Κώστας Μιαούλης

Τι θα βαρύνει περισσότερο αν έρθει η πρόταση της Αλ Νασρ για τον Μάνταλο;

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την πολύ πιθανή επιστροφή της Αλ Νασρ για τον αρχηγό της και για βάζει κάτω τα δεδομένα για το τι μπορεί να βαρύνει περισσότερο σε αυτή την περίπτωση.

Σε δέκα ημέρες ο αρχηγός της ΑΕΚ κλείνει τα 29 του χρόνια και σίγουρα μια πρόταση από το εξωτερικό, αποτελεί μια εξέλιξη που θα τον βάλει σε σκέψη.

Μπορεί το πρωτάθλημα των ΗΑΕ, να μην δείχνει ο ιδανικότερος προορισμός για έναν παίκτη, μετά την –πιθανότατα- καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αλλά οι πολύ υψηλές οικονομικές αποδοχές που προσφέρουν στον «κάπταιν» της Ένωσης, αλλά και τα μπόνους, οι μνηστήρες, είναι πολύ ψηλές.

Κι επειδή αυτό είναι το χρονικό σημείο, που ένας ποδοσφαιριστής, είναι απόλυτα σεβαστό και θεμιτό, να σκέφτεται ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, το δέλεαρ γίνεται και μεγαλύτερο.

Ο Μάνταλος σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της μετακίνησης. Είναι απόλυτα λογικό, θεωρώ πως με βάση τα παραπάνω που αναφέραμε είναι και κάτι που θα πρέπει να το αξιολογήσουν, χωρίς εγωισμούς και οι φίλοι της ομάδας. Ένας ποδοσφαιριστής, λίγο πριν μπει για να διανύσει το 30ο έτος της ηλικίας του, ζυγίζει πολλά πράγματα.

Άρα η επιθυμία του παίκτη και του κάθε ποδοσφαιριστή, εδώ που τα λέμε, σε κάθε περίπτωση είναι αυτή που παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο. Ανεξάρτητα με το αν τον πάει κάποιος ή όχι αγωνιστικά, πρόκειται για έναν εξαιρετικό επαγγελματία που υπέστη δύο σοβαρότατους τραυματισμούς, σεβάστηκε και πρόσφερε πολύ στην ομάδα και δεν δημιούργησε ποτέ το παραμικρό θέμα.

Ο παίκτης είναι λογικό να δελεάζεται λοιπόν, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζει και κατανοεί και ο ίδιος, πως αυτή η πρόταση είναι και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για την ομάδα. Ο αρχηγός της Ένωσης, σίγουρα επιθυμεί και συνυπολογίζει και εκείνος, πως θα ήταν σημαντικό, πως πέρα από την δική του εξασφάλιση με ένα ηγεμονικό συμβόλαιο, να έρθουν και λεφτά στην ΑΕΚ. Κι αυτό στην περίπτωση που πει το «ναι», αν έρθει σε αυτό το ύψος ή και παραπάνω, η προσφορά των Σαουδαράβων είναι σίγουρα κάτι που περνάει από το μυαλό του και το σκέφτεται.

Επίσης και οι δύο πλευρές, τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Μάνταλος σκέφτονται και κάτι ακόμα. Το τρέχων συμβόλαιο λήγει το 2022. Αν αποφασίσουν να πορευθούν μαζί οι δύο μεριές, θα πρέπει να ανταμειφθεί και η αφοσίωση του αρχηγού και η προσφορά του, με ένα συμβόλαιο που θα είναι τουλάχιστον κοντά στο επταψήφιο νούμερο σε αποδοχές. Από την άλλη η πολιτική της ΑΕΚ είναι γνωστό, πως σε τέτοια νούμερα είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει. Ακόμα και αν η Ένωση προσφέρει ένα νέο συμβόλαιο, κοντά στα επίπεδα για παράδειγμα, εκείνου των αποδοχών του Ολιβέιρα, υπολείπεται σημαντικά, της προσφοράς που έχει ή σκοπεύει να κάνει η Αλ Νασρ στον παίκτη.

Στην ΑΕΚ έχουν προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο με βάση το ρεπορτάζ. Για τη στιγμή δηλαδή που θα ερχόταν μια γενναία προσφορά για το Μάνταλο. Η Ένωση είναι έτοιμη, υπό την έννοια πως έχει στα υπόψη κάποιες περιπτώσεις, των οποίων την πόρτα θα πρέπει να χτυπήσει, αν έρθει η ώρα του αποχωρισμού με τον αρχηγό της. Η μετάβαση βέβαια σε κάθε περίπτωση, αγωνιστικά, δεν θα είναι καθόλου εύκολη και ίσως χρειαστεί και χρόνος, όσο καλός και αν είναι εκείνος που θα τον αντικαταστήσει.

Ο Μάνταλος μετά από μια χρονιά που βρήκε θέση μέσα στην ομάδα που του ταίριαζε πάρα πολύ και ήταν πραγματικά πολύ καλός, δεν θα είναι εύκολο να καλύψεις το κενό του ως ομάδα και σίγουρα ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα κάνει πιο δύσκολη τη ζωή του Μάσιμο Καρέρα. Αλλά και για τα αποδυτήρια, η μετάβαση δεν θα είναι εύκολη, μιας και ο αρχηγός της Ένωσης, έστω και αν αυτό δεν αποτυπώνεται τόσο έντονα στον πολύ κόσμο. Ο 29χρονος μέσος αποτελεί ένα πολύ δυνατό κρίκο της αλυσίδας στην ισορροπία των αποδυτηρίων. Θα αφήσει και εκεί κενό.

Για το φινάλε, άφησα την προσωπική μου άποψη. Θεωρώ πως αν έρθει αυτή η προσφορά, θα πρέπει να βρουν πολύ δυνατές αντιστάσεις ΑΕΚ και Μάνταλος, για να την αρνηθούν, άρα οι πιθανότητες, αν η ομάδα των Εμιράτων κάνει την πρόταση, να γίνει το deal είναι αρκετές προς πολλές.

Facebook: Κωστας Μιαου
Instagram: @kostasmiaoules

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x