Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ πρέπει να είναι εύστοχη μεταγραφικά πάνω από γρήγορη

Η ΑΕΚ τελείωσε και την προσθήκη του Τζαβέλλα, ο κόσμος αδημονεί και για άλλες και στην ομάδα πρέπει να γίνει σωστό μοντάρισμα και στον κατάλληλο χρόνο.

Η αναμενόμενη μεταγραφή του Τζαβέλλα, είναι περίπου βέβαιο ότι θα τελειώσει και τυπικά το επόμενο 24ωρο και θα είναι η δεύτερη μετά από εκείνη του Στάνκοβιτς. Φυσικά η ΑΕΚ έχει έτοιμη και την προσθήκη του Εντσάμ που, αν ισχύουν όλα όσα γνωρίζουμε με βάση το κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ, θα είναι δικός της παίκτης από την 1η Ιουλίου. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά θέματα που θα πρέπει να τρέξουν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι επιλογές, μπορεί να είναι επιπόλαιες. Γιατί τότε, θα υπάρχει το πραγματικό πρόβλημα.

Είμαστε σε ένα σημείο, που ναι μεν υπάρχουν ελαφρυντικά, αλλά η ΑΕΚ θα πρέπει ν’ αρχίσει να μετουσιώνει, την ομολογουμένως καλή δουλειά που έχει γίνει στο κομμάτι της αναζήτησης των στόχων. Είναι κάτι που έχει ειπωθεί και από τον γράφοντα ως επιχείρημα, πως ο κόσμος, δεν πρέπει να λησμονεί κάτι. Στο διάστημα που βρισκόμαστε ημερολογιακά αυτή την στιγμή, άρχιζε την προετοιμασία της η πρώτη ομάδα της Ελλάδας που έπεφτε στις ευρωπαϊκές μάχες, δηλαδή αυτή που είχε νωρίτερα υποχρεώσεις. Αυτό το σκηνικό έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια και είναι κάπου φυσιολογικό ο κόσμος, να μην μπορεί να το συναισθανθεί, ίσως και καθόλου.

Επιπλέον μιλάμε για ένα καλοκαίρι, που είναι επιτακτική η ανάγκη, οι προσθήκες που θα πραγματοποιηθούν σε καίριες θέσεις να είναι και σωστές και να αποδειχθούν επιτυχημένες μέσα στο γήπεδο. Κι αυτό είναι κάτι που χρειάζεται σίγουρα μεγαλύτερη προεργασία και προετοιμασία. Αποτελεί και αυτό ένα σημείο που δεν θα πρέπει να το λησμονεί κανένας. Η ΑΕΚ σε καμία περίπτωση, δεν θα έπρεπε να μπει σε διαδικασία βιασύνης, απλά για να πει ότι πήρε κάποιον. Γιατί πολλές μεταγραφικές υποθέσεις, αποδείχτηκε μέσα στο γήπεδο πως ήταν τελικά, όχι απλά αναποτελεσματικές, αλλά θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει κανείς και καταστροφικές.

Ωστόσο είναι λογικό, να υπάρχει μια αδημονία στον κόσμο, ειδικά μετά από μια τριετία που δεν πήγε καλά. Είναι απόλυτα θεμιτό, να υπάρχει εως και δυσπιστία απέναντι στο καθετί που δεν συμβαίνει εγκαίρως. Κι είναι απόλυτα λογικό, να υπάρχει και από ένα μεγαλο κομμάτι του κόσμου, μια συμπεριφορά ως και αυστηρά επικριτική σε κάποιες περιπτώσεις. Επιπλέον αυτό που ο κόσμος, πολλές φορές επισημαίνει, είναι πως ο προπονητής για να δουλέψει σωστά, πρέπει να έχει όσο περισσότερους παίκτες από τις νέες προσθήκες, ειδικά σε μια φάση που ο σύλλογος, αλλά και ο ίδιος επιθυμεί να φτιάξει κάτι καινούριο.

Από εδώ και πέρα κάθε βήμα θα έχει τη σημασία του. Θα πρέπει να γίνει η κατάλληλη κίνηση, με όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες να πετύχει και να βγει μέσα στο χορτάρι. Σε χρόνο που να δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή, να μπορέσει να εντάξει στα «θέλω» του, τις απαιτήσεις του και στο πλάνο του τα νέα αποκτήματα. Αυτό θέλει προσοχή, θέλει φυσικά και τύχη για να σου κάτσουν οι επιλογές που έχεις θέσει μεταγραφικά, στον κατάλληλο χρόνο και να κινηθείς με γνώμονα πάντα και το συμφέρον της ομάδας. Κι αυτό αποτελεί μια μεγάλη δυσκολία, που θ’ αναδείξει τελικά και το αποτέλεσμα. Αν το τιμ που δουλεύει συνολικά για την ενίσχυση, τα έκανε σωστά χρονικά, αλλά πάνω απ’ όλα αν πέτυχε τους στόχους του. Το τελευταίο όμως θα φανεί μόνο μέσα στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x