Κώστας Μιαούλης

Ο ΠΑΟΚ χτύπησε την αδύναμη μεσοαμυντικά ΑΕΚ με σόου Μπίσεσβαρ

Ο Λουτσέσκου ήξερε πώς και πού θα χτυπήσει την Ένωση, που πέρα από τις απώλειες έχει πλέον αριθμητικά θέματα στη μεσαία της γραμμή και έχασε δίκαια στο πρώτο ντέρμπι. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε να πηγαίνει ασθμαίνοντας στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Μπορεί να βρισκόμαστε στην 4η αγωνιστική της φετινής Super League, αλλά η πραγματικότητα μετά τα 90 λεπτά στην αναμέτρηση της Τούμπας, άλλα μας υποδεικνύουν. Η εμφάνιση ήταν δήλωση πως εκείνος θα είναι που θα προσπαθήσει να αποσπάσει τον τίτλο από τον Ολυμπιακό, ο οποίος πέρασε στην κορυφή μετά το πέρασμά του από την Τρίπολη με 2-0. Ο Κυπελλούχος Ελλάδας πραγματοποίησε μια εμφατική εμφάνιση στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν και έδειξε να είναι εκείνος, αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον, ο κυριότερος διεκδικητής. Κυρίως γιατί έχει στον πάγκο του τον άνθρωπο που τον οδήγησε στο νταμπλ. Μπορεί να ήρθε νωρίς η στραβή, αλλά γνώριζε πως θα τη διαχειριστεί.

Το αναφέρω αυτό γιατί από την ήττα με τον ΠΑΣ μέχρι απόψε το βράδυ μεσολάβησαν τρεις αναμετρήσεις. Εκείνη με τη Λίνκολν για το Conference League, αυτή με τον Αστέρα, που ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε πραγματικά για να πάρει το διπλό και με τον Παναιτωλικό, που πάλι ο Δικέφαλος του Βορρά είχε τεράστιες δυσκολίες. Έρχεται σήμερα η εμφάνιση με την ΑΕΚ στο πρώτο πραγματικό ντέρμπι, ανάμεσα σε υποψήφιους διεκδικητές να βγάλει μάτια, με πρωταγωνιστή τον Μπίσεσβαρ, που έκανε πάρτι με τον Μισελέν και τον Σβαμπ που θαρρούσες πως ήταν τρεις ποδοσφαιριστές μαζί. Τι μπορεί να έγινε ξαφνικά και ο ΠΑΟΚ παρουσίασε αυτή την εικόνα; Έχει να κάνει και με τη δική του ικανότητα και δυνατότητα και με την αδυναμία της Ένωσης στο μεσοαμυντικό κομμάτι.

Ο Λουτσέσκου είχε στο μυαλό του πως αυτό το ματς θα αποτελέσει το πρώτο κρας τεστ της χρονιάς. Με πολλές απουσίες και ζόρια, που σε κάθε αγώνα του πολλαπλασιάζονται, έκανε το κατάλληλο ροτέισον. Σήμερα δεν είχε ούτε Βαρέλα, ούτε Βιεϊρίνια, ούτε Καντουρί, αλλά τα βόλεψε μια χαρά. Η εντύπωση πως θα εμφανιστεί λιγότερο φρέσκος από την Ένωση δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, μιας και η αριθμητική υπεροπλία στη μεσαία γραμμή, παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι ζωηρά, αποτυπώθηκε σύντομα μέσα στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ με τον Σουριναμέζο πρωταγωνιστή και τον Σβαμπ να καταπίνει χιλιόμετρα ανενόχλητος στο κέντρο, έκανε πάρτι και όσο περνούσε η ώρα φαινόταν πως γινόταν όλο και πιο αφεντικό στο ματς. Μην ξεχάσω εδώ πως οι δύο Βραζιλιάνοι μπακ του δεν διαφημίστηκαν τόσο, αλλά μια χαρά την κάνουν την δουλειά τους και ειδικά το δεξί μπακ, ο Λούκας Τέιλορ.

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ είχε σε κακή μέρα τα ατού της και το ένα από τα δύο ήταν και λίγο σνομπ. Ο Γκαρσία αδιαφόρησε χαρακτηριστικά για τα αμυντικά του καθήκοντα, με αποκορύφωμα τη φάση του γκολ, όπου μετά την πρώτη απόκρουση της άμυνας, ενώ είναι κοντά στη φάση, δεν πάει καν να βοηθήσει και να καλύψει για να αποτρέψει πιθανό συνδυασμό των αντιπάλων. Η Ένωση με τον Λε Ταλέκ να σηκώνει το τεράστιο φορτίο της μεσοαμυντικής γραμμής, δεν μπορούσε να σταματήσει κανένα, ο πάντοτε ασταθής Σιμάνσκι πελαγοδρομούσε, ενώ η ΑΕΚ είχε τον Σιμόες να μην είναι σε θέση να παίξει για επαρκή χρόνο μετά από τόσον καιρό και τον Γαλανόπουλο, έτοιμο για χειρουργείο (αλήθεια πότε θα υπάρξει ενημέρωση από την ΑΕΚ για αυτό το θέμα). Όλα τα άλλα ανήκουν ήδη στην ιστορία, η Ένωση, αν δεν με γελά η μνήμη μου, πάει στο 4 στα 36 από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας του 2018 και μετά, και ο ΠΑΟΚ βρήκε ξανά τον καπετάνιο του...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x