Κώστας Μιαούλης

Aπονομή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης

Η Ένωση, τουλάχιστον στα δύο παιχνίδια των πλέι-οφ με τον Παναθηναϊκό, προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο. Ο Μάνταλος στο 21ο ντέρμπι με τους «πράσινους» σκόραρε και η ΑΕΚ εξασφάλισε την Ευρώπη.

Στο ποδόσφαιρο, όλα είναι δανεικά, αλλά όχι αγύριστα. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε με νύχια και με δόντια και πολλές καθυστερήσεις στο πρόσφατο ματς του ΟΑΚΑ να κρατήσει το προβάδισμα και στο φινάλε ο Γκαρσία, τουλάχιστον έσωσε την ισοπαλία. Η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος του αποψινού αγώνα στη Λεωφόρο ήταν καταιγιστική, άξιζε μια πολύ μεγαλύτερη σε εύρος σκορ νίκη και στο τέλος, κατά την προσφιλή της συνήθεια, πήγε να χύσει την καρδάρα με το γάλα.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να γίνει μνεία στον Μάνταλο, που πάλεψε πολύ για να είναι στο σημερινό ματς και κατάφερε να είναι πάρα πολύ καλός στο διάστημα που μπορούσε να παίξει. Με το γκολ του, το πρώτο ως παίκτη της Ένωσης, απέναντι στους «πράσινους» στο 21o παιχνίδι. Ο άλλος που αξίζει εύσημα σήμερα, είναι ο Τσιντώτας γιατί έστω και στο φινάλε κατόρθωσε να κάνει ένα παιχνίδι που η απόκρουση του, κράτησε τη νίκη, ενώ έπεσε και πολύ καλά στο πέναλτι, για να αναγκάσει τον Μακέντα να πάει σε πολύ οριακή εκτέλεση.

Από εκεί και μετά ο Βασιλαντωνόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, όπως στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και με την ασίστ που έβγαλε στον Μάνταλο, αλλά και για την όλη του παρουσία, αφού βρέθηκε σε πολλές καίριες στιγμές να κρατήσει μπάλα, να δίνει ψύχραιμες πάσες που ελευθέρωναν το παιχνίδι της Ένωσης.

Η ΑΕΚ μπορεί με αυτή τη νίκη να ηρεμήσει με αυτή τη νίκη που δίνει στον οργανισμό της Ένωσης, τη δυνατότητα να καταστρώσει τα σχέδια της για τη νέα χρονιά. Ναι είναι λογικό να υπάρχει ικανοποίηση για την επίτευξη του στόχου της εξόδου στην Ευρώπη , αλλά η επικράτηση αυτή δεν πρέπει να κρύψει τα πολλά προβλήματα κάτω από το χαλί και να ισχυριστεί κανείς πως όλα λύθηκαν. Κι αυτό που θα πρέπει να τελειώνει σύντομα η Ένωση είναι το ζήτημα της εύρεσης ενός προπονητή που θα μπορεί να εμπνεύσει για κάτι καινούριο με την κατάλληλη ώθηση και από την πλευρά της διοίκησης.

Μπορούμε να συμφωνήσουμε με τις δηλώσεις του Μανόλο, πως η ΑΕΚ αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια των πλέι-οφ. Από την άλλη, ο ίδιος ο Ανδαλουσιανός δεν θα πρέπει να λησμονεί πως ήταν και ο ίδιος μέρους αυτού του προβλήματος.

Η αλλαγή του Νεντελτσιάρου στη θέση του Καρίμ, αναδεικνύει την φοβικότητα του συγκεκριμένου προπονητή. Σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός δεν επιχειρούσε γεμίσματα και που ο Ρουμάνος ακόμα και έτσι, αν και ψηλός, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη έφεση στο ψηλό παιχνίδι, έκανε την παράβαση, που λίγο έλειψε να στερήσει μια ξεκάθαρη νίκη στην ΑΕΚ. Ούτε το να βγει ο Καρίμ που κρατούσε μπάλα είχε λογική, ούτε το να μπει επιπλέον στόπερ. Η Ένωση λίγο έλειψε να μπει πάλι στην περιπέτεια, να διεκδικεί το εισιτήριο τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Ωστόσο στη Λεωφόρο απονεμήθηκε ένα είδος ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης. Η ΑΕΚ στα δύο ματς των πλέι-οφ ήταν εκείνη που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο και το προσπάθησε και πήρε την πρώτη φετινή νίκη της σε ντέρμπι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x