Κώστας Μιαούλης

Το αν, πότε και πώς θα μπουν Νάτχο και Ολιβέιρα, ίσως κρίνει το ντέρμπι

Ο Κώστας Μιαούλης δεν μπαίνει στη διαδικασία να μαντέψει το πώς θα πάει το ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός, αλλά το πόσο μπορεί να το κρίνουν οι Ισραηλινός και ο Πορτογάλος.

Πλέον μας χωρίζουν ελάχιστες ώρες, από το ντέρμπι που θα κρίνει αν θα τελειώσει πρόωρα το φετινό πρωτάθλημα ή αν θα έχουμε παράταση και κόντρα μέχρι τέλους. Φυσικά και όσο πάμε προς την ώρα του αγώνα, οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις δίνουν και παίρνουν, αλλά όσοι προσπαθούν να εκτιμήσουν και να δουν το ποδόσφαιρο κάπως πιο σοβαρά, ήδη μπαίνουν σε μια διαδικασία να σκεφτούν πώς θα πάει στο παιχνίδι. Για τον Λουτσέσκου και τον Μαρτίνς είναι, δε, βέβαιο, πως μόνον αυτό έχουν στο κεφάλι τους, εδώ και πολλές ημέρες.

Για τον ΠΑΟΚ, εκτιμώ πως όσο περνάνε οι αγωνιστικές, ο Λουτσέσκου προσπαθεί να το πάει όσο πιο safe γίνεται. Η δοκιμασμένη συνταγή συνήθως αποτελεί την πλέον αξιόπιστη και αποτελεσματική λύση, ωστόσο δεν είναι πάντοτε βέβαιο πως το ασφαλές σε οδηγεί στην επιτυχία ή τουλάχιστον στο να ξεμπλέξεις μια κατάσταση που έχει γείρει ήδη προς το μέρος και θες να την τελειώσεις. Μεγάλο ποσοστό του παιχνιδιού, λόγω της έδρας και της ατμόσφαιρας σε συνάρτηση με το πώς θα μπει ο ΠΑΟΚ, εξαρτάται από τους γηπεδούχους.

Την περασμένη Τετάρτη, συστήθηκε στο ελληνικό κοινό ο Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος έδειξε φοβερά στοιχεία σε ένα πολύ βαρύ τερέν και απέδειξε συνάμα, πως όσα λέμε για χρόνο προσαρμογής και άλλες ιστορίες είναι μάλλον περιττά, όταν ο ποδοσφαιριστής μιλάει στη μπάλα. Ο Πορτογάλος είχε στοιχεία στο παιχνίδι του που δεν βρίσκεις όχι στον ΠΑΟΚ μόνο, αλλά σε καμία ομάδα της Super League. Ένας παίκτης που αν οι μπαλιές του που βγήκαν, είχαν πέσει στα πόδια των συμπαικτών του σε κανονικό γήπεδο, ίσως ο Δικέφαλος του Βορρά, να είχε τελειώσει την πρόκριση από τη Νέα Σμύρνη. Παίκτης που δίνει γρήγορα την μπάλα, παίρνει σβέλτες αποφάσεις και το κάνει αποτελεσματικά και με ακρίβεια, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά σε τέτοιο παιχνίδι.

Κατανοώ λοιπόν πως θα ήταν ίσως και κάπου άδικο, ο Σάκχοφ με τον Μαουρίσιο να μην ξεκινήσουν και σε αυτό το παιχνίδι μαζί, αλλά εδώ ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία γι’ αυτό που λέμε στο τένις το championship point. Εδώ πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω για την διαφορά. Αν ο ΠΑΟΚ προηγηθεί, τότε θα βάλει τον Ολυμπιακό σε θέση να κυνηγάει και τότε όλα μπορεί να γίνουν πιο απλά.

Την ίδια στιγμή ο Μαρτίνς έχει ένα άλλο δίλημμα που λέει Καμαρά ή Νάτχο. Έχω απεριόριστη εκτίμηση στον μέσο από την Γουινέα και είχα μιλήσει με τα καλύτερα λόγια από το καλοκαίρι. Όμως σε αυτό το παιχνίδι ο Ολυμπιακός πάει να γυρίσει το τραπέζι ανάποδα, να αποδείξει πως τίποτε δεν τελείωσε και οφείλει να βάλει μέσα τον πιο έμπειρο από το κέντρο και εγκεφαλικό του ποδοσφαιριστή. Αυτός αν μπει από την αρχή δυνατά και αποδείξει αγωνιστικά πως δεν φοβάται, μπορεί να «βραχυκυκλώσει» τον Δικέφαλο του Βορρά και αυτό θα του αύξανε αυτόματα τις πιθανότητες για τη νίκη.

Είτε στη θέση του Λουτσέσκου, είτε στη θέση του Μαρτίνς, εγώ θα ξεκινούσα και τους δύο. Στο ποδόσφαιρο περισσότερες πιθανότητες έχει να πάρει κάτι αυτός που παίρνει τα ρίσκα τη σωστή στιγμή. Βασικοί ή σαν αλλαγές οι δύο παίκτες, μπορεί να καθορίσουν την τύχη του ντέρμπι. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε το πώς οι δύο «στρατηγοί» των πάγκων, θα τους διαχειριστούν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x