Κώστας Μιαούλης

Το άγχος και τα νεύρα στην απέναντι πλευρά, ιδανικοί σύμμαχοι της ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για τα νεύρα της απέναντι όχθης, που αυτή τη στιγμή, ασχολείται με όλα τα υπόλοιπα πλην των αγωνιστικών και φυσικά είναι θείο δώρο για την ΑΕΚ.

Όποιος έχει στοιχειώδη λογική περίμενε την σημερινή απόφαση. Οι αντιδράσεις των ανθρώπων που περιβάλλουν τον ΠΑΟΚ, η διοίκηση, οι ρεπόρτερ, ο Τύπος, οι μπλόγκερ, που λέει και ένας φίλος από τα παλιά, μπορούν να κάνουν μονάχα ζημιά, όταν ξεφύγουν από τον έλεγχο, στην ομάδα που υπερασπίζονται. Άλλωστε κανένας από τους μπλόγκερ της ΑΕΚ δεν έγραψε ποτέ «εμείς ή κανείς» που βέβαια ήταν το μότο υψηλόβαθμου στελέχους του ΠΑΟΚ, αλλά πολλοί ρεπόρτερ του, το ενστερνίστηκαν. Αν χαθεί αυτός ο βέβαιος, μέχρι και το Σάββατο ακόμα, τίτλος για τον ΠΑΟΚ, μετά τις διαμαρτυρίες και τα συλλαλητήρια, η απώλεια αυτή θα είναι δύσκολη σε διαχείριση. Τα ερωτηματικά γιατί χάθηκε –αν χαθεί – ο τίτλος θα είναι πιεστικά από τους οπαδούς. Οπότε λογικό είναι να πέφτουν τα αναθέματα επί δικαίων και αδίκων.

Για τα σημερινά του υιού, έχω να καταγράψω πως αυτές οι υπενθυμίσεις για το τι υποστήριζαν οι Ενωσίτες το 2008, καλό θα ήταν να τα θυμάται ο ΠΑΟΚ και πέρσι στη Λεωφόρο, όπου το διακύβευμα βέβαια ήταν πολύ μικρότερο, όπως η πρωτιά στα πλέι-οφ, αλλά σίγουρα αρκετά σημαντικό. Μια εξήγηση και μια υπενθύμιση. Προσωπικά δεν θα με σοκάριζε τίποτε σε αυτή τη ζωή, ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως προς οποιαδήποτε αλλαγή ισορροπιών ή συμμαχιών. Αν κάποιος νιώθει πως συμβαίνει κάτι τέτοιο και έχει στοιχεία, εύχομαι να τα εμφανίσει. Τέτοιες καταστάσεις τις θεωρώ, διδακτικές για όλους μας, αλλά και ψυχαγωγικές.

Όταν παίρνεις τέτοια πράγματα στα σοβαρά και σου φαίνονται περίεργα, είναι σα να κατέβηκες χθες στον πλανήτη. Κι αυτό λογικά το αφεντικό του ΠΑΟΚ, το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους μας. Αν θεωρεί πως συνέβη κάτι τέτοιο, τότε πρέπει να ψάξει αν έκανε κι εκείνος κάτι λάθος. Πάντως για την ώρα, αυτός με τον οποίο υποτίθεται πως συμμάχησε η Ένωση, σύμφωνα με τους Θεσσαλονικείς, ακόμα και μετά την οδυνηρή ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ έβλεπε μπροστά του και μάλιστα έκανε λόγο για απονομή του τίτλου από λάθη της διαιτησίας. Αυτά έλεγε ο Ολυμπιακός χθες, που έχει χάσει τρεις φορές από την ΑΕΚ φέτος, γνώρισε άλλον έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο και σύμφωνα με το περιβάλλον του ΠΑΟΚ, είναι ο νέος σύμμαχος της Ένωσης.

Η υπενθύμιση έχει να κάνει με τα όσα λέω από το 2008, όταν το πρωτάθλημα δόθηκε στον Ολυμπιακό λόγω της υπόθεσης Βάλνερ. Ενστάσεις ή απονομή βαθμών στα χαρτιά για διάφορους λόγους γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται και φυσικά, όσο πικραμένος και αν ήμουν, δεν θεώρησα ποτέ πως οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν κάτι αθέμιτο, γιατί έτσι είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι μέρος του παιχνιδιού, ακόμα και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ακόμα και στο πρωτάθλημα Τύπου. Οπότε προσωπικά κι επειδή θυμάμαι, όπως και όλοι τι στάση είχα κρατήσει τότε, δεν χρειάζεται να κάνω καμία κωλοτούμπα ως προς το τι έλεγα όταν η ΑΕΚ έχασε το πρωτάθλημα, όπως το έχασε πριν ακριβώς 10 χρόνια.

Το θέμα είναι αν σε τέτοιες πρακτικές, έχεις δώσει κι εσύ συνέχεια στο πρόσφατο παρελθόν, αν έχεις βάλει το χέρι για να βγάλεις τα μάτια σου. Κι ο ΠΑΟΚ το έχει πράξει ήδη. Παρά το γεγονός πως το ζήτημα δεν με αγγίζει γιατί απλούστατα η ΑΕΚ δεν ασχολείται καν. Αυτός που δεν ασχολείται με τα αγωνιστικά, αλλά με όλα τα υπόλοιπα, είναι το πιθανότερο τελικά να γίνει ρεζίλι και μια πρώτη απόδειξη ήταν και το ματς της Τρίπολης.

Κατανοώ πως επαγγελματικά είναι δύσκολες οι εποχές. Αν απογοητευτεί ο «μεγάλος» μπορεί και να σταματήσουν οι επενδύσεις στο χώρο του Τύπου, τότε θα υπάρξει θέμα για κάποιους. Αντίθετα τους ρεπόρτερ της Ένωσης δεν τους απασχολεί τόσο απόλυτα, μια αρνητική έκβαση στο πρωτάθλημα γιατί επιβίωσαν ακόμα και με πτώση στην Γ’ Εθνική. Επιπλέον το να πουλήσεις εκδούλευση σε κάποιον που δεν έχει κάτι να σου ανταποδώσει το θεωρώ λίγο ανόητο. Ο Μελισσανίδης ούτε είχε πρόθεση, ούτε σκοπεύει ν’ ασχοληθεί με τα ΜΜΕ, τουλάχιστον εξ’ όσων γνωρίζω.

Ως προς την ΑΕΚ, αυτή οφείλει να συνεχίσει να πράττει αυτό που μέχρι τώρα έκανε. Να ασχολείται αποκλειστικά με το τι γίνεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Μια ομάδα που παίζει όλη τη χρονιά, κάθε τρεις μέρες σε μεγάλο κομμάτι της σεζόν και πολλά δύσκολα ματς, δεν κάθεται να ασχοληθεί με το παρασκήνιο. Το έχουμε αναφέρει άλλωστε πολλές φορές πως το καλύτερο βάλσαμο για την Ένωση, ήταν πως είχε παιχνίδια το ένα μετά το άλλο και δεν προλάβαινε να μπει σε σκέψη για το τι κατάφερε και τι όχι. Η ψυχολογία των απέναντι, αλλά και το γεγονός πως αυτή τη στιγμή, στον άλλο διεκδικητή ασχολούνται με τα πάντα, εκτός από την ουσία, που είναι το αγωνιστικό κομμάτι, αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο της ΑΕΚ, που όπως ανέφερα και χθες, απλά πρέπει να περιορίσει το άγχος της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x