Κώστας Μιαούλης

Της αμύνης τα παιδιά έφεραν την ΑΕΚ στο κατώφλι του φάιναλ-4

Η ΑΕΚ μπορεί να μην είχε τους συνήθεις πρωταγωνιστές, αλλά ο Βασιλόπουλος με τον Ξανθόπουλο της άλλαξαν τη ρότα και έφεραν την ΑΕΚ στο κατώφλι του φάιναλ-φορ. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Στο κείμενο του Σαββάτου είχα επισημάνει πως οι αυξομειώσεις μέσα στο ματς θα υπάρξουν. Η ΑΕΚ ενώ της πήγαινε πολύ καλά το ματς στο πρώτο μέρος, όταν όμως θα έπρεπε να έχει αποκτήσει μια καλύτερη διαφορά, είδε το πράγμα να ξεφεύγει από τα χέρια της όταν στο καταραμένο 3ο δεκάλεπτο, όπου έκανε τα πάντα για να χύσει την καρδάρα με το γάλα. Ο Χάρις έκανε τις χειρότερες δυνατές επιλογές, η ομάδα βρισκόταν αλλού γι’ αλλού. Εκεί εμφανίστηκαν δύο Έλληνες για να σώσουν την κατάσταση για να βάλουν την ΑΕΚ στο τιμόνι του οδηγού για την πρόκριση.

Αν μου έλεγαν πριν το ματς για μια διαφορά της τάξης των εννέα πόντων απέναντι στο Στρασβούργο, θα την έπαιρνα χωρίς να γίνει το ματς. Ασυζητητί. Ωστόσο έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι η ΑΕΚ θα πρέπει να τα βάζει με τον εαυτό της, για τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που έδωσε στους Γάλλους και τους κράτησαν μέσα στο παιχνίδι, στα τρία δεκάλεπτα που τα πράγματα κύλησαν νορμάλ. Γιατί στο 3ο η «Βασίλισσα» έκανε ό,τι μπορούσε για να χάσει το τρένο, την μεγάλη ευκαιρία. Μέχρι να εμφανιστεί ο τεράστιος Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ένας παίκτης που χαίρομαι πολύ που παίζει στη δική μας ομάδα.

Αυτό που κέρδισε λοιπόν ήταν η άμυνα. Η εξαιρετική συμπεριφορά που έβγαλε ο Ξανθόπουλος και ο Λαρεντζάκης στην περιφερειακή άμυνα, σε μεγάλο κομμάτι του ματς, ορισμένες σπουδαίες αμυντικές στιγμές με τον Τζέιμς και τον Βασιλόπουλο. Όλοι αυτοί κατάφεραν μέσα από το κομμάτι που σου δίνει κουράγιο και ενέργεια να καλύψουν το κενό της κακής απόδοσης του Μάνι Χάρις που βέβαια ήταν αναμενόμενο πως θα τον χτυπήσουν οι Γάλλοι και αμυντικά, αλλά και στο κομμάτι της φθοράς.

Ο Κέβιν Πάντερ έδωσε μεγάλη ώθηση σήμερα, μαζί με τον Σάκοτα, αλλά και οι εννέα πόντοι του Βασιλόπουλου ήταν χρυσάφι. Η ΑΕΚ για μένα με αυτή τη διαφορά των εννέα πόντων πάει με μια καλή προίκα για τη ρεβάνς στις 4 του μήνα που μπαίνει σε λίγες μέρες για να πάρει την πρόκριση και να πάει στο φάιναλ-φορ που θεωρώ αρκετά βέβαιο πως θα φιλοξενήσει.

Ένα τεράστιο μπράβο αξίζει και στον κόσμο σήμερα, που για πρώτη φορά στάθηκε αντάξιος των περιστάσεων και των στιγμών που μας έχει χαρίσει φέτος αυτή η σπουδαία ομάδα. Μια ομάδα που όσο περνάει ο καιρός, μπορεί να πέφτει ακόμα και μέσα στα παιχνίδια, αλλά βρίσκει τον δρόμο να ξανασηκωθεί. Τα σπουδαιότερα είναι μπροστά μας, αυτή η ομάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, αρκεί να μην καταλαμβάνεται από την παρόρμηση της στιγμής. Εκεί που χρειάζεται το καθαρό μυαλό και η άμυνα, υπάρχουν οι Έλληνες και πλέον οι λύσεις για να κάνουν τη διαφορά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x