Κώστας Μιαούλης

Το περιλάλητο… βάθος του ρόστερ του ΠΑΟΚ και τo…video-club

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τα όσα είχαν γραφτεί, ειπωθεί για το βάθος του ρόστερ του ΠΑΟΚ, αλλά και για την μετριότητα της Βίντι, που χαρακτηρίστηκε με όλα τα συνθετικά της λέξης…βίντεο!

Είναι ίσως η πρώτη φορά μέσα σε όλη τη χρονιά, όπου οι ΑΕΚτζήδες αλλά και φίλοι των άλλων ομάδων που βλέπουν το προφανές, έχουν κάτσει σε μια γωνία αραχτοί, πίνουν το καφεδάκι ή το ποτό τους και έχουν ξεκαρδιστεί στα γέλια. Ο ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά σε 15 μέρες όχι απλά έχασε από τη Βίντι, όχι απλά δεν έβαλε ούτε γκολ, αλλά δεν δημιούργησε ούτε φάση της προκοπής σε 180 λεπτά, κόντρα στην ομάδα που απέκλεισε η ΑΕΚ για να περάσει στους ομίλους του Champions League.

Περιμένω τους συναδέλφους που έβγαλαν την πρωταθλήτρια Ελλάδος στα…μανταλάκια ειδικά μετά το ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο, επειδή δεν έκανε φάση (που έκανε έστω μία με τον Λαμπρόπουλο) να μας εξηγήσουν πώς στο καλό η υπερομάδα που έχει την πρωτοπορία στην Super League, να μην μπορεί να φτιάξει μία φάση με τη Βίντι.

Δεν θα μπω καν στη διαδικασία ν’ ασχοληθώ με απώλειες όπως του Βιεϊρίνια ή του Μαουρίτσιο, γιατί απλά η ΑΕΚ έμεινε αήττητη για 14 παιχνίδια στην Ευρώπη, παλεύοντας και κατακτώντας τον τίτλο την περασμένη σεζόν, παίζοντας σαν…νοσοκομείο. Άλλωστε μιλάμε για ένα ρόστερ που (στη θεωρία πάντα) είναι υπερπλήρες, που έχει βάθος και που σε κάθε θέση έχει ισάξιους ποδοσφαιριστές.

Η δεύτερη βραδιά με την Βίντι, ήρθε να αποδείξει πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμα τελειώσει τίποτε στην Ελλάδα, πως η...εύκολη κλήρωση που του έκατσε στο Europa League, απ’ όπου είναι με το 1.5 πόδι απ’ έξω δεν ήταν τέτοια τελικά και πως οι ισάξιες λύσεις μπορεί να υπάρχουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, όχι όμως και στην σκληρή ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Έτσι ο Ελ Καντουρί σε επιθετικότητα δεν μπορεί να είναι ισάξια λύση του Πέλκα, ακόμα και τώρα που αυτός είναι ντεφορμέ. Ο Ζαμπά μπορεί να έχει εκλάμψεις, αλλά ακόμα δεν είναι ποδοσφαιριστής που μπορείς να πάρεις με συνέπεια πράγματα. Ο Λημνιός κι αυτός καλύτερος όταν έρχεται από τον πάγκο για να δώσει κάτι. Άρα λοιπόν σε κλάση ακόμα δεν μπορούν να θεωρηθούν ισάξιοι των Μπίσεσβαρ και Ουάρντα που όμως δεν παίζουν πάντοτε βασικοί και περνούν πολλές φορές για ν’ αλλάξουν τα ματς. Κι ασφαλώς δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύγκριση, ανάμεσα στον Αντελίνο Βιεϊρίνια και τον Αλίν Τόσκα. Ούτε μπορεί να πειστεί κανείς πως ο Καρέλης και ο Ακπόμ μπορούν να καλύψουν το κενό του Πρίγιοβιτς, αν αυτός λείψει ή κάποια στιγμή βρεθεί εκτός φόρμας.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα και γι’ αυτό κέρδισε και πολλά από τα παιχνίδια, δίχως να είναι καλύτερος. Η διαφορά όμως που ισχυριζόντουσαν όλοι πως έχει με τους άλλους δύο διεκδικητές δεν υπάρχει. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε πιο φρέσκος και πιο έτοιμος, αλλά σε καμία περίπτωση η ομάδα που έφαγε τέσσερα από την Μπενφίκα στην Τούμπα και που της έκανε σε δύο παιχνίδια ισάριθμες νίκες η Βίντι, δεν μπορεί να ισχυρίζεται πως αδίκως δεν παίζει στους ομίλους του Champions League.

Aκόμα και αν έπαιζε εκεί, όπου οι απαιτήσεις είναι πολύ περισσότερες και έπεφτε σε έναν όμιλο σαν αυτό της ΑΕΚ τι θα έκανε; Όταν σε μεγάλο ποσοστό είσαι εκτός από όμιλο του Europa με μόνη μεγάλη ομάδα την Τσέλσι, δεν μπορείς να επικαλεστείς, όλα αυτά που γράφει και μεταφέρει, ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΠΑΟΚ. Κι αν η ομάδα θυσίασε την Ευρώπη για το τίτλο, εγώ θα πω πως πλην Ολυμπιακού ιστορικά, δεν υπήρξε άλλη ομάδα που να μην πλήρωσε αυτή την επιλογή στην πορεία.

Σαν κατάληξη θέλω να γράψω πως ίσως ήταν και προτιμότερο τελικά που στην ΑΕΚ έχει γίνει όλη αυτή η επικοινωνιακή επίθεση. Θεωρώ πως η Ένωση από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται επικοινωνιακά , ωφελημένη θα βγει, όπως και κάθε οργανισμός ή άνθρωπος που δέχεται σκληρή κριτική. Τώρα θα δούμε πώς θα μπορέσει να διαχειριστεί την κριτική ο…αγαπημένος των ΜΜΕ την τελευταία διετία ΠΑΟΚ και πώς θα ανταποκριθούν στην πίεση και οι δικοί του άνθρωποι. Άντε τώρα να πείσεις τον ΠΑΟΚτσή πως η ομάδα που απέκλεισε η ΑΕΚ για να περάσει στους ομίλους του Champions League, αυτή ντε που ήταν video-club, σε νίκησε μέσα-έξω και θα αποκλειστείς από το Εuropa League.

ΥΓ: Ήδη στο πρώτο "μασάζ" που επιχειρήθηκε προς τους φαν του Δικεφάλου του Βορρά, από το επικοινωνιακό επιτελείο του ΠΑΟΚ, λίγη ώρα μετά το ματς, οι αντιδράσεις του απλού κόσμου έχουν τρομερό ενδιαφέρον. Επί της ουσίας η γραμμή είναι πως -υποσυνείδητα και χωρίς να γίνει εσκεμμένα- ο πρωτοπόρος της Super League, παράτησε την Ευρώπη, για να πάρει το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x