Κώστας Μιαούλης

Όρθια η ΑΕΚ με Μπάρκα-Τσίγκρι-Γαλανό

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την πρώτη πράξη της τριλογίας των αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό που τελείωσε ισόπαλη και για την περίεργη αίσθηση που αφήνει αυτό το αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ πήρε ένα αποτέλεσμα που πάντα έχει πολλαπλές αναγνώσεις για τον γηπεδούχο της ρεβάνς.Το γεγονός πως έφυγε αλώβητη από το Φάληρο στην πρώτη αυτή αναμέτρηση, παρά το γεγονός πως δεν έπαιξε καλά, της τονώνει το ηθικό. Οι αποκρούσεις του Μπάρκα στην εκκίνηση του ματς ήταν καταλυτικές. Ο Τσιγκρίνσκι κατάφερε μετά το 15' να συμμαζέψει πολύ την κατάσταση πίσω. Κι ο Γαλανόπουλος σε ένα ματς υψηλής κρισιμότητας, έκανε μοναδικό παιχνίδι στη μεσαία γραμμή.

Για να είμαστε σοβαροί η ΑΕΚ σε κάποια διαστήματα του αγώνα στάθηκε και τυχερή. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο τέταρτο και σε κάποια διαστήματα περίπου στα μισά του δεύτερου, έβγαζε καλές επιθέσεις, αλλά δεν είχε διάρκεια. Ωστόσο η ομάδα του δεν έχει καμία σχέση με το χάλι του πρώτου γύρου. Οπωσδήποτε η ρεβάνς απαιτεί τεράστια προσοχή. Η ΑΕΚ για να περάσει θέλει μόνο νίκη κι ο Ολυμπιακός τελευταία σκοράρει πολύ πιο εύκολα στο ΟΑΚΑ.

Αυτό που με προβλημάτισε πάλι είναι πως σε ματς που η ΑΕΚ είχε περισσότερο χώρο, φάση δεν μπόρεσε να κάνει. Θεωρώ δε πως ο Μασούντ είχε θέση από νωρίτερα, τουλάχιστον από το 65' προκειμένου και να κρατήσει μπάλα και να βγάλει μια καλή πάσα για γκολ. Ο αντίπαλος φυσιολογικά ως ένα βαθμό ήταν πιο δραστήριος, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την ισχνή παρουσία της ΑΕΚ επιθετικά.

Πιστεύω πως ρόλο για το κακό ματς που είδαμε σήμερα παίζει το γεγονός πως οι δύο αντίπαλοι, παίζουν μεταξύ τους τρεις φορές σε δεκαπέντε μέρες. Αμφότεροι οι προπονητές είχαν πράγματα που δεν ήθελαν να δείξουν και να φανερώσουν ο ένας στον άλλον. Κακά τα ψέματα πιο καθοριστικό είναι το ματς του πρωταθλήματος.

Τώρα η διαιτησία του Σιδηρόπουλου είχε σοβαρά θέματα. Ο Σεμπά γκρέμισε τον Σιμόες. Βίαιη απώθηση ίσον κόκκινη. Εξαιρετικά άσχημο είναι το χτύπημα του Σισέ στον αυχένα του Γαλανόπουλου. Ακόμα και κόκκινη σηκώνει εκεί λόγω της επικινδυνότητας του μαρκαρίσματος. Δεν είναι απλή κίτρινη. Τέλος πιστεύω πως στην τελευταία φάση ο Φιγκέιρας, κάτι κάνει στον Λόπες μέσα στην περιοχή ενώ η μπάλα παίζεται αλλού. Θέλω να την ξαναδώ είναι μια ύποπτη φάση και αν έχει γίνει κάτι, τότε υπάρχει μόνον βούλα.

ΥΓ: Ρουτίνα πια τα γκολ οφσάιντ του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x