Κώστας Μιαούλης

Ο ΠΑΟΚ γάζωσε τους Τούρκους και αλλάζει τη χρονιά του

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την μεγάλη βραδιά του Δικεφάλου του Βορρά, του Χρήστου Τζόλη και γενικά της τριάδας στην επίθεση, αλλά και για τον Σβαμπ που κατέθεσε με την μία τα διαπιστευτήρια του.

Ήταν ένα ματς των οκτώ (μίνιμουμ) εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ΠΑΟΚ απέναντι στην τουρκική ομάδα είχε ν’ αντιπαρατάξει την ομοιογένεια του, αφού ο Φερέιρα εμπιστεύτηκε τον σχηματισμό με τον οποίο τελείωσε και κέρδισε την 2η θέση στα πλέι-οφ, σπάζοντας το αήττητο του Ολυμπιακού και φέρνοντας ισόπαλο 0-0 στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, διαχειρίστηκε άψογα και το δικό του χτίσιμο στο να φτάσει σε σκορ πρόκρισης και τη φορτούνα που πήγε να ξεσπάσει, όταν το ματς πήγε να στραβώσει με το γκολ των Τούρκων, το χαμένο πέναλτι του Άκπομ και τον τραυματισμό του Ροντρίγκο,

Ο Χρήστος Τζόλης αναγκάστηκε να μεγαλώσει απότομα. Το βαρύ πυροβολικό που τράβηξε από το οπλοστάσιο της Κ-19 στη διαδικασία των πλέι-οφ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε από το χέρι τον ΠΑΟΚ και τον έφερε σε αυτό το ματς do or die, στην γη της Επαγγελίας.

Εκεί που δύο στις τρεις χρονιές ο Δικέφαλος του Βορρά, δεν μπόρεσε να φτάσει καν και τη μία που πήγε τη θυσίασε για να μπορέσει να είναι πιο άνετος και να κατακτήσει τελικά τον πολυπόθητο τίτλο. Τώρα οι «ασπρόμαυροι» μπορούν να διαχειριστούν πολύ καλύτερα τις μεταγραφές και τις πωλήσεις του, δεν θα βρίσκονται με το μαχαίρι στο λαιμό και θα έχουν τη δυνατότητα να κυνηγήσουν στη συνέχεια το κάτι παραπάνω.

Για να είμαι δίκαιος, η νίκη αυτή είχε και άλλους πολλούς άξιους «πολεμιστές». Τον Τσούμπα Άκπομ, έστω και αν έχασε το πέναλτι που έκανε φύλλο και φτερό την άμυνα των Τούρκων και ειδικά τον Βραζιλιάνο στόπερ, τον Γουέλιντον, έναν εξαιρετικό Δημήτρη Πέλκα που πραγματικά έμοιαζε ηγέτης στον αγωνιστικό χώρο, ορμώντας σαν λυσσασμένο θηρίο σε κάθε μπάλα. Αλλά και έναν εξαιρετικό παίκτη στη μεσαία γραμμή, ειδικά στο πρώτο μέρος που είχε δυνάμεις.

Ένας παίκτης, όπως ο Στέφαν Σβαμπ, που είναι από εκείνους που σου δείχνουν από το πρώτο τέταρτο πόσα κιλά μπάλα ξέρουν. Μπαλιά στον αριστερό διάδρομο με το εξωτερικό φάλτσο στον Γιαννούλη, που γύρισε την μπάλα και ο Τζόλης έκανε τη δουλειά. Γενικά πολύ ποιοτικό παιχνίδι και αλλαγές παιχνιδιού, που διατάραξαν τις ισορροπίες της τουρκικής ομάδας στο πρώτο μέρος. Στο ανασταλτικό φάνηκε να υστερεί κάπως, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος, ίσως και αυτό να ήταν απόρροια του εκρηκτικού ημιώρου που έκανε ο ΠΑΟΚ και μετά να έμεινε απότομα από δυνάμεις.

Καταλυτικό ρόλο απόψε, έχει παίξει και ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς κυρίως με την επέμβαση που κάνει στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους, για να μην μπορέσει να μπει στο ματς με αξιώσεις η Μπεσίκτας. Ο Άμπελ Φερέιρα αγόρασε πολύ χρόνο ίδιος και η ομάδα ηρεμία και πάνω απ’ όλα χρήματα για το ταμείο της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x