Κώστας Μιαούλης

Πήρε τη νίκη, παράσημο η άμυνα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την θετική πρεμιέρα της ΑΕΚ στην Α1, παρά τα αρνητικά που εμφανίστηκαν πάλι, αλλά και για το γεγονός πώς το κάθε ματς αποτελεί ξεχωριστή ιστορία.

Ήταν μια νίκη απαραίτητη για να μπορέσει η ΑΕΚ, να βάλει την κατάσταση σε μια σειρά μετά από την ήττα μεσοβδόμαδα από τον Άρη. Αυτή η επικράτηση έχει αξία, γιατί κάθε αρχή είναι και δύσκολη, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που θεωρητικά είναι από τους ανταγωνιστές. Βέβαια, για να λέμε και να γράφουμε τα πράγματα με το όνομα τους, ο ΠΑΟΚ χωρίς Αμερικανούς, ουδεμία σχέση είχε με την περσινή του ομάδα, όταν είχε στις τάξεις του, Όντουμ, Λάνγκφορντ, Κάρτερ και Βον. Βέβαια είχε έναν εξαιρετικό Κώστα Βασιλειάδη που πάλεψε το ματς μόνος του, αλλά σχεδόν ποτέ, ειδικά στο σύγχρονο μπάσκετ, δεν μπορεί να πάρει ένας μια αναμέτρηση.

Στα θετικά του αποψινού αγώνα, η άμυνα που έπαιξε η ΑΕΚ από το 15 και μετά. Μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου, η ομάδα είχε δεχτεί 28 πόντους και στα υπόλοιπα 25λεπτά δέχτηκε ισάριθμους πόντους. Ειδικά αυτό το 6:46 που άφησε τον ΠΑΟΚ χωρίς πόντο, αποτελεί ένα μεγάλο παράσημο. Ο Μιλόσεβιτς αποτελεί μια εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη, αφού αποτελεί έναν σταθερό πυλώνα και στα ριμπάουντ και στο σκοράρισμα. Κανείς δεν θα στοιχημάτιζε στον Βόσνιο πως θ’ αποτελεί στα δύο πρώτα μας με συνέπεια, τον πλέον σταθερό παίκτη. Από εκεί και μετά ο Μαυροκεφαλίδης ειδικά στην τελευταία περίοδο ήταν καταλυτικός, ενώ καλή απόδοση είχε και ο Σκραμπ.

Τώρα για την ΑΕΚ, αρχίζουν και οι υποχρεώσεις για το Eurocup. Πιστεύω πως με την πάροδο των αγώνων, η «Ένωση» θ’ αποκτήσει την απαραίτητη «χημεία» που χρειάζεται για να παρουσιαστεί καλύτερη και πιο σταθερή. Επίσης στα θετικά είναι το γεγονός πως η φετινή ομάδα, έχει όρεξη να παίξει άμυνα και αυτή θα είναι η ειδοποιός διαφορά, σε σύγκριση με την περσινή ομάδα. Στα αρνητικά είναι πως ο Γουόρεν εξακολουθεί να μην πείθει. Όσο για την παρουσία του κόσμου; Με δεδομένο πως σε λίγο για να πάει κάποιος στο γήπεδο, θα πρέπει να δηλώνει και την… μάρκα ή το χρώμα από το …εσώρουχο του, ο κόσμος σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ θα είναι ολοένα και λιγότερος στις κερκίδες.

Μέχρι το ματς στο Φάληρο, μεσολαβεί μια εβδομάδα. Το φιλικό με τον Ατρόμητο, ήταν χρήσιμο για να μπορέσει να διαπιστώσει ο Δέλλας, αν μπορεί να υπολογίζει, όχι απαραίτητα για το ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και για τα επόμενα παιχνίδια, κάποιους ποδοσφαιριστές ακόμα. Η «Ένωση» στα προσεχή παιχνίδια θα χρειαστεί λύσεις. Για τα σχέδια ενόψει «Καραϊσκάκη» θα μας δοθεί η ευκαιρία, να τα αναλύσουμε από βδομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x