Κώστας Μιαούλης

Πολύ βαριές φανέλες στον δρόμο της, υποχρεωμένη να παλέψει για το καλύτερο η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την κλήρωση της ΑΕΚ στον 5ο όμιλο του Champions League και σχολιάζει το πώς περιμένει την ευρωπαϊκή περιπέτεια της Ένωσης μετά από 12 χρόνια στην κορυφαία διοργάνωση.

Δεν είμαι υπέρ του δόγματος να το απολαύσεις και να πας για την εμπειρία. Γνωρίζοντας το μέγεθος των ομάδων που καλείται ν’ αντιμετωπίσει η Ένωση με πρώτο ματς στο Άμστερνταμ, κόντρα στον Άγιαξ και υποδεχόμενη την δεύτερη αγωνιστική την Μπενφίκα, δίνοντας τα δύο απανωτά ματς με την Μπάγερν την 3η και την 4η αγωνιστική, οφείλει να παλέψει και μέσα σε ένα κρίσιμο σημείο του πρώτου γύρου στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο η μεγάλη ΑΕΚ, αυτή η ομάδα που ονειρευόμασταν χρόνια, να βρίσκεται μέσα στις κορυφαίες διοργανώσεις και να αναμετράται με τέτοιες προκλήσεις, οφείλει να κάνει το καλύτερο που μπορεί και να μην αρκεστεί απλά στη συμμετοχή και την απόλαυση της εμπειρίας.

Δε νομίζω πως οι αντίπαλοι της ΑΕΚ, χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αυτό που οφείλω να καταγράψω από τα όσα είδα, είναι πως ο Άγιαξ είναι πραγματικά δυνατός φέτος, με μια διαφορετική πολιτική, αφού αναγκάστηκε ν’ ανοίξει το πουγκί για να κάνει μεταγραφές. Παραχώρησε τον Τζάστιν Κλάιφερτ στη Ρόμα, αλλά πήρε και τον Μπλιντ, τον Τάντιτς (μια από τις ποδοσφαιρικές μορφές που εκτιμώ πολύ), αλλά και τον Λάμπιαντ που έκανε πράγματα και θαύματα με την Ουτρέχτη.

Την Μπενφίκα την είδαμε στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ. Οι Πορτογάλοι υπάρχουν βραδιές που βλέπουν το τέρμα μικρότερο από σπιρτόκουτο, αλλά υπάρχουν και παιχνίδια που είναι ικανοί να σε ισοπεδώσουν χωρίς να το καταλάβεις.

Το μεγαθήριο του ομίλου το άφησα τελευταίο. Οι Βαυαροί δεν χρειάζονται συστάσεις. Βρίσκονται σε μια φάση που έχουν τα δικά τους εσωτερικά θέματα, αρκετές αποχωρήσεις, λίγα πράγματα από αφίξεις και όλοι περιμένουν στο Μόναχο, ο Νίκο Κόβατς να δώσει νέα πνοή στην γερμανική ομάδα, που δεν θα χαριστεί σε κανέναν. Κι όσο καλά και αν παίξει ένας αντίπαλος απέναντι τους, αρκεί μια στιγμή για να σε καταστρέψει.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήθελα σε καμία περίπτωση η ΑΕΚ να έπεφτε στο γκρουπ που σχηματίστηκε με τρεις πρώτους την Παρί, τη Νάπολι και τη Λίβερπουλ. Ούτε το γκρουπ Μπαρτσελόνα, Τότεναμ, Αϊντχόφεν ήταν μια καλή προοπτική. Θεωρώ πως η ΑΕΚ θα δώσει τη μάχη της, έχοντας σαν πρώτο στόχο, αυτό που κάθε ελληνική ομάδα οφείλει να έχει και είναι η συνέχεια και τον Φλεβάρη στη συμμετοχή της. Τα δύο εντός έδρας ματς συνεχόμενα θα δείξουν στη 2η και την 3η αγωνιστική κατά πού πάει το πράγμα.

Τώρα για να έχει ελπίδες η ΑΕΚ να διεκδικήσει κάτι, χρειάζεται οπωσδήποτε προσθέσεις στο ρόστερ. Απομένει λιγότερο από ένα 24ωρο για να μάθουμε ποιες θα είναι αυτές οι κινήσεις, που νομίζω πως λίγο ή πολύ όλοι γνωρίζουμε σε ποιους χώρους είναι απαραίτητες. Η διοίκηση προκειμένου να δώσει στον Μαρίνο Ουζουνίδη τα μεγαλύτερα δυνατά εχέγγυα να παρουσιάσει κάτι αξιοπρεπές στους ομίλους, είμαι βέβαιος πως θα κάνει το καλύτερο δυνατό.

ΥΓ: Επειδή πολλά ακούστηκαν και ειπώθηκαν από τους γνωστούς και το περιβάλλον της ομάδας που θεωρεί πως μόνο με την προπαγάνδα μπορεί να κατακτηθούν στόχοι είχαμε σήμερα, μετά το πέρας των νοκ-άουτ τα εξής δεδομένα. Κι αυτό το γράφω την ώρα που πάντα επισημαίνω, πως καμία πρόκριση για ελληνική ομάδα δεν είναι εύκολη και δεδομένη. Φάνηκε ακόμα στο ματς του Ολυμπιακού με τη Μπέρνλι.

Ακούσαμε και διαβάσαμε όλον τον προηγούμενο καιρό, πως η Βασιλεία είναι περίπου... Μπαρτσελόνα. Η ελβετική ομάδα που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση αποκλείστηκε από την 4η ομάδα του κυπριακού πρωταθλήματος. Απόλλωνα Λεμεσού, στην προσπάθεια της να μπει στους ομίλους του Europa.

Όλες οι ομάδες που απέκλεισε η Βίντι μέχρι να βρεθεί στον δρόμο της η ΑΕΚ, προκρίθηκαν στους ομίλους του Europa League. Προφανώς η ουγγρική ομάδα δεν είναι τόσο ...καφενείο, όσο θέλει να αναδείξει η μηχανή προπαγάνδας της ομάδας του Λουτσέσκου.

H Σέλτικ είναι νο 47 στην κατάταξη και η Σπαρτάκ Μόσχας στο 81. Δε νομίζω πως χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός.

Καλή επιτυχία σε όλες τις ελληνικές ομάδες, και αυτό που πετυχαίνουν το κρίνει ο καθένας ξεχωριστά. Δουλειά δική μας είναι να γράφουμε και να κρίνουμε-κρινόμαστε, αλλά όχι να κατευθύνουμε τις απόψεις του κοινού για να βγάλουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα , ούτε να τους υποδεικνύουμε τι θα χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x