Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ βρίσκεται ακόμα μακριά από συνειδητοποίηση της πραγματικότητας

Ο Κώστας Μιαούλης επιφυλάσσεται μέσω του sport-fm.gr για το αν ο οργανισμός της ΑΕΚ έχει επίγνωση του τι ακριβώς συμβαίνει μετά τη βαρύτατη και ντροπιαστική ήττα από τον Ολυμπιακό...

Η μαύρη νύχτα της 4ης Απριλίου (κατάφερε αυτή η Ένωση να αμαυρώσει και αυτή την ημέρα), απομακρύνεται, αλλά οι πληγές που άφησε στο σώμα της Ένωσης, ίσως κάνουν πάρα πολύ καιρό να επουλωθούν. Οι αντιδράσεις σπασμωδικές, οι εικόνες όχι και πολύ τιμητικές ακόμα και ένας κόσμος ν’ απορεί στα σόσιαλ μίντια και στις ραδιοφωνικές εκπομπές, για το τι ακριβώς συμβαίνει και δεν απομακρύνεται ο προπονητής τουλάχιστον. Η πραγματικότητα είναι πως την ευθύνη φέρει αποκλειστικά και μόνο αυτός που την ανέλαβε και πρόκειται για τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Απλά ήταν μάταιο, από τη στιγμή που την πήρε, να μιλήσει με σκληρά γλώσσα, στους ήδη αποκαρδιωμένους ποδοσφαιριστές, φέρνοντας τους προ των ευθυνών τους. Γιατί απλούστατα, είναι ολοφάνερο, πως τούτη τη στιγμή, δεν μπορεί να συνέλθει κανείς απ’ αυτούς και δεν θα τους βελτιωθεί και η ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Απλώς ουδείς μπορεί να παίξει και πολύ καλύτερα όχι μόνο τούτη τη στιγμή, αλλά και γενικά.

Αυτό που θλίβει είναι πως από το ρεπορτάζ, βγαίνουν πράγματα τα οποία μοιάζουν αδιανόητα. Δηλαδή πως συνεχίζει αυτή η ομάδα με τον ίδιο προπονητή, ενώ είναι πασίδηλο και ευρέως γνωστό, πως οποιαδήποτε ψυχική σύνδεση μπορεί να υπήρχε ανάμεσα σε παίκτες και Χιμένεθ, έχει χαθεί, ακόμα και με τους παλιούς που ήταν μαζί του σε χρονιές πιο επιτυχημένες.

Όχι επειδή πρόκειται για τον συγκεκριμένο προπονητή, το ίδιο θα ίσχυε και για οποιονδήποτε άλλον, αν είχε παραμείνει μετά από τόσο βαριά ήττα, που θ’ αποτελούσε την 3η σερί. Αλλά γιατί αποδεικνύει πως η ΑΕΚ, λειτουργεί ακόμα και τώρα με απόλυτα τυχοδιωκτικό τρόπο. Έστω και αν τώρα όλα μοιάζουν ερείπια στην Ένωση μιλάμε για μια ομάδα που σύμφωνα με αυτά που προκύπτουν από το ρεπορτάζ, αν έπαιρνε το Κύπελλο, θα παρέμενε με τον ίδιο προπονητή και θα μιλούσαμε και για επιτυχημένη σεζόν.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως η Ένωση θα κρίνει τον Χιμένεθ, με γνώμονα την τελική έκβαση της σεζόν, που με κατάκτηση του Κυπέλλου θα έχει θετικό πρόσημο. Άρα δεν υπάρχει κάποιο μακρόπνοο σχέδιο. Ακόμα και αν τα δεδομένα αυτή τη στιγμή, είναι εναντίον του Μανόλο σε βάρος του με τρόπο συντριπτικό, θα παραμείνει αν η ΑΕΚ έπαιρνε τον τίτλο, που χάνει στον τελικό του, τα τελευταία τέσσερα σερί χρόνια. Κι ας έχει τόσο αρνητικά αποτελέσματα σε βάρος του στον δεύτερο γύρο, αλλά και στα πλέι-οφ.

Αυτό βέβαια προσωπικά, θα ήθελα να το δω να συμβαίνει και αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό την Τετάρτη στην πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές εδώ και κάποιες εβδομάδες, αυτό έχει προσδιοριστεί ως το οριακό ματς για την παραμονή του. Οπότε ούτε σε τέτοια περίπτωση φαίνεται να υπάρχει πλάνο. Αν η ΑΕΚ ηττηθεί με καθαρό σκορ από τον ΠΑΟΚ, στον πρώτο αγώνα τότε ο Μανόλο Χιμένεθ, το πιθανότερο είναι να φύγει κι έχοντας πλέον μπροστά της το φάσμα του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η λογική θα υποδείκνυε, πως η ΑΕΚ και ειδικά ο διοικητής της, θα έπρεπε να έχουν επικοινωνήσει ξεκάθαρα το τι σκοπεύουν να κάνουν την επόμενη σεζόν. Δηλαδή αν οι «ξεφτίλες» πάρουν το Κύπελλο θα είναι παικταράδες και θα παραμείνουν για να έχουμε μια από τα ίδια ή με βάση το αν αποτύχουν παντού; Ο Χιμένεθ θα μείνει μέχρι το τέλος, για να φύγει το καλοκαίρι ή θα μείνει του χρόνου; Κι αν είναι να φύγει στο τέλος των υποχρεώσεων, γιατί δεν φεύγει τώρα;

Για τις εικόνες της χθεσινής μέρας. Η αποχώρηση του Δημήτρη Μελισσανίδη από το γήπεδο στο ημίχρονο έχει ελαφρυντικά, λόγω της ηλικίας του διοικητή της Ένωσης. Ωστόσο από την άλλη βαραίνει περισσότερο η κρισιμότητα της στιγμής. Ο κόσμος της ΑΕΚ, σίγουρα απογοητεύτηκε από την κίνησή του να φεύγει στο ημίχρονο, χωρίς δε να κάνει οποιαδήποτε κίνηση να πάει στα αποδυτήρια με το ματς στο 0-4 στο ημίχρονο. Η εικόνα του να αποχωρεί από το γήπεδο και η εικόνα να μην υπάρχει κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της διοίκησης την ώρα που δύο από τους φίλους της Ένωσης, επαληθεύουν για μια ακόμα φορά, πολλοστή φέτος, το πόσο παρατημένη είναι το αγωνιστικό τμήμα τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x