Κώστας Μιαούλης

Εφιάλτης δίχως τέλος για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπορεί να είχε καλύτερη απόδοση απ’ όσο στο ματς με τον Ολυμπιακό και τηρουμένων των αναλογιών συγκριτικά και με άλλα παιχνίδια. Ωστόσο η πρόκριση μοιάζει πλέον μακρινή. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Πλέον δεν φαίνεται να υπάρχει σωτηρία ακόμα και σε ματς που η Ένωση έχει μια σχετικά αξιοπρεπή απόδοση. Η ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ, δεν ήταν σε καμία περίπτωση χειρότερη από τον αντίπαλό της, μάλιστα στο πρώτο μισάωρο έδειξε να έχει τα φόντα σήμερα, να πραγματοποιήσει την πρώτη της νίκη, απέναντι σε μια εκ των ομάδων του Big-4 για φέτος. Ωστόσο από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να σκοράρει και σε αυτό το ματς στο πρώτο μέρος και να πάρει προβάδισμα, όλοι περίμεναν πλέον στην επανάληψη πως με κάποιον τρόπο, θα έρθει η στραβή και θα δεχτεί το γκολ. Ο συνήθης ύποπτος πλέον Μουργκ που τη βρίσκει να σκοράρει στο ΟΑΚΑ. Μιλάμε για ποδοσφαιριστή που αυτή τη στιγμή ακόμα και από τα λεγόμενα των ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, δεν έχει αφήσει καθόλου καλές εντυπώσεις. Κι όμως αναστήθηκε και αυτός με την απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η Ένωση πάει πολύ καλά το ματς μέχρι το 30ο λεπτό. Όταν για έναν ανεξήγητο λόγο, ο Χιμένεθ, ανακατεύει την τράπουλα και πετάει τον Λιβάι Γκαρσία από αριστερά, πετώντας από δεξιά τον Τάνκοβιτς. Πρακτικά εκείνη τη στιγμή ο Ανδαλουσιανός κόβει την φόρα της ομάδας του και δίνει την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να πάρει την πρώτη του ανάσα στο ματς. Κάπου εκεί με την αλλαγή πτερυγών και παρότι ο Γκαρσία κερδίζει την κίτρινη κάρτα του Βιεϊρίνια, ο Τάνκοβιτς που ήταν ορεξάτος αντικαθίσταται από τον Αλμπάνη, αλλά κάπου εκεί γίνεται το δεύτερο και σημαντικότερο σφάλμα. Φυσικά με την υποσημείωση πως ο Γαλανόπουλος, πιθανότατα δεν θα μπορούσε να βγάλει σερί παιχνίδι μέχρι το τέλος, αλλά η είσοδος του Σιμάνσκι αποδείχτηκε τελείως ανεπιτυχής και αν υπήρχε κάποιος για να βγει σίγουρα θα έπρεπε να είναι ο Κρίστιτσιτς.

Όταν ακόμα και ένα τέτοιο παιχνίδι, στο οποίο έχεις καταφέρει να περιορίσεις πάρα πολύ τους κινδύνους, καταλήγεις να το χάσει κιόλας, τότε δεν υπάρχουν πολλά πράγματα για να συζητήσεις. Η ΑΕΚ ήταν συμπαγής, ακόμα και ο Ντατσένκο σήμερα ήταν καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ωστόσο ακόμα και έτσι, βρέθηκε ο τρόπος να χαθεί το ματς, να δεχτεί ένα γκολ που μπορεί να είναι και καταδικαστικό.

Σε αυτά που αξίζει να σημειώσουμε είναι και η εχθρική διαιτησία του Βούλγαρου Καμπάκοφ που χάρισε σε δύο περιπτώσεις δεύτερη κίτρινη στον Ζίβκοβιτς, ενώ ελέγχεται και για μια φάση εκτός έδρας χτυπήματος του Αουγκούστο στον Τάνκοβιτς.

Πλέον η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη για να διεκδικήσει η ΑΕΚ οτιδήποτε. Αυτή τη στιγμή, με δεδομένο πως η Ένωση παίζει στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με ήττα ίσως ακόμα και με ισοπαλία, κατανοεί κανείς πως το φάσμα της καταστροφής και της μη εξόδου στην Ευρώπη, είναι πιο κοντινό από ποτέ. Mε έναν προπονητή, που ήρθε να αναστυλώσει την ψυχολογία, αλλά αυτή τη στιγμή τούτη βρίσκεται πιο κάτω από ποτέ. Η κιτρινόμαυρη ομάδα είχε την ευκαιρία της στη διακοπή να αλλάξει προπονητή, δεν το έκανε και τώρα θα τελειώσει εφιαλτικά τη σεζόν με τον Μανόλο Χιμένεθ ανήμπορο να κάνει το παραμικρό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x