Κώστας Μιαούλης

O Μανόλο έσπασε αυγά στην πιο αντρίκεια εμφάνιση της ΑΕΚ από το 2018

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για τη σημαντική νίκη της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και το πόσο σημαντικό είναι πως στα μάτια του Μανόλο Χιμένεθ, όλοι μοιάζουν ίσοι.

Η ΑΕΚ όφειλε να έχει αλλάξει προπονητή μετά τον τελικό. Άντε μετά το 3-0 με την Μπράγκα που αποτελούσε ένα τρανό παράδειγμα πως ο Ιταλός προπονητής δεν είχε κάτι άλλο να δώσει και το είχα γράψει ξεκάθαρα στη στήλη μου από εκείνη τη βραδιά.

Απόψε η Ένωση πήρε κάτι παραπάνω από μια νίκη που ίσως σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια άλλη εποχή. Παρατάσσοντας στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς, μέχρι το επόμενο, μια ενδεκάδα χωρίς Λιβάια και Μάνταλο, απέδειξε πως αυτήν τη φορά δεν ήρθε να συμβιβαστεί. Η ΑΕΚ φυσικά και πήρε πράγματα από τον Λιβάγια και τον Μάνταλο, όταν αυτοί ήρθαν από τον πάγκο. Όμως πλέον όλοι γνωρίζουν πως στα ματς θα ξεκινάνε όσοι το αξίζουν και όσοι ο προπονητής θεωρεί πως εξυπηρετούν το πλάνο.

Ομάδα είναι να ξέρει ο καθένας πως μπορεί να παίξει ενδεκάδα και κανείς δεν έχει θέση εξασφαλισμένη. Ομάδα είναι να μπαίνουν οι πριμαντόνες αλλαγή και να δίνουν τα πάντα. Ομάδα είναι να καλύπτουν ο ένας τον άλλο. Ομάδα είναι ο προπονητής να τους εμπιστεύεται όλους. Η ΑΕΚ του εξαιρετικού Σβάρνα, του Λιβάι, του μαχητή Γαλανόπουλου και του Λάτσι που κολύμπησε με τη μια στα βαθιά, πήρε ένα σπουδαίο διπλό και βρίσκεται στη 2η θέση. Με τον αρχηγό και τον Λιβάια να έρχονται από τον πάγκο. Μια απόδειξη πως ακόμα και με όποιες ελλείψεις δεν θα βρισκόταν εννιά πόντους μακριά από την κορυφή. Το ρόστερ είναι καλό, θα μπορούσε να γίνει καλύτερο. Η ΑΕΚ στηρίζεται πλέον και σε αυτούς που θα είναι η συνέχεια της στην ομάδα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε να συμμαζέψει πολύ μια δυσάρεστη κατάσταση. Αμυντικά αφού άλλαξε τον τερματοφύλακα, φαίνεται να έχει βγάλει την ομάδα ακόμα πιο ψηλά, να μην αφήνει μέτρα στους αντιπάλους, να παίζει πιο ψηλά, χωρίς να μαζεύονται όλοι στην περιοχή της. Ακόμα και με τους Λάτσι και Σβάρνα μέσα, να μην φοβάται να παίξει το οφσάιντ. Ο Αθανασιάδης, έστω και αν δεν έχει κάνει την πολύ σπουδαία επέμβαση, βγάζει μεγαλύτερη ασφάλεια στη διαχείριση του παιχνιδιού με τα πόδια και όταν θα χρειαστεί θα βγει γρήγορα εκτός περιοχής. Ανεβασμένος μετά την περιπέτεια του με τον κορωνοϊο και ο Μπακάκης που θέλει ωστόσο ανάσες.

Αυτός σίγουρα που για πρώτο παιχνίδι σε τόσο μεγάλο βαθμό, δείχνει πόσο επιδραστικός μπορεί να είναι για την Ένωση, ο Λιβάι Γκαρσία που ταλαιπώρησε τον προσωπικό του αντίπαλο, πολλές φορές, μόχθησε και φυσικά έβαλε το γκολ της νίκης, με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ. Μπορεί απόψε να μην σκόραρε, αλλά στο δεύτερο μέρος ο Καρίμ έπαιξε πραγματικά για την ομάδα, όσο περισσότερο μπορούσε και έτρεξε παρά το γεγονός πως θα έπρεπε να είχε βγει από ώρα, εξαιτίας της αλλαγής που δεν έγινε.

Η ΑΕΚ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται, πάντως, από ένα πράγμα. Και αυτό είναι τα σφυρίγματα των διαιτητών καθώς και απόψε ο Μπέμπεκ έδινε όλα τα σπόρια στον Άρη και ασφαλώς οδήγησε σε οκτάλεπτη καθυστέρηση το ματς, με την ιστορία που έγινε με την αλλαγή. Για να είμαι ειλικρινής φοβήθηκα πως δεν θα έδινε ούτε το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ. Η Ένωση αυτό το πράγμα που γίνεται εναντίον της, έντονα στο ματς με τη Λαμία, αλλά και αρκετά σήμερα, οφείλει να το επικοινωνήσει και να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι.

Κλείνω με το απόσπασμα της στήλης, όταν ανέλαβε ο Χιμένεθ:

«Το μεγάλο στοίχημα για τον Μανόλο, είναι να μπορέσουν τα αποδυτήρια να γίνουν μια γροθιά, πράγμα που τώρα δεν ήταν. Και αν υπάρχουν, που υπάρχουν κατά τη γνώμη μου, συγκεκριμένοι θύλακες που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα, είναι διατεθειμένος να τους διαλύσει.

Κατά πόσο θα του το επιτρέψει η διοίκηση. Κατά πόσο μπορεί να εμπνεύσει ένα κλαμπ, όπου τα περισσότερα στελέχη του, εντός ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και εκτός έχουν λάθος νοοτροπία. Και κατά πόσο θα μπορέσει να είναι λιγότερο διπλωμάτης και περισσότερο ειλικρινής, για το τι χρειάζεται και σαν προσθήκες και σαν υλικό, για να μπορέσει να ξανακάνει την ΑΕΚ, ομάδα που θα μπορεί να βλέπετε ποδοσφαιρικά και θα μπορέσει ξανά να διεκδικεί».

Η πρώτη απάντηση ήρθε αυτό το διήμερο: Περισσότερο ειλικρινής και λιγότερο διπλωμάτης και μακάρι να συνεχίσει έτσι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x