιός οπισθοφύλακας της ΑΕΚ). Για το αν η τεχνική ηγεσία είναι τόσο ανήμπορη να κάνει οτιδήποτε, ενώ βλέπει την καταστροφή να έρχεται απέναντι στην ουραγό.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως η ομάδα, εξαιτίας της λειψανδρίας πιέζει παίκτες που προφανώς είναι ανέτοιμοι. Εμένα, είτε μου αρέσει, είτε όχι κάποιος παίκτης, δεν μπορώ να τον βλέπω να παίζει κανονικά ή αλλαγή, ενώ δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα του. Ο Μπακάκης έπαιξε βασικός ενώ δεν ήταν σίγουρα έτοιμος, ο Μάνταλος με τον Άρη έπαιξε ένα ημίχρονο αντί 20 λεπτά και ο Σιμόες κι αυτός μπήκε χωρίς να είναι έτοιμος. Κάποια στιγμή όταν θα ξεμείνεις από παίκτες δεν θα έχει γυρισμό. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Και παρά τη σημερινή νίκη δεν μπορείς να είσαι και αισιόδοξος για την συνέχεια.Αυτά είναι θέματα που πλέον δεν είναι σε θέση ν’ αντιμετωπίσει η ΑΕΚ, μέχρι να τελειώσει η χρονιά.

Σαν σχόλιο για το ματς, δεν θα κάτσω να κάνω ανάλυση για τα καλά και για τα άσχημα. Απλά αυτά είναι πλέον ολοφάνερα. Ο Λάτσι σίγουρα θα χρειαστεί προσεκτική διαχείριση, τα ακραία μπακ της ΑΕΚ, έχουν σοβαρά θέματα. Η Ένωση θα πρέπει να επιβιώσει, βάζοντας περισσότερα από αυτά που τρώει. Μπορεί κάποιος να μιλήσει για χαρακτήρα στο τέλος, αλλά καμία ομάδα που έχει χαρακτήρα, δεν δέχεται δύο τέρματα και γλιτώνει με απόκρουση σε πέναλτι του πορτιέρε απέναντι στην ουραγό, ενώ κέρδιζε με 2-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x