Κώστας Μιαούλης

Το restart του Μάρκους και ο «πάνθηρας» Μπουμάλ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη σπουδαία, από κάθε άποψη, νίκη του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι και για τον Μπουμάλ που οδηγεί τον Πανιώνιο ψηλά.

Δεν είναι απλά το νικητήριο γκολ. Δεν είναι μόνο η ασίστ που έδωσε στον Νίκο Καρέλη στο 1-1. Ο κανονικός Μπεργκ εμφανίστηκε, μετά από καιρό, στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο Περιστέρι κι έδωσε στον Παναθηναϊκό μια «καρυδάτη» νίκη, ένα τρίποντο «ανάσα», μια επικράτηση παλικαρίσια. Οι «πράσινοι» πέρα από τους δικούς τους δαίμονες που του ταλαιπωρούν ως ομάδα, είχαν ν’ αντιμετωπίσουν μια εχθρική διαιτησία. Στα δικά μου μάτια, η διαιτησία του Κύζα και των βοηθών του, ήταν πράγματι η πιο εχθρική της χρονιάς απέναντι στο «τριφύλλι», χειρότερη από εκείνη στα Πηγάδια. Όμως με τέτοιο Μπεργκ και με έναν προπονητή που το πάλεψε, ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που άξιζε στο Περιστέρι.

Στα θετικά για τους «πράσινους» και το καλό παιχνίδι που έκανε ο Σάντσεθ. Όπως σημαντική ήταν η συνεισφορά του Πέτριτς που πετάει πολύ ωραία μπαλιά για τον Μπέργκ στην φάση της αντεπίθεσης που έβγαλε ο Παναθηναϊκός για το γκολ της ισοφάρισης. Οι «πράσινοι» με τον Καρέλη σε καλύτερη μέρα, θα μπορούσε να είχε φτάσει σε ευρύτερο σκορ. Όπως είναι αλήθεια πως θα μπορούσαν να του είχαν συμβεί πολύ χειρότερα από το μειονέκτημα του 1-0, αν το δοκάρι του Ναπολεόνι γινόταν γκολ. Ωστόσο μετά το 70’ και με την είσοδο του Πέτριτς, την αλλαγή συστήματος από τον Ρούτερ σε 4-3-3 και με τον Ατρόμητο να δείχνει, όσο περνούσε η ώρα να ξεμένει από δυνάμεις, η ανατροπή φαινόταν όλο και πιο πιθανή.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα, νίκησε σε μία δύσκολη έδρα με ανατροπή και με διαιτησία κακή. Κερδίζει ηρεμία, αλλά το σημαντικότερο είναι πως ο Μπεργκ δείχνει να ξαναμπαίνει στην εξίσωση, την κατάλληλη στιγμή. Πριν από το ματς που μπορεί, με νίκη του Παναθηναϊκού να ξαναδώσει ζωή στο πρωτάθλημα. Από την άλλη ο Ατρόμητος, δεν μπόρεσε να σταματήσει κανέναν από τους μεγάλους, ειδικά στα τρία εντός έδρας ματς και δείχνει πως υπάρχει φανερό πρόβλημα και περιορισμένες λύσεις. Ο Δέλλας θα πρέπει να λύσει πολλά προβλήματα αν θέλει να συνεφέρει την ομάδα του, αλλά πάνω απ’ όλα τον χειμώνα θα χρειαστεί ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό.

Ο Πανιώνιος δεν έπαιξε τόσο καλά, όσο τον έχουμε συνηθίσει, στο νικηφόρο 2-1 με τον Πλατανιά. Ωστόσο τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών, έχει ποδοσφαιριστές που μοιάζουν «μπαρουτοκαπνισμένοι» και που στα ματς βγάζουν προσωπικότητα. Ένας κανονικός σέντερ-φορ όπως ο Καραμάνος, ένας πολύ βελτιωμένος παίκτης όπως ο Μπακασέτας. Αυτός που κάνει την διαφορά όμως είναι ο Μπουμάλ. Στο πρώτο γκολ περνάει δύο σαν σταματημένους και βγάζει σέντρα με το δεξί, πάρε-βάλε στον Καραμάνο. Εξαιρετικά απλό, αλλά και συνάμα δύσκολο να τη σκεφτείς και να την εκτελέσεις τόσο γρήγορα, ήταν και η ασίστ τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στη φάση του 2ου γκολ. Ο «ιστορικός» διαθέτει του δικό του τανκ που έχει συμμετοχή σαν σκόρερ ή σαν δημιουργός σε περισσότερα από τα μισά φετινά γκολ του Πανιωνίου.

Ο Ουζουνίδης έχει φτιάξει μια ομάδα που ξέρει τι ζητάει, είναι τακτικά σωστή και για τα δεδομένα του Πανιωνίου των τελευταίων ετών, έχει καλό πάγκο. Τέτοιον που να μπορεί ο προπονητής, να κοιτάξει πίσω και να βλέπει κάποιους που μπορεί να βάλει. Ο Πανιώνιος, αν ενισχυθεί τον χειμώνα, μπορεί να βλέπει πεντάδα, αρκεί να συνεχίσει με την ίδια συνέπεια και την ίδια προσήλωση στο πλάνο του προπονητή, που έχει φτιάξει κάτι σπουδαίο φέτος στην Πλατεία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x