Κώστας Μιαούλης

Στο ρελαντί «τεσσάρα» η ΑΕΚ με ωραίο ποδόσφαιρο για μια ώρα

Η ΑΕΚ έπαιξε για μία ώρα όμορφο ποδόσφαιρο κόντρα στον Πανιώνιο, έβαλε τέσσερα γκολ και πλέον ετοιμάζεται για μια εξαιρετικά σπουδαία εβδομάδα με υψηλές απαιτήσεις. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια η ΑΕΚ έκανε το τρία στα τρία και αυτό έχει τη σημασία του. Ακόμα ένα στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί είναι το γεγονός πως ακόμα και σε ένα ματς αν δεν βάλει γρήγορα το γκολ, η Ένωση δεν βγάζει αυτό το…στανιό, το μη δημιουργικό άγχος που της προκαλούσε και της έφερε πέρσι σωρεία προβλημάτων (βλ. γκέλες με Ατρόμητο και Απόλλωνα) εντός έδρας, αλλά και άλλα ματς που δυσκολεύτηκε πολύ να κερδίσει. Προς το τέλος του πρώτου μέρους, απλώς αλλάζει ταχύτητα και εξαφανίζεται από την ορατότητα του αντιπάλου. Όπως συνέβη με τον ΠΑΣ, το ίδιο συνέβη και σήμερα.

Το σημαντικό είναι πως σκοράρουν πολλοί. Βλέπεις έναν παίκτη που πέρσι είχε βγάλει μόνο ένα γκολ όλη τη σεζόν, τον Κλωναρίδη. Για να μην είμαι άδικος, δεν θα γράψω πως ο Μανόλο δεν του έδωσε ευκαιρίες. Όμως ο Βίκτωρας μετράει ήδη τέσσερα γκολ, δύο εξαιρετικά σημαντικά στην πορεία για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και σήμερα από την ώρα που μπήκε έβγαλε δύο γκολ και ένα δοκάρι. Παίζει ρόλο το πώς και ποιος προσπαθεί να βγάλει πράγματα από έναν παίκτη και πόσο τον δουλεύει.

Ο Μάνταλος και ο Άλεφ ήταν όλα τα λεφτά για την Ένωση στο απολαυστικό της για περίπου 60 λεπτά κρεσέντο. Από εκεί και μετά ο Λιβάια κάνει όλες τις ενέργειες του να φαίνονται τόσο απλές, που θαρρείς και παίζει με τους φίλους του σε κάποια συνάντηση για διπλό. Ο Μπακασέτας συνειδητοποιώντας το πόσο μεγάλο ανταγωνισμό θα έχει, για να μπορεί να βρίσκει χρόνο συμμετοχής, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλε ένα γκολ και είχε πολλές θετικές ενέργειες.

Η ΑΕΚ αποζημιώνει με ωραίο ποδόσφαιρο το κοινό που πηγαίνει στο ΟΑΚΑ. Κατά την ταπεινή μου άποψη, θα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερο για να στηρίξει την πρωταθλήτρια Ελλάδος. Ωστόσο αυτή η ομάδα φαίνεται πως είναι «καταδικασμένη» να πρέπει να αποδεικνύει πρώτα στους δικούς της οπαδούς, πως ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη για την επόμενη πρόκληση, για την επόμενη υπέρβαση.

Τέτοιες που καλείται να κάνει μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, πρώτα με τον Άγιαξ και μετά για ένα ακόμα «καυτό» ματς στην Τούμπα. Μην ξεχνάμε πως έπεται ύστερα απ’ αυτά τα δύο παιχνίδια και ματς με τον ΟΦΗ. Ωστόσο με την ομάδα να έχει σημειώσει το απόλυτο στο πρωτάθλημα, αλλά και να έχει κερδίσει την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ούσα αήττητη, δεν μπορείς παρά να έχεις εμπιστοσύνη και στο ρόστερ και στον προπονητή, παρά το γεγονός πως κανένας δεν αμφισβητεί πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα ειδικά στα χαφ.

Ευτυχώς ορισμένα γεγονότα φέτος είναι και υπέρ της. Δηλαδή η Ένωση, θα έχει ξεκούραστους, τους Λιβάια, Λόπες και Μπακασέτα για τον αγώνα της Τούμπας και αυτό μετά από μια εβδομάδα, όπως θα είναι αυτή που έχει προηγηθεί και για τους δύο «Δικεφάλους» δεν είναι μικρή υπόθεση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x