Κώστας Μιαούλης

Ήταν εντελώς απροσδόκητη αγωνιστική ή όχι;

Ο Κώστας Μιαούλης προσπαθεί να σκιαγραφήσει μέσω του sport-fm.gr την αγωνιστική που πέρασε και να μαντέψει τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στην περαιτέρω εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Αν κάποιος έπαιζε σε σημεία αυτά που ήρθαν τούτη την αγωνιστική, ακόμα και με ένα ευρώ, το βέβαιο είναι πως θα γινόταν κατά κάποιες χιλιάδες ευρώ πλουσιότερος. Ποικιλία μεγάλη, με τα Χ σε Λεωφόρο και Τρίπολη να μην είναι τα πλέον προβλεπόμενα, όπως και το διπλό του Ολυμπιακού στην Τούμπα ή και το διπλό του ΠΑΣ, δεν θα μπορούσε να εκτιμηθεί εύκολα. Όσο για τις λογικές νίκες του Άρη και ίσως του ΟΦΗ, δεν πιστεύω πως κάποιος θα τις έβρισκε σε μικρή τιμή. Τι αντίκτυπο μπορεί να έχουν αυτά στη συνέχεια του πρωταθλήματος; Η λογική υποδεικνύει πως κάποια αποτελέσματα μπορεί να έχουν τεράστια δυναμική ως προς το πού θα φέρουν τις ομάδες ή πώς θα τις διαμορφώσουν ενόψει των πλέι-οφ και των πλέι-άουτ.

Η γκέλα του Παναθηναϊκού με τη Λαμία, που ήταν το πλέον απρόσμενο αποτέλεσμα, έφερε έναν κλυδωνισμό στους «πράσινους». Δεν μπορώ να υποστηρίξω πως θα αποτελέσει ένα συντριπτικό χτύπημα, γιατί αυτή η ισοπαλία μπορεί να έχει δύο αναγνώσεις. Μπορεί να κοστίσει σε βάθος χρόνου στους «πράσινους», αλλά από την άλλη μπορεί και να οδηγήσει τον Τερίμ στην αποφυγή άλλων εκτεταμένων ροτέισον, σε βαθμό που δεν θα είναι απαραίτητα, λόγω αυξημένων απωλειών.

Η νίκη του Ολυμπιακού μέσα στην Τούμπα, στα δικά μου μάτια, αλλά και για αρκετό κόσμο ακόμα, δεν ήταν ένα απρόσμενο εντελώς αποτέλεσμα. Αρκετοί μετά τη συμμαζεμένη εικόνα των «ερυθρόλευκων» με τον Μεντιλίμπαρ, απέναντι στη Φερεντσβάρος, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, που εμφανίστηκε ευάλωτος στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, έφεραν στο μυαλό πολλών ότι ίσως ήρθε η ώρα των Πειραιωτών για μια σπουδαία επιτυχία σε ντέρμπι. Ήρθε με τον πιο εμφατικό τρόπο, ανατρέποντας σε περίπτωση ισοβαθμίας, τα δεδομένα υπέρ τους. Αυτό προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον θρίαμβο των «ερυθρολεύκων» στην Θεσσαλονίκη.

Για τον ΠΑΟΚ, το δεύτερο απανωτό χαστούκι μπροστά σε κόσμο, γκρέμισε ολοσχερώς την εικόνα υπεροχής του Δικεφάλου του Βορρά. Μέσα σε μία εβδομάδα, η ομάδα του Λουτσέσκου δεν μπόρεσε να νικήσει κανέναν από τους τρεις του τέως ΠΟΚ εντός έδρας. Αυτό έχει πολλές αναγνώσεις. Ποδοσφαιρικά του έδωσαν την μπάλα και από εκεί χτυπήθηκε ανελέητα και γλίτωσε απλά την ισοπαλία μόνον με την ΑΕΚ. Από εκεί και μετά η παρουσία του κόσμου, στα δύο από τα τρία ντέρμπι της εβδομάδας, συνοδεύτηκαν από ισάριθμες ήττες. Άρα πάει και το επιχείρημα πως ο ΠΑΟΚ θα είχε ντεσαβαντάζ λόγω της απώλειας του κόσμου. Δίχως κόσμο, πέτυχε και τη μοναδική του νίκη στα τέσσερα ντέρμπι που έδωσε με τους τρεις της Αθήνας σε μερικές εβδομάδες. Αν έρθει και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο, η γκρίνια για τον Λουτσέσκου, σε μερίδα φίλων του Δικεφάλου του Βορρά, θα έχει επιστρέψει για τα καλά.

Η Λαμία σε μια αγωνιστική που θα περίμενε κανείς να βρίσκεται μόνον έναν πόντο μπροστά από τον Αστέρα, έχει την ίδια απόσταση. Έχοντας κατακτήσει ισόπαλο αποτέλεσμα στη Λεωφόρο, θα περίμενε κανείς να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία αυτή ο Αστέρας και να πλησιάσει στους δύο. Δεν το κατάφερε ούτε αυτό, χάνοντας τη νίκη από την κεφαλιά-δυναμίτη του Οικονόμου. Εξακολουθεί η ομάδα της Φθιώτιδας να έχει χειρότερο πρόγραμμα, αλλά ο Αστέρας δεν πείθει πως μπορεί. Αντίθετα η Λαμία σου βγάζει εικόνα πως μπορεί να πάρει βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια. Θυμίζω πως, ναι, η διαφορά είναι τέσσερις, αλλά η Λαμία έχει και την ισοβαθμία.

Ο ΟΦΗ με την τεσσάρα απέναντι στις Σέρρες πήρε αέρα και κουράγιο για δύσκολη συνέχεια. Ο πόντος του Παναιτωλικού στην Αρκαδία μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος για τη συνέχεια, όπως και η νίκη του ΠΑΣ, συνοδευόμενη από δύο τέρματα από τον Κόντε, σίγουρα πρόσφερε απρόσμενο φιλί ζωής στην ομάδα της Ηπείρου. Η μάχη σε πλέι-οφ και πλέι-άουτ θα είναι αδυσώπητη μέχρι τέλους. Αλλά αυτή η αγωνιστική που πέρασε θαρρώ πως θα αφήσει αποτύπωμα στην εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x