Κώστας Μιαούλης

Το μεγάλο στοίχημα Λεμονή ακούει στο όνομα Φορτούνης

O Kώστας Μιαούλης γράφει για την προφανή επιστροφή του Κώστα Φορτούνη και για την κατάσταση που είναι στα πόδια του Έλληνα άσου, να γυρίσει το χαρτί για τον ίδιο και κατ’ επέκταση για την ομάδα του.

Μια ακόμα δύσκολη περίοδο διανύει ο Κώστας Φορτούνης στον Ολυμπιακό. Ανεξάρτητα με το πόσοι προπονητές πέρασαν τον τελευταίο χρόνο από τον πάγκο των «ερυθρόλευκων» το θέμα με τον Έλληνα άσο είναι πως μετά την εξαιρετική προπέρσινη σεζόν, δεν έχει καταφέρει, παρά σε ελάχιστες στιγμές στον τελευταίο 1.5 χρόνο να δείξει τις αρετές του, να βγάλει τα πράγματα που περιμένουν απ’ αυτόν οι «ερυθρόλευκοι». Θα θυμίσω πως η στήλη, έχει κάνει σκληρή κριτική, όπως έχει ασκήσει και στον Μάνταλο, γιατί αυτοί οι δύο παίκτες αποτελούν τα σπουδαιότερα κεφάλαια και για την Εθνική ομάδα, είναι οι δύο πιο ποιοτικοί Έλληνες παίκτες από την ηλικία των 26 ετών και κάτω και άρα με πολλά ακόμα χρόνια μπροστά τους.

Ο Φορτούνης πέρασε δύσκολες στιγμές πέρσι και περνά και φέτος. Δεν έχει μπορέσει να πιάσει τα στάνταρ που όλοι γνωρίζουν πως μπορεί και η αλήθεια είναι πως αυτό έχει κοστίσει πολύ στον Ολυμπιακό μέχρι τώρα. Παρόλα αυτά ο Τάκης Λεμονής πήρε μια γενναία απόφαση την Κυριακή, παρά το γεγονός πως η κατάσταση για την ομάδα του ήταν οριακή. Τον άφησε εκτός γιατί απ’ αυτόν περιμένει πολλά, αλλά θα πρέπει να είναι ο πρώτος και καλύτερος πάντα. Θα πρέπει να δίνει τα πάντα και στο κομμάτι των προπονήσεων, ένα θέμα που δυστυχώς έχει στοιχίσει στον 24χρονο άσο. Μετά απ’ αυτό όμως, όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ του Χριστόφορου, στο σάιτ του sport-fm.gr, ο Φορτούνης επανέρχεται. Αρχής γενομένης από τον κομβικό έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, αγώνα στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, όπου ο Ολυμπιακός θα παίξει ρέστα για να μην μείνει κι άλλο πίσω.

Ο Τρικαλινός αποτελεί το βαρόμετρο του Ολυμπιακού. Αν αυτός είναι καλά και νιώσει ξανά καλά στα πόδια του, οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν τον ηγέτη στο πρόσωπο του οποίου μπορούν να ξεκινήσουν την ανάκαμψη τους. Οι «ερυθρόλευκοι» μοιάζουν σαν χαμένοι μέσα στο γήπεδο λόγω και της απώλειας ενός κανονικού Φορτούνη, αλλά και ο Έλληνας άσος, δεν μπορεί κάτω από αυτά τα στάνταρ απόδοσης που είχε την φετινή περίοδο με ελάχιστες εξάρσεις-εξαιρέσεις να βοηθήσει ουσιαστικά τους «ερυθρόλευκους». Με τον Τάκη Λεμονή πλέον στην τεχνική ηγεσία η αγωνιστική ανάκαμψη του 25χρονου σε λίγους μήνες Φορτούνη, ίσως αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο κόουτς των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός έχει πραγματοποιήσει ένα εφιαλτικό ξεκίνημα. Ωστόσο το γεγονός πως οι δύο «Δικέφαλοι» δεν μπορούν να ξεκολλήσουν την διαφορά και να τον φέρουν σε πραγματικά δυσμενή θέση ως προς την κατάκτηση του τίτλου από πολύ νωρίς, αποτελεί μια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Αν ο Ολυμπιακός συνέλθει και κάνει κάποιες κολλητές νίκες, τότε ο τρόπος που θ’ αντιδράσουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σε μια τέτοια είδους πίεση, θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, με δεδομένο πως δεν είναι και συνηθισμένες σαν ομάδες να έχουν το πάνω χέρι. Η ανάκαμψη ή μη του Φορτούνη θα παίξει κομβικό ρόλο στο αν ο Ολυμπιακός μπορεί να επανέλθει με την διακοπή με μια κομβική νίκη που θα του δώσει την ευκαιρία να μείνει κοντά στην κορυφή και να θεμελιώσει μια δική του αντεπίθεση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x