Κώστας Μιαούλης

Η απουσία του Αραούχο ίσως αναδείξει άλλα ποιοτικά στοιχεία της ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr μια αιρετική άποψη για την απώλεια του Τσίνο στην ΑΕΚ και για την αναγκαιότητα να πάει ίσως και για παραπάνω από έναν φορ το καλοκαίρι.

O τραυματισμός του Αραούχο ήρθε σε μια στιγμή περίπου ανάλογη με την περσινή σεζόν, με τα δεδομένα να είναι εντελώς διαφορετικά, ως προς τους στόχους της ΑΕΚ.

Πέρσι η ομάδα πάλευε να κρατηθεί στις θέσεις της Ευρώπης, τώρα διεκδικεί στα ίσια τον τίτλο. Με την απώλεια του, είναι δεδομένο πως η Ένωση θα στερηθεί πράγματα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

Μπορεί όμως αυτή η απώλεια, να βγάλει στον αφρό κάποια στοιχεία άλλα, που ίσως σε αυτό το κομβικό και πιο καθοριστικό κομμάτι του πρωταθλήματος να της δώσουν το κάτι παραπάνω.

Πριν αναλύσω τη σκέψη μου, θέλω να καταγράψω και μια ακόμα εξέλιξη που έρχεται ως ανάγκη για το καλοκαίρι. Με δεδομένο πως η επέμβαση του Τσίνο, ήταν πολύ πιο σύνθετη και ο χρόνος απουσίας του μεγαλύτερος, αυτό σημαίνει πως η Ένωση θα πρέπει να κινηθεί εγκαίρως για έναν και είναι πολύ πιθανό, να πρέπει να βγει στην αγορά, για δύο επιθετικούς. Για το είδος τους, σκοπεύω να κάνουμε αναφορά σε επόμενες αρθρογραφίες.

Πάμε ξανά τώρα στο ζητούμενο, στο τι μπορεί να βγει θετικό, μέσα απ’ αυτό το δυσάρεστο γεγονός, με την Ένωση να χάνει σε αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο, τον πλέον επιδραστικό παίκτη της, για τον τρόπο που έπαιζε. Σίγουρα δεν υπάρχει εκείνος που μπορεί σε συνέπεια και με αυτή την διάρκεια και ένταση, να πιέσει, να δυσκολέψει και να ωφεληθεί, στο build-up, την ώρα που γίνεται αυτό από τον αντίπαλο.

Πέραν πάσης αμφιβολίας, δεν υπάρχει κάποιος να μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Μέχρι εδώ νομίζω, πως πάνω κάτω είμαστε όλοι σύμφωνοι. Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να βρει άλλους τρόπους και προσέγγιση και αν αυτή η απώλεια, μπορεί τελικά να την κάνει περισσότερο απρόβλεπτη, έχω αρκετές θετικές σκέψεις.

Συμφωνώ πως με τον τρόπο που παίζει τη θέση ο Αραούχο, δεν μπορεί να το πράξει κανείς. Πλην όμως, πάμε πλέον σε ματς απολύτως οριακά, όπου πιθανότατα τα πάντα θα κριθούν σε τρεις με τέσσερις μεγάλες φάσεις για κάθε αντίπαλο. Η αποτελεσματικότητα του Αργεντινού ήταν ένα από τα μείον της σεζόν για την ΑΕΚ, όμως εδώ έρχεται να συμπληρώσει αυτό το κενό, ή αν θέλετε να φέρει μεγαλύτερες πιθανότητες με την φόρμα που παρουσιάζει αυτόν τον καιρό ο Τσούμπερ.

Πιστεύω πως η ομάδα του Αλμέιδα με τον Ελβετό παρόντα από την εκκίνηση του ματς, θα μπορούσε να είχε καθαρίσει πολύ πιο εύκολα το ματς με τον Άρη, σημασία έχει ότι το έκανε έστω και στο τέλος.

Επίσης η παρουσία ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ο Ελβετός, δεν θα είναι εκείνος που θα πάρει αυτή τη θέση, αλλά σε μια διαφορετική φύση του Πινέδα ή του Μάνταλου μπορεί να δώσει περισσότερες ευκαιρίες για κάποιες αξιόλογες τελικές προσπάθειες, είτε είναι κορυφή ο Γκαρσία, είτε κάποιος άλλος. Το κάθετο παιχνίδι των δύο, αλλά και η ικανότητα του Μεξικανού στα περιμετρικά σουτ, μπορούν να φέρουν κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που έδινε ο Αραούχο.

Αυτό στη δεδομένη στιγμή, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα όπλο για τον Αλμέιδα. Βέβαια πιθανολογώ ότι αν υπάρξει μια επιλογή που θα βγει στο Φάληρο, μπορεί να μονιμοποιηθεί στα επόμενα ματς.

Αλλά έχω την πεποίθηση πως μέσα από την ανάγκη να προχωρήσει σε μια διαφορετική φύση προσέγγισης λόγω της απώλειας του Αραούχο, ίσως γίνει ακόμα πιο απρόβλεπτη, σε ένα σημείο που αυτό δεν θα έπαιζε ως πιθανότητα. Κι ίσως αποτελέσει και έναν παράγοντα, πολύ σημαντικό για την τελική έκβαση του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x