Κώστας Μιαούλης

Ματς χωρίς επιστροφή για την ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το παιχνίδι που θα καθορίσει εξελίξεις στο στρατόπεδο της Ένωσης, απέναντι στον κακό της δαίμονα, με όλα τα δεδομένα εναντίον της.

Για την ΑΕΚ το φετινό Κύπελλο αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου πλέον, θα τολμούσε να πει ή να γράψει κανείς. Για μια ακόμα φορά αυτό μένει να φανεί στον αγωνιστικό χώρο. Τι κι αν η Ένωση έφτασε σε συνεχόμενους τελικούς, τι και αν κάθε φορά έμπαινε μπροστά ένα πρέπει; Ο Δικέφαλος έχασε τέσσερις συνεχόμενους και πέρσι αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ και σε διπλό ματς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά επιχειρήματα προκειμένου να επικαλεστεί κανείς, πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το αρνητικό σερί και με βάση τη στατιστική. Θα πει κανείς, κάποια στιγμή θα έρθει και η ώρα της να σπάσει την αρνητική παράδοση των τελευταίων ετών, να μπορέσει να δώσει συνέχεια στη σεζόν της, να εξακολουθήσει να υπάρχει ένα ενδιαφέρον για την Ένωση.

Από την άλλη ζυγίζοντας κανείς την κατάσταση, κατανοεί πως για να συμβεί αυτό, υπάρχουν πολλά εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν. Το πρώτο θα είναι οι πολλές απώλειες που θα έχει ξανά η ΑΕΚ στην αναμέτρηση αυτή. Αυτό μοιάζει να είναι το λιγότερο, αφού σίγουρα την ιστορία την γράφουν οι παρόντες. Υπάρχει όμως ένα δυσχερές κλίμα που είναι προφανές ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα. Η κατάσταση γενικά δεν είναι καλή, με την εμπιστοσύνη στον προπονητή να έχει κλονιστεί για τα καλά και με την απόδοση πολλών παικτών να μην είναι αυτή που θα περίμεναν στην εκκίνηση της σεζόν οι περισσότεροι φίλοι της. Υπάρχουν ψίθυροι πως το μέλλον του Γιαννίκη, βασίζεται σε αυτό το ματς. Κακά τα ψέματα, η χρονιά της κιτρινόμαυρης ομάδας, αν δεν υπάρξει νικηφόρο αποτέλεσμα, αφού μόνο αυτό της δίνει την πρόκριση, τότε υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα να υπάρξουν, για πρώτη φορά εκτεταμένα, καταιγιστικές εξελίξεις.

Χωρίς να μπορεί να βάλει το χέρι του κανείς στη φωτιά, μιας και μιλάμε για την ΑΕΚ, όπου συνήθως τα πράγματα κυλούν σαν την παλιά διαφήμιση γνωστής μάρκας ουίσκι, κατά τη διαδικασία της υπομονής για την ωρίμανση, αυτή τη φορά, θαρρώ πως θα είναι δύσκολο να μην κουνηθεί φύλλο. Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν την είσοδο της ομάδας στο νέο γήπεδο και φυσικά θα είναι εξαιρετικά απίθανο να υπάρχει, σε περίπτωση αποκλεισμού, όχι μόνον ο ίδιος προπονητής, αλλά και πολλά άλλα πρόσωπα. Προσοχή εδώ δεν μιλάμε για άποψη του καθενός, για το κατά πόσο φταίει ή όχι ο Γιαννίκης ή αν θέλετε από πού ξεκινούν και που τελειώνουν οι ευθύνες του. Ωστόσο αν αύριο τελειώσει και το Κύπελλο για την Ένωση θα μιλάμε για μια χρονιά κατεστραμμένη και δεν θα μπορούν σε καμία περίπτωση, ορισμένα πρόσωπα, να σταθούν στην επόμενη μέρα της. Προσωπικά θα ήθελα να αλλάξουν ακόμα και τα πόμολα στα Σπάτα, αλλά αυτοί είναι ευσεβείς πόθοι.

Ο Λουτσέσκου που όλοι νομίζω πως έχουν κατανοήσει τι προσπαθεί να κάνει ακριβώς κάθε φορά, είναι έτοιμος να βάλει πάλι δύσκολα στην ΑΕΚ. Θα αποτελεί σενάριο για ταινία το να μπορέσει ο, σχεδόν ευρισκόμενος στην έξοδο Γιαννίκης, να μπορέσει να καταφέρει ένα τέτοιο χτύπημα σε ματς που να μετράει απέναντι στον Ρουμάνο. Κι αν το κατορθώσει αυτό απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο και κόντρα σε αυτόν τον προπονητή, τότε μπορεί το αρνητικό κλίμα ν' αντιστραφεί άμεσα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x