Κώστας Μιαούλης

Οι υποσχέσεις που άφησε ο ορεξάτος Καγκάβα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον ΠΑΟΚ και την ενδιαφέρουσα πρώτη εμφάνιση του Σίνζι Καγκάβα και για τις εξελίξεις που φαίνεται πως θα υπάρχουν στον πάγκο του Ατρόμητου.

O αγώνας του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ, αποτέλεσε μια καλή πρόβα για τη συνέχεια του «Δικεφάλου» του Βορρά σε πιο δύσκολες υποχρεώσεις. Η αλήθεια είναι πως σταδιακά, αυτή η ομάδα παίρνει τη μορφή των «θέλω» του Πάμπλο Γκαρσία και υπάρχουν πράγματα να παρατηρήσει κανείς, ενδιαφέροντα. Ακόμα και στην γεμάτη αλλαγές για τους Θεσσαλονικείς αυτή αναμέτρηση, υπήρχαν θετικά και αρνητικά μηνύματα. Σίγουρα σηκώνει αρκετή συζήτηση και έχει ενδιαφέρον και η πρώτη συμμετοχή του Σίνζι Καγκάβα σε αυτό το ματς.

Για τον Ιάπωνα, δεν είμαι βέβαιος, αν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα από αυτό το ματς. Το πρώτιστο μου φάνηκε να έχει όρεξη, να δείχνει σε προθυμία να ηγηθεί του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο στην πλευρά του αντιπάλου. Για μένα περισσότερη αξία είχαν κάποιες απόπειρες δημιουργίας του, που άλλαξαν απότομα το βάρος του παιχνιδιού του Δικεφάλου του Βορρά και αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν έχει κάποιος από τους χαφ του ΠΑΟΚ, σε μεγάλο βαθμό. Πάντως έχει ενδιαφέρον σαν παίκτης που μπορεί ν’ αλλάξει την κατάσταση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του ΠΑΟΚ.


Δύο ποδοσφαιριστές που σε μένα προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ, είναι ο Λύρατζης, αλλά και ο Τσιγγάρας. Ο πρώτος έχει πολλά καλά ανεβάσματα και μοιάζει να είναι πολύ ισορροπημένος ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Ο ΠΑΟΚ έφτιαξε από τη δεξιά μεριά με την παρουσία του ωραία πράγματα, στο σημερινό παιχνίδι. Ο Λάζαρος Λάμπρου που αγωνίστηκε από την άλλη μεριά, πήρε απόψε επίσης πολλές πρωτοβουλίες και θεωρώ πως κάποια στιγμή οφείλει να βάλει περισσότερο το γκολ στο παιχνίδι του. Το αναζητά το γκολ, το ψάχνει και σίγουρα ο Γκαρσία, θα ήθελε να βρει και τα δύο στοιχεία. Και δημιουργία φάσεων και γκολ.

Τώρα θα ήθελα επίσης να σημειώσω εκτός από το γκολ, την γενικότερη παρουσία του Τσιγγάρα στο παιχνίδι. Ο παίκτης αυτός εμφανίστηκε ιδιαίτερα παραγωγικός, όχι λόγω του τέρματος που πέτυχε σε συνεργασία με τον Μουργκ, μου φάνηκε ένα χαφ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου του Βορρά. Το γεγονός πως δίνει την μπάλα άμεσα και ξεμαρκάρεται, το στοιχείο του να είναι πάντα σε σωστή θέση για να δώσει στήριγμα, το παιχνίδι του αναφορικά με την κυκλοφορία ενδιαφέρον. Επειδή είναι γνωστό, πως πρόκειται για ένα πουλέν του Πάμπλο Γκαρσία, θεωρώ πως αν τον εμπιστευτούν, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ενδιαφέρον project. Oι μεταβιβάσεις του, ήταν ασφαλής, περιόρισε τα λάθη και μου έκανε θετική εντύπωση από τους μέσους του ΠΑΟΚ.

Θα ήθελα να γράψω και δύο λόγια για τον Κάναντι και τον Γιαννίκη. Το φινάλε του Αυστριακού θα μπορούσε να έχει έρθει νωρίτερα φέτος στον Ατρόμητο. Η επιτυχημένη προηγούμενη παρουσία του στην ομάδα του Περιστερίου, άφηνε πολλές υποσχέσεις για φέτος. Όμως τα προβλήματα γενικά με την συμπεριφορά του, απέναντι στους παίκτες και την έλλειψη συγκεκριμένου προσανατολισμού στα παιχνίδια αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο. Tακτικά η ομάδα των Δυτικών Προαστίων, δεν θυμίζει σε τίποτα το γκρουπ που είχε κάνει αίσθηση στην προηγούμενη θητεία του. Όσο για τον Γιαννίκη, γενικά με την δουλειά του στα Γιάννενα, άσχετα αν η ομάδα του παίρνει θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα, θεωρώ πως κερδίζει συνεχώς πόντους στην εκτίμηση του κοινού. Σε μεγάλη ομάδα, που δουλεύει με νέους παίκτες, ίσως θα μπορούσε να παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον project.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x