Κώστας Μιαούλης

Η τελευταία στροφή της Super League μπορεί να διαμορφώσει ισορροπίες

Ο Κώστας Μιαούλης αποκωδικοποιεί στο sport-fm.gr την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και πώς μπορεί να επηρεάσει την είσοδο των ομάδων στα πλέι-οφ.

Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, μπορεί και να μην είναι αυτή που θα κρίνει τα πάντα, αλλά είναι εξαιρετικά πιθανό να διαμορφώσει και συνθήκες, ενόψει της έναρξης των πλέι-οφ. Μπορεί αυτή να είναι μια πρόχειρη ανάγνωση και στην πραγματικότητα, να μην την συμμεριστεί κάποιος.

Κι αυτό διότι μετά τα δύο επόμενα παιχνίδια, υπάρχει μια μεγάλη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Μπορεί θεωρητικά να την έχουν ανάγκη όλοι μετά από μια περίεργη και κοπιαστική χρονια. Από την άλλη μεριά όμως δεν πρέπει να λησμονεί κανείς πως είναι πιθανό, να έχουμε και μια τελείως διαφορετική εικόνα, αφού επιστρέψουν οι ομάδες από την διακοπή των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων.

Η τελευταία αγωνιστική, κατά κάποιο τρόπο είναι αρκετά σημαντική για να μπορεί να διαμορφώσει ισορροπίες. Πρώτα απ' όλα θα είναι καθοριστική, ώστε να γνωρίζουμε για το αν ο Παναθηναϊκός, θα μπορεί να θεωρείται σοβαρός διεκδικητής των θέσεων για το Conference League, ή αν θα μπει σε ένα μονοπάτι που δύσκολα θα έχει επιστροφή. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, μπορεί ακόμα και η θέση του Μπόλονι να κρίνεται από αυτό το παιχνίδι, σίγουρα πάντως αποτελεί το ματς με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, μια παρτίδα σημαντική για να μπορεί να ισχυρίζεται, να πιστεύει και να νιώθει, ο Παναθηναϊκός, σαν ισότιμος διεκδικητής.

Από την άλλη μεριά και για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλύτερα. Κόσμος έφυγε αρκετός, κόσμος ήρθε αρκετός αλλά η ουσία είναι πως αποτέλεσμα όχι απλά δεν φαίνεται, αλλά ειδικά στα μεγάλα ντέρμπι οι Θεσσαλονικείς μοιάζουν εξαιρετικά αδύναμοι, εξαιρετικά επιρρεπείς στα αμυντικά λάθη, με μια και μόνη επιλογή στη θέση του ανασταλτικού μέσου και με κορμιά που υστερούν πλέον. Τα κορμιά που ήταν το μεγάλο όπλο για τον Δικεφαλο του Βορρά τα προηγούμενα χρόνια, φέτος αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του.

Ο Άρης φαίνεται να είναι εκείνος που αυτή τη στιγμή, μπορεί να πείθει περισσότερο με βάση την εικόνα του. Σίγουρα δέχτηκε πλήγμα με την ισοφάριση από τον Ολυμπιακό, ακόμα μεγαλύτερη με τον τρόπο που δέχτηκε από τον ΠΑΟΚ, δύο γκολ μέσα σε ελάχιστα λεπτά για να χάσει μέσα από τα πόδια του μια μεγάλη νίκη και να διπλό που θα διαμόρφωνε ψυχολογικά και βαθμολογικά τελείως διαφορετικές ισορροπίες ενόψει των πλέι-οφ. Ο Άρης έχει περάσει φέτος τις εξετάσεις, έμεινε όρθιος εκτός έδρας, δηλαδή χωρίς να χάσει στα τέσσερα εκτός έδρας ματς με τους άλλους μεγάλους, έχασε τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια στην έδρα του. Ο Μάντζιος τα έχει πάει περίφημα και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως αν κερδίσει και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, θα έχει συλλέξει με την ομάδα του 17 πόντους περισσότερους στις 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου.

Οι δύο γρίφοι που απομένουν είναι η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Ο δεύτερος μπορεί να αποτελέσει τον ρυθμιστή των πάντων με την θετική χροιά. Ο Ολυμπιακός μετά τον διαφαινόμενο αποκλεισμό από την Ευρώπη, σε μια σεζόν που σίγουρα δεν ήταν η αναμενόμενη από άποψη θεάματος και προσδοκιών, αλλά στην ουσία μπορεί να είναι ακριβώς ίδια με την περσινή στην συλλογή τροπαίων, μπαίνει σε μια φάση αναζήτησης, για το πού θέλει να πάει από τη νέα σεζόν, για το αν αυτή η έλλειψη συναγωνισμού στην Ελλάδα είναι το στοιχείο που του φταίει και σίγουρα χρειάζεται μια αυτοκριτική για το ότι οι μεταγραφές, ακόμα και αυτές του Γενάρη, ελάχιστα πράγματα του έχουν προσφέρει.

Για το φινάλε η ΑΕΚ. Το πιο δυνατό αίνιγμα, η ομάδα που στην πραγματικότητα δεν είχε ούτε μια καλή περίοδο, ειδικά από τη στιγμή που χτυπήθηκε ανελέητα από τον κορωνοϊο. Στην πραγματικότητα, αν θέλει να δώσει μια αντικειμενική και σωστή ερμηνεία, το γεγονός πως μια αγωνιστική πριν το φινάλε, η Ένωση πηγαίνει ισόβαθμη με τον Άρη και με έναν πάνω από τον ΠΑΟΚ, μετά από όλα όσα τις έχουν συμβεί και έκανε στον εαυτό της, συνιστά μια επιτυχία. Στη στιγμή που οι επιστροφές θα είναι κομβικές, η Ένωση θέλει στο τέλος πως αξίζει φυσικά να είναι μέσα στην τριάδα και ίσως πόσο αδίκησε τον εαυτό της μέσα στη χρονιά, για διάφορους λόγους. Πρώτα όμως θα ήταν χρήσιμο ένα διπλό στον αφιλόξενο ποδοσφαιρικά Βόλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x