Κώστας Μιαούλης

Ο οδοστρωτήρας ΠΑΟΚ και ο προδομένος από άμυνα και πάγκο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το εντυπωσιακό πέρασμα του ΠΑΟΚ από τη Λευκορωσία και για τον Ολυμπιακό που μπορούσε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στο Μιλάνο αν Μαρτίνς και άμυνα, στέκονταν στο ύψος τους.

Μια νίκη και μια ήττα ο απολογισμός απόψε.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν τρελό φορτηγό από τη Λευκορωσία και τώρα είναι το αφεντικό για την κατάληψη της 2ης θέσης στον όμιλο του.

Από την άλλη μεριά ένας Ολυμπιακός που το πάλεψε για τα 2/3 του παιχνιδιού, ωστόσο δυστυχώς στο τέλος προδόθηκε από δυνάμεις, από την άμυνα του και από τις κινήσεις που κατά τη γνώμη μου, δεν έγιναν τη στιγμή που έπρεπε από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πάρει ένα αποτέλεσμα που νομίζω πως θα μπορούσε να έχει αποσπάσει γιατί στο δεύτερο μισό της επανάληψης δεν μπόρεσε να προστατέψει την ευάλωτη άμυνα του, με αλλαγές που δεν έγιναν. Φυσικά και ήταν παράτολμο να ξεκινήσει με έντεκα ποδοσφαιριστές διαφορετικούς από το προηγούμενο ματς, αλλά αυτό βγήκε σε έναν μεγάλο βαθμό.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν φυσικό να φάνε φάσεις, αλλά ήταν κάπως άδοξο και το μομέντουμ που δέχτηκαν το γκολ και μάλλον απρόσμενο. Ο Μαρτίνς ωστόσο θα έπρεπε να έχει προχωρήσει σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις που θα του ανέβαζαν τις πιθανότητες για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο Μιλάνο. Τέτοιο θα ήταν ακόμα και η ισοπαλία.

Η ενδεδειγμένη κίνηση θα ήταν η είσοδος του Καμαρά στο παιχνίδι και το να περάσει ο Νάτχο στη θέση του ψευτοδεκαριού. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός θα εξασφάλιζε πως θα έχει έναν φρέσκο πνεύμονα μέσα στην ομάδα εκείνη την ώρα, θα έβγαζε τον εξαιρετικό στο πρώτο μέρος Τουρέ, αλλά κουρασμένο στο δεύτερο και θα είχε μέσα και τον Νάτχο να κρατήσει την μπάλα.

Ο Σισέ ήταν καλός ως το 65', αλλά δυστυχώς είναι μέσα σε όλες τις φάσεις που δέχεται τα γκολ η ομάδα του. Γνώμη μου είναι πως αν ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να ελέγξει καλύτερα το κέντρο προς το φινάλε, θα είχε τουλάχιστον καταφέρει να πάρει ισοπαλία.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη μπήκε με κυριαρχικό τρόπο μέσα στο γήπεδο. Τα κατάφερε γιατί ο Ζαμπά νομίζω πως σε αυτό το ματς μας συστήθηκε για τα καλά πως αποτελεί μια εξαιρετική λύση και πήρε ένα διπλό με εκκωφαντικό τρόπο. Σύμφωνοι η Μπάτε δεν αποτελεί κανένα μεγαθήριο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιβλήθηκε ο ΠΑΟΚ δεν είναι συνηθισμένος για τις ελληνικές ομάδες.

Ο Πρίγιοβιτς έβαλε το γκολ που έπρεπε επιβεβαιώνοντας πως αποτελεί και για τα εκτός έδρας παιχνίδια που ο ΠΑΟΚ θα παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο τον κατάλληλο φορ. Από εκεί και μετά ο Βραζιλιάνος έκανε τη δουλειά σκοράροντας και μοιράζοντας ασίστ. Ήταν η πρώτη φορά ίσως στη φετινή χρονιά που ο Δικέφαλος του Βορρά είχε τόσο απόλυτη εικόνα κυριαρχίας με ποικιλία στο παιχνίδι του, με την ομάδα να μην αφήνει τον αντίπαλο να πάρει ανάσα. Μια εμφάνιση που δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Λουτσέσκου.

Ο Ζαμπά έχει πολλά να δώσει αν παρουσιάζει αυτή την εικόνα και στο σκοράρισμα και στη δημιουργία. Ο Πέλκας χρειαζόταν ένα γκολ για να μπορέσει να πάρει τα πάνω του, ο ΠΑΟΚ πρέπει να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα. Αν μπορέσει να καθαρίζει τα ματς με τόση έμφαση τότε το υπόλοιπο του πρώτου γύρου μπορεί να τον βρει πρώτο στα μισά της διαδρομής και βέβαια σε πλεονεκτική θέση για να πάρει την 2η θέση στο γκρουπ του Europa.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x