Κώστας Μιαούλης

Η αβοήθητη ΑΕΚ πλέον έχει να διαβεί μια έρημο!

Χωρίς ποδοσφαιριστές να δημιουργήσουν κόντρα σε αντίπαλο που ήξερε τι ζητούσε και με σοβαρά ζητήματα πλέον επάρκειας, η ΑΕΚ ήταν καταδικασμένη να ηττηθεί.

Για μια ακόμα φορά μετά από αγώνα της ΑΕΚ, το μόνο που μπορεί να πράξει κανείς είναι να προχωρήσει σε διαπιστώσεις. Το πράγμα έχει ξεκαθαρίσει από νωρίς για το ποια θα είναι η κατάληξη της Ένωσης για φέτος, με μόνο πραγματικό άλλοθι τα μαζικά κρούσματα κορωνοϊου, μετά το ταξίδι στην Ουκρανία. Τα υπόλοιπα πάνω-κάτω φαίνονται να έρχονται από μακριά. Η ΑΕΚ νομίζω πως καθόρισε την μοίρα της για το υπόλοιπο της σεζόν, από τη στιγμή που αποφάσισε να μείνει μακριά από το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Αν όντως αυτό που έψαχναν ακόμα και για δεξί μπακ ήταν ο Νταντσένκο που είδαμε απόψε, τότε ο οργανισμός της Ένωσης έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Η ΑΕΚ όφειλε να αναζητήσει στόπερ, τέρμα και προφανώς και έναν εναλλακτικό παίκτη για να μπορεί να δίνει ανάσες στον Μάνταλο. Κι επειδή όποιος αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους, είναι πολύ πιθανό να τιμωρηθεί, η ΑΕΚ με τον μοναδικό της δημιουργικό χαφ ικανό να παίξει μόνο για 20 λεπτά και τον έβαλαν 45' και με τα δύο οκτάρια της εκτός μάχης, δεν ήταν φαβορί απέναντι στον Άρη.

Με τον τρόπο που παρατάχθηκε η Ένωση, ήλπιζε να πάει το ματς σε έναν τύπο κλεφτοπολέμου και δεν είχε και πολλά διαφορετικά όπλα να παρατάξει, πέρα από τον Τάνκοβιτς αντί του Αλμπάνη που πραγματικά αποτελεί ζήτημα για πολλή και μεγάλη συζήτηση, ο τρόπος που τον διαχειρίζεται ο Χιμένεθ. Από εκεί και πέρα όμως η ΑΕΚ στην ενδεκάδα της είχε οκτώ αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων ο Σιμόες σε κάκιστη μέρα και ο Κρίστιτσιτς άφαντος. Ο Καρίμ απελπιστικά μόνος αναγκαζόταν να γυρίζει στο κέντρο για να πάρει μια μπάλα, ο Γκαρσία με κάποιες ατομικές ενέργειες, που δεν μπορούσαν όμως να έχουν αντίκρισμα, με δύο μόνον παίκτες να πατάνε την αντίπαλη περιοχή. Ούτε στο δεύτερο μέρος, τουλάχιστον μέχρι το 70’ άλλαξε δραστικά η εικόνα με το σουτ του Μαχαίρα που είχε πολλές καλές προσωπικές στιγμές και την σέντρα στην κεφαλιά του Μάνταλου που σταμάτησε ο Ολιβέιρα με το χέρι. Ωστόσο, η ΑΕΚ με πολλά σημαντικά θέματα στην άμυνα και στα άκρα αυτής, δεν μπορούσε να έχει τύχη απέναντι σε έναν συμπαγή αντίπαλο, που ασφαλώς μέσα στο γήπεδο φαινόταν πιο ομάδα.

Ο Άρης παγίδεψε την Ένωση, έχοντας πολλούς ποδοσφαιριστές που άλλαζαν θέσεις, που μπέρδευαν με τις κινήσεις τους την άμυνα της ΑΕΚ μεσοαμυντικά. Μετά το πρώτο οκτάλεπτο, βγήκαν μπροστά και πραγματικά δεν θυμάμαι μετά από το 10ο λεπτό, ούτε μια στιγμή που να είχες αμφιβολία για το ποια είναι η ομάδα που θα φύγει νικήτρια από το γήπεδο. Γιατί πάνω απ’ όλα αποτελεί ομάδα με αρχές, χάσει ή κερδίσει. Ποδοσφαιριστές όπως ακόμα και ο Ματέο Γκαρσία και ο Μπερτόλιο υπηρετούν το καλό της ομάδας. Βλέπεις μια ομάδα με ομοιογένεια και ψυχική συνοχή, πράγμα που στην Ένωση δεν υπάρχει.

Δεν υφίσταται λέξη συνοχή στην ΑΕΚ γενικά φέτος, με τόσο προβληματικά αποδυτήρια, ακόμα και αν άλλαξε ο προπονητής. Αρχίζει δε να έχει σημαντικά θέματα και το θέμα του τι θέλει η ίδια η ΠΑΕ να επικοινωνήσει στον κόσμο της, τι θέλει να κάνει ξεκάθαρα με το αγωνιστικό κομμάτι. Κι αυτό για να γίνει γνωστό προς το κοινό της ομάδας, πρέπει να έχει διάθεση μόνον ένας άνθρωπος που είναι ο ισχυρός της άνδρας. Οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας αυτή τη στιγμή, με βάση και τα μηνύματα που λαμβάνω εγώ, είναι τι ακριβώς και ποιος είναι ο προσανατολισμός της ομάδας για τη νέα σεζόν. Σίγουρα πάντως με βάση στοιχεία που έπρεπε να έχουν αποτελέσει ήδη παρελθόν, δεν μπορεί να πορευθεί η ομάδα. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το ποιος παίζει και ποιος όχι, αλλά με το αν η κατάσταση μέσα στην ομάδα είναι καλή ή όχι σαν ατμόσφαιρα, αλλά και με το γεγονός πως βασικοί συντελεστές που θα έπρεπε να σηκώνουν την ομάδα, δεν μπορούν να το πράξουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x