Κώστας Μιαούλης

Ο Μπογέ, η πληθώρα πίσω από το φορ και τα νέα δεδομένα για τον τελικό

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τις εμφανίσεις του Μπογέ, για το γεγονός πως ξανά μαζεύτηκαν πολλοί καλοί για πίσω από το φορ και για τα δεδομένα που διαμορφώνονται ενόψει τελικού.

Οι εμφανίσεις του Λούκας Μπογέ τον τελευταίο καιρό, δημιουργούν δεύτερες σκέψεις για να τον κρατήσει η ΑΕΚ. Είναι φανερό πως με τον Μανόλο, έχει αναγεννηθεί, θεωρώ πως έχει όποτε μπαίνει έναν πολύ πιο ελεύθερο ρόλο και σαφώς γίνεται πολύ πιο απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα, πιο άμεσα. Θα πει κανείς αυτό που λείπει από την Ένωση είναι ο Μπογέ; Από την άλλη τούτη τη στιγμή, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως πέρα από τι ξέρουμε για έναν παίκτη, όπως για παράδειγμα πως παίζει παντού πίσω από τον επιθετικό, αλλά και φουνταριστός, ο Αργεντινός είναι φανερό, πως είναι ΚΑΙ αυτός, 2ος επιθετικός. Όπως είναι ο Λιβάια, όπως είναι ο Μπακασέτας, ενώ στον ρόλο πίσω από τον επιθετικό σαν 2ος με διαφορετικά χαρακτηριστικά βέβαια, παίζει και ο Μάνταλος.

Αυτό που καταδεικνύει και η περίπτωση του Μπογέ, είναι πως στις επιλογές της ΑΕΚ, ειδικά από τη μέση και μπροστά, επικρατεί μια ακαταστασία. Σε καμία περίπτωση δεν έχει γίνει εσκεμμένα, σε κάθε περίπτωση μπορεί να έχει συμβεί γιατί οι ποδοσφαιριστές που παίρνει ταιριάζουν πιο πολύ εκεί. Το πρόβλημα είναι πότε η ΑΕΚ θα βρει επιτέλους, έναν εξτρέμ, για παράδειγμα, σαν τον Μπαρμπόσα. Κάποιον που να μην είναι δεύτερος επιθετικός περισσότερο, όπως είναι και ο Μπογέ, αλλά να αποδίδει καλύτερα ως πλάγιος επιθετικός.

Θεωρώ δεδομένο πως το καλοκαίρι, σε περίπτωση που τελικά έμενε ο Μπογέ, κάποιος εκ των Μπακασέτα, Μάνταλου, Λιβάια θα έπρεπε να παραχωρηθεί. Διότι απλά δεν μπορεί να έχεις τέσσερις ποδοσφαιριστές που κανονικά θα πρέπει να παίζουν πίσω από τον επιθετικό και κανέναν που να παίζει στα άκρα. Με βάση την οικονομική πολιτική της ΑΕΚ και ο Μπογέ να μην μείνει, θεωρώ πως για να βάλει και λεφτά στο ταμείο και να υπάρξει μια σωστή κατανομή στο ρόστερ, ένας εκ των Μπακασέτα, Μάνταλου και Λιβάια, θα έπρεπε να πουληθεί. Τα λεφτά πρέπει να πέσουν στα εξτρέμ, για να μπορέσει το παιχνίδι της Ένωσης, να έχει σωστή δομή. Η ομάδα πρέπει να ρίξει το βάρος, στο να μπορεί να διασπά τις άμυνες από τα άκρα.

Σφάλματα σαν αυτά, ή αν προτιμάτε ανορθογραφίες σαν αυτή, κάνουν την ζωή της Ένωσης πιο δύσκολη. Το πρόβλημα λοιπόν, που είναι πολύ πιο σοβαρό από την οικονομική πολιτική μιας ομάδας, στην ΑΕΚ εστιάζεται πως πολλές φορές, δεν φέρνει ποδοσφαιριστές που να ταιριάζουν σε αυτό που θέλει να υπηρετήσει. Το έχω επισημάνει πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια από τότε που επέστρεψε στην Super League. Κάποιοι ποδοσφαιριστές που μπορεί να μην έπιασαν, δεν θεωρώ πως ήταν τόσο κακοί παίκτες, αλλά στην πράξη δεν κατάφεραν να αποδείξουν πως μπορούν να υπηρετήσουν αυτό που η ΑΕΚ θα ήθελε.

Ως προς τα δεδομένα που διαμορφώνονται για τον διαφαινόμενο τελικό, τον 3ο συνεχόμενο ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, μοιάζει αυτή τη στιγμή, τα δεδομένα να κυλούν όπως πέρσι, αλλά από την ανάποδη. Είναι φανερό πως στον Δικέφαλο του Βορρά, υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Χωρίς Βιεϊρίνια, που πέρα από την τεράστια κλάση του σαν ποδοσφαιριστής, παίζει κομβικό ρόλο με την παρουσία του στην ψυχολογία των συμπαικτών του, αλλά και τον πολύτιμο Μαουρίτσιο, ο ΠΑΟΚ, μπορεί να έχει επιλογές σαν βάθος, αλλά δεν είναι ίδια ομάδα. Απώλειες υπάρχουν κι άλλες, όπως ο Ενρίκε, ο Άκπομ. Ο Δικέφαλος του Βορρά, αγκομαχά τις τελευταίες αγωνιστικές και αυτό είναι γεγονός.

Η ΑΕΚ οφείλει να μείνει φρέσκια και να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο τους ποδοσφαιριστές της. Ειδικά στη μεσαία γραμμή η Ένωση, οφείλει να ανεβάσει στροφές και ο Χιμένεθ να πάρει μια ρεβάνς και από τον εαυτό του, για την κακή ψυχολογική προετοιμασία που έκανε πριν από τον περσινό τελικό. Η ομάδα, οφείλει να είναι προετοιμασμένη σε κάθε τομέα. Αγωνιστικό και παραγωνιστικό, για να ανταπεξέλθει σε αυτό το παιχνίδι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x