Κώστας Μιαούλης

ΑΕΚ με την ψυχή του Σιμόες και όχι με τα γελάκια του Μάρκο

O Κώστας Μιαούλης γράφει για την στιγμή που θέλει να κρατήσει από την ΑΕΚ του 1-1 με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και για το ποιά θα πρέπει να είναι η εικόνα πάνω στην οποία πρέπει να χτιστεί πλέον.

Η ΑΕΚ δε νίκησε για 8η συνεχόμενη αναμέτρηση τον Ολυμπιακό και με βάση τις συνθήκες και τα γεγονότα που προηγήθηκαν, ήταν πλην του φινάλε, των πλέι-οφ το πιο απίθανο να το καταφέρει. Σήμερα ο Καρέρα έστησε πολύ καλά το σχέδιο για να μπορέσει να εγκλωβίσει τον Ολυμπιακό και να μπορέσει ν’ αυξήσει τις πιθανότητες της για νίκη. Έβαλε στο γήπεδο ό,τι καλύτερο είχε και στο πρώτο μέρος, υποχρέωσε τον πρωτοπόρο να κάνει ένα από τα χειρότερα πρώτα του ημίχρονα στην φετινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός όταν γυρίζει σε 4-3-3 καταφέρνει να βάλει την ΑΕΚ στα σκοινιά βάζει γκολ σε μία από τις τέσσερις φάσεις που κάνει μέσα σε ένα τέταρτο. Η Ένωση που είναι λαβωμένη πολύ περισσότερο από τα προβλήματα με τον κορονοϊο, απ’ όσο μπορεί να φανταστεί κανείς και έχοντας την επιβάρυνση όλων των τρομακτικών και δυσλειτουργιών που έχει καταφέρνει ν’ ανασυνταχθεί και να ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό. Με κορυφαίο τον Σιμόες, τον Τσιγκρίνσκι να κάνει ένα τεράστιο ματς και τον Λιβάι Γκαρσία να παλεύει μόνος του εναντίον όλων στην επίθεση.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν με βάση τις συνθήκες και την ψυχολογία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Στα ελάχιστα σημεία ίσως ήταν και ελαφρώς υπερτεροι του Ολυμπιακού που κακά τα ψέματα πάντως, στο καλό δικό του διάστημα που δεν ήταν και μεγάλο στο ματς, κατόρθωσε να κάνει κάποιες αισθητά καλές φάσεις. Από την άλλη η επιτυχία της Ένωσης, είναι πως κέρδισε με την συνολική ανασταλτική λειτουργία της, ξανά, τον αυτοσεβασμό της, ειδικά μάλιστα στο μπροστινό κομμάτι, γιατί σήμερα όλη η τετράδα που έπαιξε μπροστά και αυτοί που μπήκα μετά εκεί, πίεσαν και ανάγκασαν σε πολλά λάθη, τους Σεμέδο και Σισέ. Και γενικά τον Ολυμπιακό σε πολλά πουλήματα της μπάλας.

Η εικόνα της ΑΕΚ που κατέθεσε ψυχή τουλάχιστον σήμερα στο γήπεδο, με μια εξαίρεση. Η εικόνα της Ένωσης συνοψίζεται στην ψυχή και την καρδιά αυτού του υπέροχου τύπου που ήρθε από την Πορτογαλία και την Μορεϊρένσε το καλοκαίρι του 2015, έχοντας ήδη κλείσει από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν και που σήμερα, για μια ακόμα φορά έβαλε την υπογραφή του σε παιχνίδι. Σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ χρειαζόταν να διατηρήσει τον αυτοσεβασμό της, ή τουλάχιστον ν’ ανακτήσει ένα κομμάτι του. Σε ένα ματς που ο Σιμόες μόνο και μόνο για την ψυχή του, αξίζει λεφτά όσα ο Ολιβέιρα ή όσα ζητάει ο Λιβάια. Ο πραγματικός ηγέτης φέτος της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x