Κώστας Μιαούλης

Η φόρμα του Αστέρα κάνει πολύ δυνατό τον γρίφο των πλέι οφ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την μάχη που θα δοθεί στα πλέι-οφ, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο +14 από την δεύτερη θέση πλέον και τον κομβικό Αστέρα να μπαίνει με άγριες διαθέσεις.

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, μοιάζει πολύ πιθανό πως θα πάμε για εξαιρετικά ενδιαφέροντα πλέι-οφ. Οι συνεχείς απώλειες, των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ο Άρης που μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ για να αρπάξει εκείνος την καθ’ όλα τιμητική 2η θέση στην κατάταξη, ο Παναθηναϊκός που μοιάζει μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να έχει ξεμείνει από ιδέες και πάνω απ’ όλα ο διψασμένος για οποιαδήποτε ζημιά Αστέρας Τρίπολης, συνθέτουν μια πεντάδα που θα κυνηγήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Ολυμπιακός φυσικά και μπορεί να έχει ρυθμιστικό ρόλο. Φυσικά έχει μια μεγάλη διαφορά, αλλά του προκύπτουν συνεχώς νέα θέματα, όπως για παράδειγμα αυτό του Σεμέδο, που θα μείνει μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα του Βόλου 3-4 εβδομάδες έξω. Οι ‘ερυθρόλευκοι’ θα έρχονται από δύο απανωτές μάχες με την Άρσεναλ, για να παίξουν την πρώτη αγωνιστική. Κι αυτή η αγωνιστική, μπορεί να καθορίσει πολλά στην έκβαση των πλέι-οφ. Επειδή θα είναι η πρώτη, ίσως να βρει τον Ολυμπιακό και λαβωμένο και κουρασμένο. Οπότε η ομάδα που μπορεί να πετύχει σε τέτοια κατάσταση τον πρωτοπόρο, μπορεί να διεκδικήσει με μεγαλύτερες και καλύτερες πιθανότητες ένα τρίποντο. Υπάρχει διακοπή για Εθνική αμέσως μετά, αλλά η πρώτη αγωνιστική θα είναι σαν συνέχεια των αγώνων της κανονικής διάρκειας.

Πάμε τώρα στους άλλους πέντε. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή, δεν μας επιτρέπει να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα φόρμας. Από τις τέσσερις ομάδες που σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος κυμαίνονται από τη θέση 2 ως το 4, η ομάδα που αυτή τη στιγμή βγάζει πιο σφριγηλή εικόνα είναι ο Άρης. Έχει λογική στο παιχνίδι του, είναι από την αρχή μια ομάδα του προπονητή. Αποτελεί ένα ερώτημα πότε και αν μπορέσει να βάλει τον Μήτρογλου στην εξίσωση. Όμως μοιάζει μια πολύ δυσκολοκατάβλητη ομάδα και ιδιαίτερα επικίνδυνη μακριά από το "Κλεάνθης Βικελίδης". Η ΑΕΚ παλεύει με τους δαίμονες της, όπως και ο Μανόλο Χιμένεθ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν απώλειες και στα πιο εύκολα ματς. Φανταστείτε πόσο πιο περίπλοκα θα είναι για εκείνην τα δεδομένα, όταν θα έχει ντέρμπι στη σειρά. Το 3 στα 27 με τους άλλους τρεις, τα τρία τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να δίνει και τόση αισιοδοξία.

Ο ΠΑΟΚ μοιάζει να ζει σε ένα ροζ συννεφάκι με τον Πάμπλο Γκαρσια. Η ομάδα δεν θυμίζει σε τίποτα, ούτε καν τον περσινό, δεν μιλάμε για σύγκριση με τη χρονιά του νταμπλ, η άμυνα του ίσως βρίσκεται σε μια ανάλογη κατάσταση με αυτή της ΑΕΚ ή και ακόμα χειρότερη. Αν αναλογιστεί κανείς την εικόνα στην Τρίπολη και το γεγονός πως γενικά δεν βγάζει καμία ασφάλεια πλέον ούτε ο άξονας στο μεσοαμυντικό κομμάτι, λες πως μπορεί να είναι και η ομάδα με την πιο ραγδαία φθίνουσα πορεία. Ενισχύθηκε μεν το χειμώνα, αλλά αυτοί που ήρθαν, φαίνεται να κουμπώνουν και ο Γκαρσία προχωρά σε κάποιες ακατανόητες κινήσεις, όπως αυτό το Μουργκ ακραίος που δεν μπορώ να καταλάβω αλήθεια πώς μπορεί να προκύπτει. Ο Βαρέλα το κυριότερο, φαίνεται πλέον πολύ βαρύς και δύσκαμπτος.

Ο Παναθηναϊκός μέχρι πριν λίγες εβδομάδες έδειχνε να έχει ένα μομέντουμ. Πλην όμως επειδή έχει ακόμα πολλές αδυναμίες, επειδή έχει πολλά κατασκευαστικά προβλήματα, σε μεγάλο βαθμό από τη μέση και μπροστά, χειρότερα και από αυτά της ΑΕΚ αναλογικά με την άμυνα της, δεν σου δίνει τον αέρα της ομάδας που θ’ αποτελέσει εκείνο το συγκρότημα που μπορεί να πάρει εύκολα βαθμούς. Δεν κέρδισε στις δύο ευκαιρίες που είχε για να πιάσει την ΑΕΚ βαθμολογικά, χθες προηγήθηκε και δεν τα κατάφερε πάλι, με τον Μπόλονι, να είναι υποχρεωμένος ν’ ανοίξει το ροτέισον πλέον και να εμπιστευθεί πιο πολύ τουλάχιστον, ποδοσφαιριστές που έμοιαζαν, να είναι σε θέση να παίξουν κομβικό ρόλο.

Ο Αστέρας αυτή τη στιγμή μοιάζει η ομάδα με την πιο συνεπή πορεία ανόδου σε απόδοση και σε βαθμολογική συγκομιδή. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, τολμώ να γράψω, πως μαζί με τον Άρη, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό, είναι εκείνη που κατανοείς τι θέλει να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αποτελεί δηλαδή μια ομάδα του προπονητή, με ποδοσφαιριστές που υπηρετούν το πλάνο και σε κάθε περίπτωση βγάζουν αποτέλεσμα. Τα κρας τεστ εντός έδρας με Άρη και ΠΑΟΚ, αλλά και η εκτός έδρας ισοπαλία με ΑΕΚ, έδειξαν πως σίγουρα αποτελεί ένα πιο δυνατό χαρτί από τον περσινό Άρη και τον ΟΦΗ που είχαν έναν ανάλογο ρόλο με τον δικό του στα πλέι-οφ. Αν πάρουμε σαν δεδομένο μάλιστα πως τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, υπάρχουν ντέρμπι, ενώ εκείνος έχει εύκολο πρόγραμμα που μπορεί να κάνει άνετα δύο στα δύο, τότε μπορεί στην κανονική διάρκεια να μην μπει σαν έκτος, αλλά ακόμα και σαν πέμπτος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x