Κώστας Μιαούλης

Τι προσπαθεί άραγε να κάνει ο Αυγενάκης;

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, δεν είχε παρά, με την ανακολουθία του, ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ, να φέρει έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Ο κ. Αυγενάκης είναι προφανές πως έχει χάσει τον έλεγχο σε πολλά επίπεδα.

Δεν είναι τυχαίο πως τις κινήσεις Πόντιου Πιλάτου έχει αφήσει συλλόγους στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα να σφάζονται για το αν θα κριθούν τα πρωταθλήματα στα χαρτιά ή θα θεωρηθούν σαν να μην έγιναν και αφού ακόμα και παίκτες που τους οφείλονται χρήματα επί χρόνια στρέφονται εναντίον του, ήρθε να πάρει μια πολύ ρισκαδόρικη απόφαση και για το μέλλον της επόμενης χρονιάς στο ποδόσφαιρο.

Θεωρώ πως η μετάθεση των εκλογών της ΕΠΟ, δεν μπορεί παρά να φέρει επιπλοκές στην έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος.

Σε ένα τοπίο που οικονομικά είναι ζοφερό έτσι και αλλιώς για τις ΠΑΕ, το να αρχίσει η επόμενη σεζόν με την Ομοσπονδία ακέφαλη ή με υπηρεσιακή σύνθεση, θεωρώ πως είναι εξαιρετικά επισφαλές.

Πριν όμως συνεχίσουμε ν’ αναλύουμε τα πράγματα, υπάρχουν κάποια δεδομένα. Τόσο στη Νιόν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, όσο και στη συνάντηση όπου συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA, η απόφαση ήταν ξεκάθαρη: Εκλογές το καλοκαίρι.

Ακόμα και αν πάρουμε σαν έναν παράγοντα που θα μπορούσε να τις καθυστερήσει για κάποιο διάστημα τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αυτές θα έρθουν όπως ο ίδιος είπε στην ΕΡΤ, στις 15 Ιουνίου.

Ο κ. Αυγενάκης το βράδυ, γνωρίζοντας πως έχει αθετήσει αυτά που υποσχέθηκε δύο φορές, μίλησε για κυβερνητική απόφαση. Πέρα από την απορία που μπορεί να έχει εύλογα κάποιος, πώς γίνεται να μην παραιτείται κάποιος που είναι τόσο εκτεθειμένος, υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν κολλάνε στην ιστορία.

Όπως για παράδειγμα, αν συμφώνησαν ο Τσέφεριν με τον Πρωθυπουργό για κάτι τέτοιο, γιατί δεν ενημερώθηκαν ποτέ οι ενδιαφερόμενοι και πρώτη απ’ όλους η ΕΠΟ. Επίσης δεν διευκρινίζει αν ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ είναι σύμφωνες με την παρέμβαση της κυβέρνησης στον χρόνο (και δεν αποκλείει κανείς) και στον τρόπο των εκλογών.

Λοιπόν για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, το μόνο που καίει αυτή τη στιγμή, απ’ όσο δείχνουν τα γεγονότα, είναι να τρενάρει όσο μπορεί να την κατάσταση, ώστε να βρει τρόπο ν’ αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής των εκλογών.

Αυτό είναι κάτι που εδώ και μια 20ετία φώναζε όλος ο κόσμος, από εκείνες τις μαγικές εκλογές στην Αλεξανδρούπολη. Μόνο που ποτέ στο διάστημα που είχε το πάνω χέρι μια ομάδα, κάποια κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε να τις αλλάξει.

Τώρα με τις εκλογές προ των πυλών και με την ΑΕΚ να έχει σαφώς το πάνω χέρι, υπάρχει προσπάθεια αυτές να τρεναριστούν. Μπορεί να βρεθεί τρόπος να αλλάξουν άμεσα με κυβερνητική πρωτοβουλία; Θα φανεί και από την αντίδραση των FIFA και UEFA σύντομα, αλλά και από το τι προτάσεις θα σταλούν από την δεύτερη μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Μετά από καιρό η ΑΕΚ δείχνει αυτή τη στιγμή έντονα ενοχλημένη. Τα μέσα του ΠΑΟΚ βάλλουν κατά του υφυπουργού αλλά με πιο διακριτικό τρόπο, μιας και δε νομίζω πως είναι σε θέση να σηκώσουν και πολλή θύελλα με τα όσα έχουν προηγηθεί για την πολυϊδιοκτησία.

Σαφώς και ευχαριστημένος αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι μόνον ο Ολυμπιακός. Όχι μόνο για το ποδόσφαιρο και την ανακατωσούρα που θα προκληθεί απ’ αυτή την κυβερνητική απόφαση για την ΕΠΟ, αλλά και γιατί τουλάχιστον ως προς τα μπάσκετ, έρχεται πιο μπροστά απ’ όσο ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ θα υπολόγιζε, το τέλος του Γιώργου Βασιλακόπουλου από την Ομοσπονδία στο μπάσκετ.

Instagram: @kostasmiaoules, @sportfm946

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x