Κώστας Μιαούλης

Προπονητής και ανασύνταξη στην ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την προτεραιότητα που οφείλει να έχει αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ και για την ανασύνταξη μετά την ήττα στη Λεωφόρο.

Γράφω πρώτα για τα της Δευτέρας για να μην πιστέψει κανείς πως θέλω να το αποφύγω. Όπως τοποθετήθηκα και στην εκπομπή του Κέτσε με το Νικόλα λίγο πριν κλείσουν την εκπομπή τους, το βράδυ της Δευτέρας, για μένα το αποτέλεσμα, όσο κι αν είναι βαρύ ήταν απόλυτα φυσιολογικό. Άσχετα με το αν κατάφερε η «Ένωση» να πάρει το Κύπελλο, όλο το πρόγραμμα όπως διαμορφώθηκε ήταν εν ψυχρώ εκτέλεση. Η ΑΕΚ σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε ν’ ανταπεξέλθει με ένα τόσο περιορισμένο ρόστερ σε ένα τόσο βαρύ πρόγραμμα. Γι’ αυτό και για την ομάδα που μπορεί να μην είναι της ποιότητας που θέλουν οι «Ενωσίτες», αλλά από την άλλη τα έδωσε και όλα παίρνοντας έναν τίτλο, δεν θέλω να κάνω παραπάνω κριτική. Η οποία πάντα δεν εστιαζόταν κυρίως στα παιδιά που παίζουν, αφού γνωρίζω τις δυνατότητες τους, αλλά σε αυτούς που δημιούργησαν αυτή την ομάδα.

Η ΑΕΚ τα πήγε παραπάνω από καλά στα ντέρμπι ειδικά στον δεύτερο γύρο, αλλά και στα ματς που χρειάστηκε μέχρι το βράδυ της Δευτέρας. Με όλους τους ποδοσφαιριστές να είναι «ερείπια» από την κόπωση και με τον βοηθό του υπηρεσιακού να κάθεται στον πάγκο, η ομάδα δεν μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη. Από τη στιγμή που είχε ν’ αντιμετωπίσει και τις απώλειες του Μπαρμπόσα, του Βάργκας κι έτσι κι αλλιώς της λείπει και πολύ σε αυτή τη φάση της σεζόν και ο Σουκουλίνι. Από την άλλη για να είμαστε ειλικρινείς και επειδή κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χλευάζει έναν μεγάλο αντίπαλο, ούτε να μειώσω την αξία της νίκης του, μιας και δεν θέλω να γίνω όπως κάποιοι άλλοι.

Ο Παναθηναϊκός έκανε σημαντικές προσθήκες τον Ιανουάριο. Δε νομίζω πως άξιζε να μην έχει νίκη με τις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης πεντάδας μετά από εννέα ματς (δέκα με αυτό που δεν έπαιξε) Άλλωστε και στο ματς κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τουλάχιστον στο α’ μέρος ήταν ανώτερος, αλλά ηττήθηκε. Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά ήταν σοβαρός, εκμεταλλεύτηκε την κόπωση της «Ένωσης», αλλά θαρρώ πως σε αυτό το ματς κι αλλιώς να ήταν οι συνθήκες η ΑΕΚ πιθανόν να έχανε και πάλι. Είναι αφύσικο το «τριφύλλι» να μην έχει κερδίσει ούτε ένα ματς με αντιπάλους από τα πάνω στρώματα.

Για τον προπονητή η παρέλαση των ονομάτων συνεχίζεται. Θεωρώ προτεραιότητα να βρεθεί ο άνθρωπος που θ’ αναλάβει να χτίσει την ΑΕΚ το καλοκαίρι. Για να μπορούμε να κρίνουμε και να προχωρήσει και η ομάδα στον προγραμματισμό της, πρέπει αυτός να βρεθεί. Δεν θέλω να προκρίνω κάποιο όνομα, αφού τις προϋποθέσεις πάνω στις οποίες πρέπει να συμφωνήσει όποιος αναλάβει με τη διοίκηση, τις έχω καταγράψει σύμφωνα με τα δικά μου «πιστεύω».

Απ’ όσους ακούγονται θεωρώ πως καλό ποδόσφαιρο θα μπορούσε να παίξει η ΑΕΚ με τον Πιέλ, αλλά δεν σημαίνει πως υποστηρίζω σώνει και καλά αυτή τη λύση. Η διοίκηση θα κρίνει τι είναι το καλύτερο. Αρκεί να γίνουν καθαρές εξηγήσεις από την αρχή για να μην έχουμε ατυχείς επαναλήψεις δυσάρεστων καταστάσεων και τη νέα σεζόν. Θα είναι πισωγύρισμα.

Για τον Μπακασέτα δεν θέλω να γράψω παραπάνω απ’ όσα είχα επισημάνει στη στήλη της Κυριακής. Η αλήθεια είναι πώς όσα περισσότερα γράφουμε κάποιοι «κιτρινόμαυρης» απόχρωσης, τόσο πιο δύσκολη θα προσπαθήσουν να κάνουν ορισμένοι τη ζωή του παίκτη. Δεν είναι ο πρώτος που θέλει να έρθει στην «Ένωση» και αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. Για κάποιους ανθρώπους, σε όλους τους τομείς, η επιβίωση είναι πάντοτε πιο δύσκολη. Τα εμπόδια για πρόοδο ακόμα μεγαλύτερα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x