Κώστας Μιαούλης

Ούτε Μαρίνος, ούτε Χιμένεθ. Για το συνολικό φετινό διασυρμό, ευθύνεται ο Μελισσανίδης

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το φινάλε σε κάθε ελπίδα για 2η θέση, για τον διασυρμό της Ένωσης που έχει έναν και μοναδικό υπεύθυνο και δεν είναι κανένας από τους δύο προπονητές.

Η ΑΕΚ κατόρθωσε από πρωταθλήτρια μέσα σε έναν χρόνο να γίνει μια ομάδα, όπως την είχαμε συνηθίσει δυστυχώς, όχι στα πρώτα δύο χρόνια της επιστροφής, αλλά όταν περιφερόταν στα γήπεδα, στις σεζόν λίγο πριν έρθει η πτώση. Η κατάκτηση του τίτλου και τα χρήματα που μπήκαν από την είσοδο στους ομίλους τουν Champions League, δεν έφεραν την επιθυμητή ενίσχυση. Η Ένωση με ένα ρόστερ αποψιλωμένο σε σύγκριση με το περσινό, έφτασε να κλείνει τη χρονιά, για πρώτη φορά από τότε που έπεσε, χωρίς νίκη απέναντι σε δύο τουλάχιστον άμεσους ανταγωνιστές της και μένει ένα παιχνίδι για να σώσει την τιμή των όπλων. Αλλά μια πιθανή νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, δεν μπορεί να έχει αυτή τη λάμψη.

Θα είναι μάταιο να κάτσω να συζητήσω για το τι πήγε στραβά από την αρχή. Γράφω μόνον για παράδειγμα και αναρωτιέμαι, γιατί δεν αποκτήθηκε ένα κανονικό αριστερό μπακ από το Γενάρη, αφού ο Χουλτ έμοιαζε να είναι στα όρια του παίζοντας μόνιμα από τις αρχές της σεζόν. Η ΑΕΚ έστω αυτό να είχε μόνον σήμερα, θα μπορούσε άνετα να είναι σε μεγαλύτερο προβάδισμα στο πρώτο μέρος και να έχει πάρει ένα λογικό αποτέλεσμα. Ανέβαινε ο δόλιος Μπακάκης από αριστερά με την Ένωση να έχει στρέμματα να παίξει, αλλά ευθύνεται ο Μπακάκης που δεν έχει αριστερό; Ευθύνεται ο Σιμόες που γύρισε ξαφνικά τώρα για να παίξει τα ρέστα της η ΑΕΚ, με ένα κέντρο της πλάκας και χωρίς ο Πορτογάλος να είναι έτοιμος για τέτοιο ματς να βγάλει 90 λεπτά; Μπορεί κάποιος να εξηγήσει κάποιος, γιατί δεν βγαίνει ποτέ ο ντεφορμέ Μπάρκας; Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος, γιατί δεν έγινε άλλη προσθήκη πλην του Κρίστισιτς που έμεινε σήμερα καθηλωμένος στον πάγκο και γιατί δεν είναι έτοιμος, 1.5 μήνα αφότου μπήκε στη διάθεση της ομάδας;

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 40 μέρες κοσκινίζει. Η ΑΕΚ είδε μια σειρά παικτών να της φεύγουν, δεν τους αντικατέστησε και φέτος όσοι έμειναν από τα περσινά ατού της, είναι χειρότεροι. Η ΑΕΚ μετά από ένα πρώτο μέρος που πήρε γκολ δώρο στο 3’ και είχε τη δυνατότητα με βάση τον χώρο που της άφηνε ο αντίπαλος να χτίσει εκείνη τις προϋποθέσεις να κάνει ζημιά στον αντίπαλό της, δέχτηκε εκείνη τέσσερα γκολ. Κι αυτό γιατί όταν ο Ολυμπιακός έβαλε μπροστά, την έβαλε κάτω και της έριξε τέσσερα. Ο Μαρίνος φταίει για τη φυσική κατάσταση, αλλά κυρίως γιατί δεν παραιτήθηκε όταν έπρεπε, δηλαδή το βράδυ της 31ης Αυγούστου. Όμως να είστε βέβαιοι πως κανείς προπονητής, δεν καταστρώνει το πού θα ρίξει το βάρος η ομάδα από μόνος του. Η χρονιά τελείωσε για την ΑΕΚ στο ματς με τη Βίντι.

Ο Χιμένεθ μπορεί να κάνει το απαραίτητο make up για να διορθωθούν ατέλειες και να μπορέσει η ομάδα να ορθοποδήσει, ώστε να διεκδικήσει το Κύπελλο; Με αυτό το ρόστερ, θα κοροϊδευα τόσο εσάς, όσο και τον εαυτό μου, για να γράψω πως το πιστεύω. Αυτή η ομάδα δεν συνέρχεται, δεν ενισχύθηκε καν σε ρόστερ. Ο Φορτούνης σε ένα ακόμα ματς κόντρα στην Ένωση έκανε πάρτι, ο Ποντένσε έκανε παπάδες στην επανάληψη και όλα τελείωσαν όταν ο Γκιγιέρμε με τον Καμαρά πήραν το κέντρο. Καθαρά αγωνιστικά το ματς τελειώνει στην αντεπίθεση που δεν ολοκληρώνει η ΑΕΚ στο 48’ και στο σουτ του Μάνταλου στο ίδιο λεπτό, που δεν έσπασε την μπάλα αριστερά.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, αυτή τη στιγμή, δεν έχουν, τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ’ αυτών τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα. Ο Μελισσανίδης και όσοι είναι γύρω του που τον συμβούλευαν, όσα τον συμβούλευαν, αντί να τον προτρέψουν να ενισχύσει την ομάδα, ειδικά στη μεσαία γραμμή, έχουν τεράστια, αν όχι τη μοναδική ευθύνη για αυτή την αθλιότητα που παρακολουθούμε φέτος. Μια ΑΕΚ που αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δεν αξίζει καν να βρίσκεται πάνω από τον Ατρόμητο.

Ο Μελισσανίδης, σε μια αποψιλωμένη ομάδα που πέρσι έκανε υπέρβαση για να πάρει τον τίτλο, δεν επένδυσε για να την ενισχύσει. Υπάρχουν ακόμα ποδοσφαιριστές επιπέδου β’ Εθνικής, ενώ το ανησυχητικό φαινόμενο με έναν ακόμα τερματοφύλακα, να γίνεται χειρότερος στην ΑΕΚ χρόνο με το χρόνο, γίνεται πολύ έντονο. Ο Ανέστης, τώρα ο Μπάρκας, και αύριο-μεθαύριο ποιος ξέρει ποιος άλλος.Ο Μάνταλος δεν μπορεί να είναι ηγέτης στην ΑΕΚ, ο Λιβάια μοιάζει ξενερωμένος. Αν δεν κρατήσει η ΑΕΚ τον Πόνσε, τότε τα πράγματα τη νέα σεζόν, υπό αυτές τις συνθήκες και με σφιχτή οικονομική πολιτική, τότε θα παλέψει για την 3η θέση και πάλι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x