Κώστας Μιαούλης

Πέρασμα από το Περιστέρι και στόπερ θα εκτινάξουν ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ

Μια σημαντική Κυριακή περιμένει τους φίλους της Ένωσης. Με την ευχή για τα καλύτερα σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο και για την ενίσχυση που είναι απαραίτητο να γίνει. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Μπορεί όλος ο κόσμος να προσπαθεί να συνέλθει από την μαγική νύχτα της Πέμπτης και τις ακόμα πιο τρελές ώρες που ακολούθησαν τις πρώτες στιγμές της Παρασκευής, από τα πανηγύρια, είναι όμως απαραίτητο να επιστρέψει όλος ο οργανισμός της ΑΕΚ, να επανέλθει στην πραγματικότητα. Κάθε ματς στο Περιστέρι, αποτελεί μια σκληρή δοκιμασία, ένα τεστ για τις αντοχές της ομάδας. Υπάρχει ο κίνδυνος, ακόμα και αν διέθετε η Ένωση την πληρέστερη ομάδα, να μην παρουσιάσει την εικόνα που θέλουμε. Ειδικά μετά από την ανατροπή και υπερπροσπάθεια που χρειάζεται κάθε ομάδα, να μπορέσει να ανατρέψει σκορ απέναντι σε γερμανική. Η ΑΕΚ όμως φέτος διαθέτει λύσεις, έχει ένα βάθος στον πάγκο της, που επιτρέπει στον προπονητή να έχει κάποιες παραπάνω επιλογές.

Είναι σημαντικό σε αυτό το σταυροδρόμι, σε αυτό το πρώτο κλείσιμο μετά τα πρώτα πέντε παιχνίδια (αυτής της σεζόν) η ΑΕΚ να πάει με το απόλυτο. Η άνετη νίκη με τη Λαμία και οι δύο προηγούμενες που ήρθαν, έδωσαν τις ψυχολογικές βάσεις στην ομάδα, να μπορέσει να πάρει τα πάνω της και να βρει τα ψυχικά αποθέματα για την μεγάλη ανατροπή απέναντι στους Γερμανούς. Φυσικά αυτή η ανατροπή, τινάζει από πάνω τη λάσπη και την κακή αύρα που είχε η ομάδα στην προηγούμενη σεζόν στα άλλα παιχνίδια. Ο Καρέρα και οι ποδοσφαιριστές του, μπορούν να πατήσουν ακόμα πιο γερά στα πόδια τους, με νίκη απέναντι στον Ατρόμητο. Απέναντι σε μια ομάδα που αναζητά το πρώτο τρίποντο και που έχουν και πάλι έναν προπονητή στον πάγκο τους, που συνηθίζει να βάζει δύσκολα στην ΑΕΚ.

Η Ένωση τώρα θα είναι σπουδαίο και καθοριστικό να πάρει τη νίκη στο Περιστέρι. Θεωρώ πως ένα διπλό θα την εγκαθιδρύσει στη συνείδηση του κοινού ως ξεκάθαρα τη μοναδική ομάδα που θα καταδιώξει φέτος τον Ολυμπιακό, αφού τα προβλήματα, αγωνιστικά και εξαγωνιστικά στον ΠΑΟΚ είναι προφανή. Μια νίκη στο Περιστέρι, θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και μιλάμε για μια αρκετά νέα ομάδα, που σίγουρα θα τραφεί και θα δυναμώσει με νίκες και επιτυχίες.

Η άλλη έννοια που υπάρχει είναι αυτή που αφορά το φινάλε των μεταγραφών. Ένα σημείο που πολλές φορές αυτά τα χρόνια, αυτά που έγιναν ή για να το γράψω καλύτερα, δεν έγιναν, κόστισαν και σε ουσία, σε ό,τι αφορά καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στην ψυχολογία των οπαδών. Πλέον είναι προφανές πως υπάρχει ξεκάθαρος στόχος για το πού θέλει να πάει η ΑΕΚ και αυτός είναι ο Ρουμάνος Νεντελτσεάρου. Έναν παίκτη στον οποίο έχει καταλήξει ο οργανισμός της Ένωσης συνολικά και σε αυτόν στοχεύουν. Όσο για τις ανανεώσεις δεν προκύπτει τουλάχιστον για την ώρα, πως μπορεί να γίνει κάτι συνταρακτικό ως την Δευτέρα, εκτός και αν κάποιος από τους Ολιβέιρα και Λιβάγια φέρουν κάποια πρόταση. Οι τελευταίες ώρες των μεταγραφών πάντοτε κρύβουν εκπλήξεις και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει και αυτοσυγκράτηση, μέχρι να γίνει το τελικό ταμείο.

Το παιχνίδι στο Περιστέρι αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση. Κατά την ταπεινή μου άποψη με νίκη η ΑΕΚ δείχνει να αφήνει οριστικά πίσω της ό,τι κακό προηγήθηκε, σε όλο το 2020 και χτίζει μια ψυχολογία νίκης, αέρα πραγματικού ανταγωνιστή. Για τα υπόλοιπα, που έχουν να κάνουν με το κομμάτι της Ευρώπης, υπάρχει καιρός ν’ αναλυθούν τις επόμενες ημέρες.

Facebook:Κωστας Μιαου
Instagram:@kostasmiaoules

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x