Κώστας Μιαούλης

Το πλάνο Καρέρα για την πρεμιέρα και το τετ-α-τετ Ίβιτς με Σιμάνσκι που δίνει σιγουριά

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει το πώς καταστρώνει τα σχέδια του ο Μάσιμο Καρέρα για το εναρκτήριο παιχνίδι των πλέι-οφ με τους «πράσινους» και τη σημασία που είχε το τετ-α-τετ του Ίβιτς με τον Σιμάνσκι.

Η αλήθεια είναι πως σήμερα, με την αναπαραγωγή του ενδιαφέροντος ξένων ομάδων για τον Νταμιάν Σιμάνσκι, ορισμένοι φίλοι της ΑΕΚ, θορυβήθηκαν ακόμα και υπερβολικά. Η Ένωση έχει ακόμα 12 μέρες μπροστά της για να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Πολωνού. Αυτό που πρέπει να υπάρχει πάντοτε στο μυαλό των φιλάθλων, είναι πως σε αυτές τις περιπτώσεις πάντοτε η κάθε πλευρά προσπαθεί να κάνει την δουλειά της με τους καλύτερους όρους.

Για μένα είναι λογικό να προκύπτουν δημοσιεύματα πως υπάρχει ενδιαφέρον για τον Πολωνό –πολύ καλό σύμφωνα με όσα έχουμε διαπιστώσει - μέσο. Άλλωστε και πολλούς μήνες πριν ο Σιμάνσκι πάλι βρισκόταν στο στόχαστρο ομάδων δεν άλλαξε κάτι. Αυτό που σίγουρα θέλουν να κάνουν οι Ρώσοι, μέσω των δημοσιευμάτων για τον παίκτη, είναι ν’ ασκήσουν πίεση, αφού και αυτοί με την σειρά τους θέλουν να τελειώσει το ζήτημα, αλλά με τους όρους προφανώς που είχαν τεθεί από την αρχή.

Έχουμε γράψει πολλάκις στους λίγους μήνες που αγωνίζεται ο Πολωνός με την φανέλα της Ένωσης, πόσο εξαιρετική περίπτωση είναι. Ο «Σίμα» είναι κομβικός ποδοσφαιριστής και γι’ αυτό άλλωστε η ομάδα, παρουσίασε τέτοια σημάδια ανάκαμψης στην περίοδο της παρουσίας του. Συμπαρέσυρε και είχε καταλυτική επίδραση στην αγωνιστική ανάταση του Κρίστιτιτς και αυτά είναι γεγονότα που γνωρίζει τόσο η τεχνική ηγεσία, όσο και η διοίκηση. Γι’ αυτό τον λόγο θεωρώ πως δεν ήταν συμπτωματικό το αποψινό τετ-α-τετ που είχε ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης με τον ποδοσφαιριστή. Αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα αυτό που ξεκαθάρισε ο Ίβιτς στον Σιμάνσκι, λέγοντας του πως ο σύλλογος προχωράει για την απόκτησή του.

Θεωρώ πως και μόνον αυτή η κίνηση αναδεικνύει, την σημασία που έχει ο συγκεκριμένος παίκτης. Γνωρίζουν πολύ καλά στην Ένωση, πως για τον παίκτη, που ήδη έχει καταστήσει σαφές με κάθε τρόπο πως επιθυμεί να παραμείνει στην κιτρινόμαυρη οικογένεια, είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του, να είναι ήρεμος και επικεντρωμένος αποκλειστικά στα αγωνιστικά ζητήματα, κατά την διάρκεια των πλέι-οφ. Η ΑΕΚ θεωρώ αυτονόητο πως θα πράξει τα δέοντα και θα κάνει δικό της τον Πολωνό μέσο.

Ως προς τον σχηματισμό του πρώτου αγώνα στα πλέι-οφ και με δεδομένο πως η Ένωση, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παίξει σχεδόν πλήρης, το 4-2-3-1 αποτελεί μια σωστή επιλογή. Ο Παναθηναϊκός με όσα έχουν προηγηθεί στις τάξεις του τις προηγούμενες ημέρες, μπορεί να φαίνεται εύκολη λεία, αλλά μόνο έτσι δεν θα είναι, αν η ΑΕΚ δεν παρουσιαστεί όπως πρέπει.

Μάλιστα μπορεί να φανεί λίγο αιρετική η άποψη αυτή, αλλά η συγκυρία της μη παρουσίας κόσμου σε αυτό το ματς, ίσως είναι ευεργεσία. Λόγω της κατάστασης του Παναθηναϊκού, η κερκίδα μπορεί να δημιουργούσε συνθήκες αυξημένης πίεσης. Αυτό το ματς ειδικά, είναι προτιμότερο που γίνεται δίχως κόσμο για μια σειρά από λόγους. Η Ένωση πρέπει να πάρει αυτό το ματς, αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε τι έχει προηγηθεί όλον αυτόν τον καιρό, την απραξία, το γεγονός πως η ΑΕΚ κόπηκε την ώρα που ανέβαινε σε επίπεδο φόρμας, όλο και περισσότερο και πάνω απ’ όλα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα κλασσικό ντέρμπι.

Ναι οι «πράσινοι» αυτή τη στιγμή ψυχολογικά, μπορεί να φαίνονται down , όχι μόνο λόγω Δώνη, αλλά και για άλλα θέματα, όπως π.χ το ότι οι ξένοι κλωτσάνε και στη νέα πρόταση για μείωση 20% στην τελευταία δόση. Όσα συμβαίνουν στους «πράσινους» σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δώσουν σε κάποιον, πως το ματς της Κυριακής θα είναι απλή υπόθεση. Όμως είναι μια λαμπρή ευκαιρία για μια καλή και δυνατή αρχή στην πρωτόγνωρη διαδικασία των πλέι-οφ με την φετινή μορφή.


Instagram:@kostasmiaoules, @sportfm946

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x