Κώστας Μιαούλης

Ούτε οι… εσείς, ούτε ο… κανείς. Πρωταθλήτρια 2018 η ΑΕΚΑΡΑ!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το πρωτάθλημα που παρά τις προσπάθειες πολλών να γίνει η μέρα-νύχτα, κατέληξε εκεί που άξιζε. Πρωταθλήτρια η μεγάλη ΑΕΚ!

Την ημέρα που η ΑΕΚ είχε πέσει, στο κείμενο ανέφερα για την ποδοσφαιρική εκδίκηση. Η Ένωση από τότε που επέστρεψε έχει τον Ολυμπιακό στο 7-3 σε 11 ματς. Μια άλλη ομάδα και οι οπαδοί της, πίστεψαν πως μπορούσαν να βρουν πρόσφορο έδαφος για να μετατραπούν σε 3ο πόλο με την πτώση της ΑΕΚ, ήταν ο ΠΑΟΚ. Κατάφερε μόνο να πάρει ένα πέτσινο Κύπελλο ως τώρα, το περσινό.

Ο Δικέφαλος σε έναν πραγματικό μαραθώνιο, με απώλειες που καμιά άλλη ομάδα δεν θα μπορούσε να υπομείνει, κόντρα σε ένα σκηνικό απέναντι στο παλιό κατεστημένο, αλλά και απέναντι σε έναν... Σύμμαχο που έκανε τα πάντα για να πάρει τον τίτλο, επικράτησε. Έμεινε αήττητη σε όλα τα ντέρμπι, έμεινε όρθια και στην Τούμπα, όπου μέσα στο γήπεδο έχει σταματήσει στο 0-0.

Είχε σφυρίγματα υπέρ, αλλά και πολλά περισσότερα εναντίον. Έπαιξε με άνισους όρους,αν σκεφτεί κανείς και μόνο πως αντιμετώπισε την 4η ομάδα πλήρη, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που αντιμετώπισε τον Ατρομητο, δίχως τους τρεις δανεικούς που του είχε παραχωρήσει. Με τα σφυρίγματα για τον ΠΑΟΚ συνεχή και σκανδαλώδη. Μαϊμού πέναλτι και κομμένο τετ-α-τετ με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, καθαρό γκολ του Πλατανιά που δεν μέτρησε, επιδρομή και γκολ οφσάιντ στα Γιάννενα. Νίκησε τον ΠΑΟΚ παίζοντας με δέκα μέχρι το 35' σε ένα ημίωρο διαιτητικής χυδαιότητας στο ΟΑΚΑ. Ο Κομίνης έδωσε πάλι ασυλία στο κατς στο ματς της Τούμπας, ορθώς δεν μέτρησε το γκολ και μετά ακολούθησε η Θεία Δίκη.

Ο Ιβάν δεν ήθελε να διεκδικήσει ως το τέλος τον τίτλο, αφού με ισοπαλία η διαφορά θα παρέμενε στους δύο. Έκανε το μοιραίο λάθος. Το ποδόσφαιρο εκδικήθηκε τον ΠΑΟΚ για τα περσινά καραγκιοζιλικια σε Τούμπα και Λεωφόρο με τον ΠΑΟ και για την κλοπή του Βόλου.Ένας παλιός φίλος και νυν εχθρός όπως άλλωστε μας είχε προαναγγείλει πως θα συμβεί στη φετινή χρονιά, αναθεματίζει κάθε ώρα και στιγμή τον Ιβιτς εδώ και εβδομαδες. Ό,τι κι αν γράψει, ξέρει τι και ποιανού αμαρτίες πληρώνει κι αυτός και η ομάδα του. Όπως κι ο Ιβάν ξέρει πολύ καλά το λάθος του να κρατήσει τον Μίχελ, παρότι τρεις φορές ήθελε μέσα στη σεζόν, να τον στείλει...

Μέσα στη σεζόν στήθηκε κι ένα χυδαίο σκηνικό με τις φάσεις των αγώνων στις περιγραφές των ΜΜΕ, ειδικά στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα τα όργια υπέρ του ΠΑΟΚ περνούσαν στο ντούκου, τα λάθη κατά της ΑΕΚ δεν αναφέρονταν καν και έγινε σημαία το λάθος του Βάτσιου με τη Λαμία. Τουλάχιστον ο κόσμος της ΑΕΚ αντιλήφθηκε πολύ καλά ποιοι έπαιξαν αυτό το βρώμικο παιχνίδι στο πλαίσιο της κάθαρσης.

Ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν όχι τόσο κοντά όσο θα μπορούσε στην ομάδα. Ωστόσο ήταν, όσοι βρέθηκαν κοντά της και στις δύσκολες στιγμές με ψυχή, σώμα και μυαλό. Για αυτό αποφύγαμε και τις παγίδες με τις πολλές προβοκάτσιες που πήγαν κάποιοι να στήσουν, μέχρι και την περασμένη Τετάρτη που κάποιοι ομιλούσαν τη ρωσική κι είχαν φουλ φεις.

Αυτά για την ώρα. Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια. Καλό θα είναι να μάθουν να ζουν με αυτό όσοι χάρηκαν με την πτώση της. Η εκδίκηση απεναντι σε όλους εκείνους που χάρηκαν όταν έπεσε, θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Πάντοτε σε ποδοσφαιρικό πλαίσιο!

ΥΓ: Το πάλεψαν για βδομάδες να αλλάξουν την πρωτόδικη απόφαση, αλλά πήγαν κουβά. Η αλεπού 100 και το αλεπουδάκι 101 ακόμα δεν μπορεί να συμβεί πουθενά στο σύμπαν.

ΥΓ1: Θα πάει η κωλοτούμπα σύννεφο και για τον Σκουτέρη, τώρα; Για τον Τσίπρα μήπως;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x